Kam na svatební cestu? Pobytově-poznávací zájezd

Profilova fotka
Ahoj. Vím, že už tu probíhá diskuze o Maledivách, Madeiře, USA, ale prosím o nějaké další tipy? Líbilo by se mi něco pobytově-poznávacího. Nevydžím se celý den válet u moře a nebo pořád jen výletovat :-) Kde se Vám líbilo, nebo naopak nelíbilo?
Odpovědět
co treba Kuba? mas pobytovy, poznavaci i u more :-) nebo Dominikanska republika
Odpovědět
@lu240 jeee, a kdyz jsme my hledali info o Madeire, tak tady jsem teda nic nenasla, hehe...asi tu neumim hledat...:-P ale jinak jeste k te Madeire - neni to zrovna na povalovaci dovolenou...jako urcite se da vydrzet v tech jejich bajecnych hotelech, ale rozhodne ma ten ostrov nabidnout i co jineho...jsou tam hory, krasna priroda, kultura, jidlo a tak...my to meli tak pul napul - taky me nebavi porad jen lezet, ale zase ani na druhou stranu nejsem takovej ten tuuuurista, co by porad nekde chodil...takze nam to vyhovovalo, od kazdyho neco...nicmene, vim, ze na Madeiru jezdi lidi prave hodne kvuli cestovani, chozeni a tak...ocean neni tak prijemnej a pristupnej ke koupani jako treba na Maledivach a spol. Ale pokud chcete vylozene poznavacku, tak co treba "jen" Francie nebo Italie nebo tak neco? I kdyz teda - at si uzijete pres to poznavani i trochu ty libanky...;-)))
Odpovědět
@nika_83 ja si myslim, ze je to vzdy o pristupu, my jsme se teda na maledivach taky nevaleli :-D spise porad vypravy na lodi, na kole, na motorce, prochazky....proste videt co nejvic :-D
Odpovědět
My mame taky raději akční dovolené, válet se týden u moře nás nebaví. Nečekaně jsme si udělali takovou předsvatební cestu na Trinidad a Tobago v Karibiku (za cenu dovolené v Řecku, no neberte to.. 8-) ), kde jsme si to pěkně probrouzdali, tak nás napadlo, že bychom mohli zkusit svatební cestu na Madagaskar. :-) Ale uvidíme, jak to zvládneme finančně, ve stejném roce jako svatba to asi moc nevidím. :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Vyloženě poznávačku ne, já taky nejsem žádný velký turista ;-) Řím a Paříž už máme za sebou. Ta Kuba by nebyla špatná, napadlo mě Mexiko, nebo Jižní Amerika. Ale finanční stránka je taky jedna věc ]-( Ale zase si říkám, pak přijdou děti a pojedeme leda do prčic:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. My chceme na poznávací do Skotska po svatbě. Určitě s cestovkou. Tak se moc těšíme, snad nám to vyjde :-) .
Odpovědět
@bessinka: Ahoj, na poznávacím zájezdu ve Skotsku jsme byli vloni. Pošlu ti kontakt na bezva cestovku do IP. Není-li ti proti srsti to vzít jinak, než spaní v hotelu apod. ;-)
Odpovědět
@k.savoy muzu taky prosim poprosit o kontakt na cestovku diky :-)
Odpovědět
lu240: no kuba se da koupit od 20tisc za osobu vc vsech poplatku, pokud nevadi, ze nejedes s ceskou cestovkou :-) my nad ni take vazne uvazovaly...a pokud jde o penize, my jsme to vyresili tak, ze jsme vsem rekli e jako svatebni dary chceme prachy, tim se vybralo hodne, ze jsme jeste doplatili neco po svatbe, koupili si dobry fotak a jeli na maledivy
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@k.savoy : mohla bys mi prosím také poslat kontakt na tu cestovku?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak my jsme si nakonec vybrali svatební cestu na Lanzarote. Můj skoromanžel je vášnivý fotograf, takže se dovolená vybírala podle toho, aby tam bylo něco zajímavého k fotografování, ale zárověn jsem zase já chtěla, aby to bylo u moře, takže tohle byl takový kompromis.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky.. my také hledáme něco takového.. Pro nás je nejlepší vzít auto a cestovat si po svém, když nás zavřou v hotelu, tak je to s námi k nevydržení.. Na druhou stranu na svatební cestě bychom rádi měli komfort v podobě all inclusive a to mají většinou jen letecké zájezdy.. Ovšem kam pojedeme, toť otázka.. Já bych ráda Řecko nebo Korsiku.. Naposled jsme byli v Tunisu a blééé! Už tam nikdy nechceme:)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@komarkoz : taky jsme chtěli jet vlastním autem, ale přítel mi řekl, že by si přeci jen raději užil i toho komfortu, jak píšeš. asi teda ne all inclusive, protože to nemá cenu, když se cestuje, ale zřejmě to dopadne, že si objednáme poznávací zájezd střídaný s pobytem u moře, autobusem, polopenze. Pořád převládá Itálie, ale maj i hezké nabídky jako Francie se Španělskem..
Odpovědět
Profilova fotka
@malinna Nevím, jak moc znáte Francii, ale já se jí nikdy nenabažím..:) No nás na těch autobusových poznávacích vyloženě obtěžuje ta závislost na ostatních lidech.. Jednou jsme to zažili a už nikdy víc:)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky všem, my se chystáme autem do Toskánska, bude to takové pobytově poznávací. Snad tam ten náš chudáček citroen dojede :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@komarkoz: to je právě jediný, co mě taky obtěžuje, ale je pravda, že ve 2 se taková delší cesta autem nevyplatí a ještě si všechno musím naplánovat sama.
Odpovědět
Ahoj, záleží na termínu, ale pokud nechceš ležet jen u moře, tak bych vybrala třeba Srí Lanku - pobyt u moře na pár dní, jen pozor, jen jižně od letiště, jinak se nevykoupete, moře je hodně divoké a pak okružku do vnitrozemí s tím, že budete střídat hotely, protože vyjíždět z hotelu na jihu nelze, je to daleko a cesty jsou hrozné. Pak Kypr, Paphos třeba.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, no, my se zasnoubili na Hawaii, konkrétně na Maui. Sice vím, že jsi chtěla i jiné tipy než USA, ale Maui je opravdu ráj na zemi. Vlastně jsem lepší dovolenou nezažila... Pláže naprosto úžasné, příroda přenádherná a lidi jsou friendly. :-) Vřele doporučuji vyrazit na Road to Hana, pokud byste měli příležitost tak klidně na dýl než den (nám to přišlo dost málo :-)).
Odpovědět
Profilova fotka
ahojte holky, ráda bych se přidala :) my jsme si řekli že svatební cesta je pro nás "důležitější" než svatba :D proto si chceme vybrat nějaké místo, o kterém víme, že se tam už asi nikdy nepodíváme a asi ani nepodívali. Říkám si , že by to mělo stát za to bůh ví kdy a kam se zase dostaneme, chceme děti rodinu apod. Takže muž navrhl Maledivy, nevím proč ale mě to tam vůbec neláká asi už z toho důvodu že je to tak zprofanované a všichni když někam chtějí jet tak na Maledivy, přitom si myslím že je spousta míst kde je to ještě okouzlující a asi i za jinou cenu. Tak jsme se shodli že místo Malediv bude Isla Margarita, nikdy jsme tam nebyli ale podle fotek a vyprávění mého kolegy z práce jsme se do toho místa zamilovali už ted :D No chceme tam vyrazit v srpnu ale je tam období dešťů tak nevím, ale snad nám to výjde :) Jinak v záloze máme Turecko (Belek, Side, Antályi, )
Odpovědět
No a já prostě nedám dopustit na plavby. Je tu už hodně cestovek, co se specializuje přímo na plavby a to jako ve středomoří, tak karibik a jiná zajímavá místa, máš to all inclusive a za až tak závratný ceny to taky nejsou. Podíváš se na hodně míst, odpočineš si u bazénu a přejezdy jsou dost pohodlný. Jako fakt si nedokážu představit větší romantiku... Pokud ovšem někdo nemá mořskou nemoc :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My plánujeme svatební cestu někam na nějaké hezké romantické místo,třeba Seychely nebo něco podobného,ale taky se uvidí,jak budou peníze :-)
Odpovědět
Holky, byla jste některá na řeckých ostrovech začátkem října? Vybrali jsme si svatební cestu na Kos, ale pravděpodobně budeme moci jet až začátkem října a nejsem si jistá, jestli tam ještě bude teplo... Máte některá zkušenost?
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuju Lefkadu - krásnější pláže jsem nikde neviděla - a to jsem jich viděla docela dost:-) Tyrkysový čisťounký moře a romantika jak blázen, nádhera. Ale protože tam jsme už byli a rádi zkoušíme něco nového, jedeme na svatební cestu na řecký ostrov Skopelos, kde se natáčela Mamma mia!, jejíž děj je vlastně taky svatební:-) Už se moc těšíme, podle fotek a doporučení je to naprosto nádherný místo:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mertinka tam bych se taky chtela podivat a nejen proto, ze Mamma Mia proste zboznuju :-))
Odpovědět
Profilova fotka
no my mame svatbu 27.8.2011 a chstame se na Kreetu nebo Kypr. byla jste tam některá? kreeta je můj sen a na kypru nikdo z nasich znamych ani my dva nebyli. tk avahame
Odpovědět
Profilova fotka
@vbrisudova byla jsem na Krétě i Kypru, líbilo se mi oboje. Kypr je teplejší , jsou tam krásné památky, moře bylo velmi hezké. Záleží ale asi na výběru místa, někteří lidi, které jsme potkali na výletech, si trochu stěžovali na čistotu pláží. Já nemohu říct, my byli spokojeni velmi. Na Krétě se mi taky líbilo, pořídili jsme to za "pět peněz" ještě za doby studií, takže ubytování jednoduché, pláže hezké, moře v červnu bylo studené, ale v srpnu to bude OK.
Odpovědět
@zuzzka2011 Já byla koncem září na Rhodosu a bylo tam moc příjemně. Je fakt, že asi dvakrát za těch čtrnáct dní jsem si večer musela přes sebe přehodit pašmínu, ale jinak jsem to v pohodě zvládala v tílku nebo triku, sukni a pantoflích. Moře bylo jako kafe. :)
Odpovědět
@alusak Naprostý souhlas, můžu to potvrdit z vlastní zkušenosti ;-) A mořská nemoc ti tady nehrozí, protože to je tak obrovská loď, že se sotva hne :-D
Odpovědět
No, my jedeme na Hawai, ale s tím že budeme cestovat mezi ostrůvky a ne ležet u moře. Jinak Maledivy už nechci nikdy vidět 8-( není tam do čeho píchnout a sluníčko je hrozně silné. Na Srí Lance jsem také byla a popravdě mě příliš neoslovila. Je pravda, že mají bohatou historii a krásnou přírodu, ale znám i hezčí destinace. Co třeba Aljaška nebo Peru, popřípadě Nový Zéland? :-D A má srdcovka je Afrika, jsem zatížená na zvířata ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Add Recko. Lefkada je krasny ostrov, je tam docela klid. Kreta se mi libila vice, ale jen jih ostrova. Preturistovany sever stoji za houby. My si pujcili pekny jeep a projezdili cely ostrov
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?