Kdy vyrazit na svatební cestu?

Profilova fotka
Ahojdy. Řešíme teď dost dilema s tím, kdy vyrazit na líbánky. Vím, že je to jen a jen na nás, ale zajímají mě vaše zkušenosti a názory. Chceme tropy na 2-4 týdny (spíš ale kolem těch 20ti dní). Svatbu máme v půli července a plán byl původně takový, že v přelomu červenec-srpen vyrazíme. Teď ale trochu váháme, protože v tuhle dobu velký výběr není. Tak si říkáme, že teď bychom si udělali někde dovolenou u moře v Evropě a třeba v prosince nebo začátkem jara bychom vybrali něco jiného. Respektive, že bychom si vybrali destinaci a až by byla vhodná doba (kvůli podnebí), tak bychom teprve vyrazili. (Nemluvě o tom, že když pojedeme v létě do "teplých krajin", je teplo i u nás, zatímco kdybychom jeli, když u nás bude chladno, budeme za ten rok mít alespoň víc teplých dní) Jaký na to máte názor vy? Měli jste/budete mít svatební cestu hned po svatbě nebo až dlouho po?
Odpovědět
My pojedeme tyden po svatbe, moc se na to tesim, nechtelo by se mi cekat. Ale jedeme jen po Evrope a jen na tyden, takze proc to odkladat, treba si pak uzijeme jeste zimni libanky. Ale u vas nevidim problem ani v jednom reseni, udelejte si to tak, abyste byli spokojeni. U tropu bych pockala na vhodne podnebi, ale pokud se vam cekat nechce, vyrazte klidne na neco jineho drive.
Odpovědět
Profilova fotka
@mikey_von_dricka Dobrý den, to dilema je oprávněné co se většiny destinace exotiky týče, ale najdou se i místa kam se dá i v našem létě (ale je to škoda, že zde přijdete o super počasí). V daném termínu doporučuji východní stranu Srí Lanky možné v kombinaci s Maledivami (ty už jsou taky OK). Pak bych volila Seychely, Keňu, Vietnam, Malajsie. Tady se najdou krásné varianty. Pro Mauricius, Réunion, Mayotte a výhody pro novomanžele (9 měsíců po svatbě) bych dovolenou nechala na konec září, ideálně říjen a dále. Upozorním že začátkem prosince jsou ceny nižší a super počasí (je to tím, že se méně před vánoci cestuje) 1.až cca 18. 12. V daných měsících i destinace co jsou na léto jen Srí Lanka západní pobřeží. Výběr podle toho co máte rádi a co hledáte. Ideální pokud zavoláte a řeknete představu 737336535.
Odpovědět
@mikey_von_dricka myslím že je to jedno, my máme svatbu v srpnu a jedeme na svatební cestu až příští jaro, protože letos už všechnu dovolenou vypráskáme na jiné cesty :-)
Odpovědět
Já bych byla pro variantu vybrat si destinaci a počkat, až bude vhodná roční doba. Beru to ze svého pohledu - když hledám, kam vyrazit, obvykle mě nějaké místo nadchne a pak by mě mrzelo, že jsem jela jinam jen kvůli roční době. A víc teplých dní za rok je taky dobrý argument, to by se mi rozhodně líbilo :) Jinak my jsme měli svatbu loni v srpnu a na svatební cestu jedeme letos v září. Za prvé nám to moc nevycházelo finančně a za druhé, a to hlavně, manžel dostal zajímavou pracovní nabídku, takže dva týdny před svatbou nastupoval do nové práce a možnost dovolené tak minimálně na půl roku padla. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak my svatební cestu vlastně vůbec nemáme, protože muž je na kurzu od ůřadu práce a od května nastupuje do nové práce a protože jsme se brali na konci března, tak čas bude nejdřív v srpnu po zkušebce. Takže si asi počkáme do podzimu a pojmeme to jako klasickou dovolenou. Takže si schovte vysněnou destinaci, až bude vhodné tam jet a klidně to vemte na týden někam k moři, pokud se těšíte na trochu orazu v létě :)
Odpovědět
Ja by som chcela na svadobnú cestu vyraziť čo najskôr, nemusí to byť hneď po svadbe, ale tak nie zas až o pol roka :) Ale to je len môj názor, možno niekomu inému by to neprekážalo. Ja by som potom už nemala taký ten pocit, že je to svadobná cesta, ale obyčajná dovolenka.. Takže ja by som chcela ísť tak 2 - 3 týždne po svadbe.
Odpovědět
my máme kvůli naplánovaným dovoleným v práci svatebku dva měsíce po svatbě...ale jsem ráda, raději jezdím ve druhé polovině roku. takže svatba v červnu, svatebka v srpnu.
Odpovědět
Odjet na svatebni cestu ktera bude stylem obycejne dovolene v obycejnem miste jen proto aby to bylo rychle po svatbe mi prijde jako vyhozeni penez. A jestlize mam vysnene nejake misto kde bych si tu svatebni dovolenou chtel uzit ale v terminu svatby se tam dovolenkovat neda tak se z toho samozrejme nezblaznim a uz vubec tam nepojedu i pres spatne pocasi nebo nebudu hledat nejake nahradni reseni ktere stejne nikdy nebude dostatecne dobre jelikoz to proste je jen nahrada a ne to vysnene misto. Podle me svatebni cestu dela ten styl te cesty (to misto, to jak si to tam uzijes apod.) ne to kdy na ni jedes... naopak obycejnou dovolenou z toho udelat to nahradni reseni jen kvuli tomu aby to bylo hned po svatbe. Samozrejme pokud nekdo miri jen nekam do evropy tak je mu to skoro jedno protoze v dobe svateb tady byva tam dobre pocasi ale pokud mam vysnene tak trochu neco jineho nez evropu tak kvuli tomu nbudu delat svatbu v zime nebo tam jezdit do hnusneho pocasi ani si kazit svatebni cestu evropou :) PS: my se na svatebni cestu vydame takrka az rok po svatbe protoze do te doby nebudeme mit cas nekam jet... a vubec me to netrapi.. naopak... o to si to udelame lepsi
Odpovědět
Profilova fotka
Máme svatbu v červnu - letíme v září.
Odpovědět
@broookes Brookes, myslím, že každý to má individuálne. Ja by som sa proste necítila ako na svadobnej ceste, keby som šla až rok po svadbe. Tým ale nechcem povedať, že to je zlé alebo že to tak vníma každý. Určite nie. Možno som divná, ale mám to takto nejalo v sebe :). Samozrejme, moje presvedčenie by som mohla zmeniť, ale nejako nechcem ;). Užite si to!
Odpovědět
@nikuliak Pokud spolu nezijete a na dovolenou nejezdite tak je to pochopitelne.. tak jako za starych casu... v opacnem tohle nechapu protoze pripade jediny rozdil bude to ze ta dovolena je chvili po svatbe coz ovsem pro vetsinu tech lidi znamena "pouze" o prstynek vic a neplatnou obcanku pripadne jine prijmeni ale jinak to vlastne zadna zmena neni...takze takove planovani z toho sice mozna udela svatebni cestu ale rozhodne to neni nezbytna podminka skvele svatebni cesty.. pokud spolu dva uz davno ziji a na dovolenou jezdi apod. tak jedine co to muze odlisit o bezne dovolene je to jakym zpusobem si to uziji... coz neni zavisle na case ale na miste apod. Ale samozrejme je to kazdeho vec. Pokud tvoje vysnena lokalita je v case svatby dostupna a mas cas.. tim lip pro tebe. Pro spoustu lidi to neplati a kvuli netrpelivosti si nezaziji to co by jinak mohli... aneb trpelivost ruze prinasi..
Odpovědět
@broookes No, ako vidím, nezhodneme sa :) Ale to vôbec nevadí. Ja s priateľom som 6 rokov, 6 rokov chodíme na dovolenky a 2 roky spolu bývame, takže týmto to nie je. Proste každý má svoj osobný názor na toto, ja som len chcela vyjadriť svoj. Toť vše. Nikoho neodsudzujem a nemám patent na pravdu. Peaaaace! :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@nikuliak Neshodneme no. Ja holt kdyz si mam vybrat mezi vikendem v benatkach hned po svatbe nebo tydnem na bora bora rok po svatbe tak si holt radsi pockam ale jak rikas je to na kazdem jak si to udela... nastesti :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jeli jsme také na 2 dovolené. Jednu hned po svatbě a jednu až za pár měsíců. Pěkné byly obě, ale ta, na kterou jsme vyjeli hned pár dní po svatbě byla kouzelnější, protože jsme ještě byli takoví opojení z té svatby, z nového společného příjmení a tak. Ještě jsme nestihli být poznamenáni realitou, problémy, prací atd. Takže jsme měli absolutní relax a skutečně si užívali jen nás dvou, vzpomínali jsme na den D a vůbec si nepovídali o věcech, které by nás zatěžovaly (vůbec na to nepřišly myšlenky). Na normální dovče po pár měsících jsme už byli zvyklí, že jsme manželé a už nám to nepřišlo jako nic neobvyklého - spíš jako kdyby to tak bylo celý život :-)
Odpovědět
@mikey_von_dricka My jsme chtěli na vysněnou svatební cestu (ale v Evropě - Santorini) hned po svatbě, právě z těch důvodů, co popisuje @janneys. Chtěli jsme, abychom se prostě cítili jako novomanželé a jeli ještě opojení tou událostí. Bohužel nám to kvůli letenkám nevyšlo a jedeme až za 14 dní a ačkoli to hlavně mě je líto, že vlastně po svatbě nebude dovolená, ale zase práce, říkám si, že to snad nebude tolik vadit, je to jen 14 dní, ale víc už bych fakt nechtěla. Osobně si tedy myslím, že je to hlavně na vás a neexistuje jedna jediná správná odpověď :) Pro mě by svatební cesta po roce už vůbec nebyla svatební cestou, i kdyby to bylo v ráji na zemi. Někdo to má ale opačně, takže asi bude nejdůležitější si stanovit, jak to máte vy a podle toho se rozhodnout. Pokud je pro vás místo důležitější než čas, radši jeďte na dovolenou do exotické země v době, kdy tam bude hezky. Pokud je ale pro vás důležitější čas, tak jeďte hned po svatbě, ale vyberte si nějaké jiné romantické místo, kde nebudete mít ošklivo ani šílené vedro.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Pokud chcete vyrazit na svatební cestu do tropických/exotických destinací, počkejte alespoň do našeho podzimu (tam je krásné teplé léto) nebo ideálně před Vánoci, kdy je tam méně turistů a navíc levnější cena. Můžete vyrazit také během celé naší zimy a užít si teplé dny. Ležet v lednu pod palmami s myšlenkou že v ČR sněží je super!
Odpovědět
Profilova fotka
A myslím, že i po 4 měsících si můžete připadat jako novomaželé na svatební cestě. Alespoň si odpočinete od všedních dnů a zavzpomínáte na ten Váš pohádkový svatební den.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme vyrazili v prosinci na Srí Lanku (svatba byla v srpnu) a parádně jsme si to užili. Můžete vybírat i s dalších romantických i akčních destinací. Koukněte na mé internetové stránky, ráda Vám poradím a kompletně vyřídím Vaši svatební cestu.
Odpovědět
@jana_dovolenasnu Dobry den, libi se mi Vas prispevek. Myslite, ze se da jako svatebni cesta spojit Mauritius-Reunion-Madagaskar - vse za 2 tydny? Terminove na zacatku prosince. Dekuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@chakka Dobrý den, Dá se, ale osobně si myslím, že si neužijete ani jednoho ostrova dostatečně. Dost času by Vám zabrali přelety. Na 14 nocí v Indickém je fajn, ale asi bych volila jen 2 ostrovy Reunion a pak Mauricius, nebo samostatně Madagaskar, ev. Madagaskar s Réunionem. Podle mne by to byla dost honička a nestihli byste si vychutnat klid a nádech romantiky. Mauricius je o klidu a výhodách pro novomanžele, super službách. Dají se volit luxusní velké resorty od 3 - 6 hvězd, nebo levnější malé 3 hvězdy za super ceny. Výlety zde jsou min. 3, ale dá se i více. Botanická zahrada + hl. m. Port Luise, Chamarel což je vulkanická zahrada + ZOO s procházkou se lvy, den na katamaránu (často se narazí na delfíny). Co se týká sportu tak všechny větší resorty mají zdarma vodní lyžování, windsurfing, kajaky, tenis... Fajn jsou místní spa, ty se doplácí. Réunion je o proti Mauriciu hornatý a o přírodě. Ideální na poznání je program s autem, kdy ho máte připravené na letišti a každý den bydlíte jinde. Malé pensiony po ostrově. Například po příletu 2 dny relax na západě kde jsou bílé pláže, pak 2 noci do Cilaos - místo v horách ideální na tůry, pak 1 noc poblíž vulkánu (opět na tůry), 2 noci v Salazie část ostrova kde jsou desítky vodopádů a nádherná zeleň. Madagaskar bych volila samostatně, je to dost velký ostrov aby jste tu měli co poznávat a to nejen na 14 dní. Na Madagaskar je třeba vízum kupuje se při příletu, ale hlavně je vhodné očkování a ev. antimalarika (což pro Reunion a Mauricius není třeba). Jsou tu klasické resorty na plážích s bílým pískem, ale i resort s vilkami nad vodou. Jedinečný je pro endemické druhy zvířat i rostlin (lemuři, baobaby..) V červenci - září bývají u pobřeží velryby. Části ostrova se od sebe dosti liší. Doporučuji mi zavolat aby jsme probrali možnosti a představy (nebo se někde sejít). Osobně mám projetý Reunion a Mauricius. Na Madagaskaru máme zkušené partnery, takže ani toto není problém. Celá příprava zájezdu se odvíjí od letenek a na ně se navazuje celý program. Kontakt na mne v mém profilu. Na našom webu je dost informací, ale jistě ne všechny (ty postupně přidáváme).
Odpovědět
My jsme byli na svatební cestě 4 měsíce po svatbě a určitě nelitujeme. ( hned po svatbě jsme jeli na obyč. dovču) a pak v prosinci na Srí Lanku a Maledivy. Naopak jsme si to užili, že nás ještě všude považovali za novomanžele :-) Už v letadle jsme dostali dort k líbánkám a fotku na památku od letušek. A pak v hotelech v obou zemích jsem já vždycky dostala velkou kytici květin a dort. (Který jsme teda nikde nesnědli, protože jsme měli all inc. A jídla bylo hodně) + nám ještě uspořádali romantickou večeři na pláži a u bazénu. Myslím si, že svatební cesta má být jedinečná, aby se na ni vzpomínalo celý život. A né jet jen rychle někam po svatbě, jenom proto, že se to tak má, a je to jako obyčejná dovolená.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?