Koupě letek se starým jménem nebo novým?

Profilova fotka
Chceme s přítelem letět do Ameriky na svatební cestu, bereme se v květnu a chceme letět v říjnu. Teď jsou levné letenky na ten říjen, ale já mám pořád staré jméno a také starý pas. Tak nevím jak to mám udělat s koupí - zda ještě na staré jméno, nebo tam napsat nové i když ho ještě nemám. Někdo říkal, že stačí oddací list, ale v Americe to určitě stačit nebude. Nemáte někdo nějaké zkušenosti (ještě nevím přesně s kterou společností)? Předem díky ;)
Odpovědět
no já vím,že ti starý pas platí 3 měsíce po svatbě,takže by si měla mít v říjnu už asi nové doklady.takže bych si asi letenky objednala na nové jméno,a tím,že bych jim vysvětlila situaci :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, řeším stejný problém. Bereme se na konci dubna a letíme koncem června. Musíme zajistit vízum atd...a nevím, zda na nový nebo straý pas. nikde mi to nedokážou říct Ale pokud platí 3 měsíce po svatbě, tak asi nebudu mít problém, to ještě stihnem :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to není problém - budeš mít 5 měsíců od svatby, tak si to rezervuj na nové jméno, protože už budeš mít nové doklady.
Odpovědět
Profilova fotka
Samozrejme na nove jmeno, nove doklady uz budes mit a tedka to nikdo nekontroluje...
Odpovědět
Profilova fotka
ok tak koupím na nové :). Právě mi bylo doporučeno, že do Ameriky raději mít všechno v pořádku, žádné vyjímky - oddací list nebo tak, potom na těch kontrolách hrozné problémy :(. Tak koupím na nové.. :), ještě jsem letenku nekupovala - nezadává se tam doufám číslo pasu nebo něco podobného, protože budu mít doklady nové pak.
Odpovědět
Profilova fotka
@gabineckaj číslo pasu se nezadává,myslím jen rodné číslo... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gabineckaj tak to zcela určitě ne. Létáme 4x ročně, a v životě jsme nikam číslo pasu nezadávali, ani rodné číslo, protože to v cizině neznají. Navíc je logické, že i když zadáš číslo pasu, můžeš mít při odjezdu doklad nový (ať už z důvodu svatby nebo jen proto, že starý propadl). To by skoro nikdo nikdy nikam nemohl:-) Nedělej si starosti, kup letenku na nové jméno, a v případě pochybností je nejlepší se obrátit na ministerstvo zahraničí.
Odpovědět
@gabineckaj Cislo pasu je treba az pri check-inu. Nektere letenky navic umoznuji zmenu jmena cestujiciho (a vetsinou za poplatek).
Odpovědět
Profilova fotka
super, díky moc všem :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?