Líbánky hned po svatbě vs. cestovní doklady

Profilova fotka
Ahoj. Chci se zeptat zda máte někdo zkušenost se situací (či ji řešíte), že se chystáte na svatební cestu mimo Evropu pár dní po uzavření sňatku. Jde mi o to, že to trvá než se vydá pas. Je možné si o něj zažádat ještě před sňatkem, aby se proces urychlil? Někam je zapotřebí i očkování měsíc dopředu a o tom je k tomu dokument k jménu za svobodna. Zkrátka a dobře - je problém vyrazit třeba do Afriky, Asie nebo Jižní Ameriky hned po svatbě? Nemůžou nastat komplikace, že na některých papírech je jméno novomanželky za svobodna? Je možné zažádat o cestovní pas ještě před uzavřením sňatku?
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.beremese.cz/forum/svatebni... http://www.beremese.cz/forum/svatebni... http://www.beremese.cz/forum/svatebni... http://www.beremese.cz/forum/svatebni... http://www.beremese.cz/forum/dokument...
Odpovědět
Profilova fotka
díky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mikey_von_dricka Normálně mi klientky cestují na starý pas. Jediné co musí splňovat je platnost ještě 6 měsíců po návratu. To platí u většiny zemí, proto nejsou vhodné tzv. rychlo-pasy. Pokud jde o očkování tak do většiny zemí není žádné povinné a to včetně Afriky. U Afriky např. Zanzibar je povinná žlutá zimnice očkovat, jen v případě předešlého mezipřistání na africkém kontinentu nebo safari před relaxem na ostrově. Pokud chcete např. do Keni a neletíte třeba přes Etiopii, kde by jste přestupovali pak žádné očkování není povinné. Tz. Praha - Istanbul - Nairobi je OK. Druhá věc je, že to většina zemí stejně extra nekontroluje (ale na to se nedá spoléhat). Jméno je na očkovacím průkazu jedno. Doporučené očkování je spíše na Vás. Např. Vietnam nemá nic povinného jen doporučujeme hepatitidu A a B a břišní tyfus očkovat. Upřímně očkování je vhodné začít s předstihem. Pokud jde opravdu o problematickou zemi tak klidně i 3 měsíce předem. Ne všechny vakcíny můžete dostat najednou. Měsíc je minimum pro základní vakcinaci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?