Kam na líbánky v Rakousku?

Profilova fotka
Ahoj holky, přítel vymyslel, že bychom mohli na líbánky do Rakouska, ale neznáme to tam.. Víte o místě, kde je možnost turistikya wellnes, ale přitom je to někde v centru, kde je večer co podnikat? Nechci chatu u samotě u lesa, ale raděj si užít trošku novomanželského luxusu :-)
Odpovědět
@zuzulek @zuzulek Naprosto nádherné je město Gmunden a tamní jezero Traunsee. Další krásné je Wolfgangsee. Mrkni do google obrázků. Párkrát jsem tam byla s rakouskou rodinou, u které jsem dělala au-pair v Rakousku. A můžete si udělat výlet třeba do Salzburgu. Ale rozhodně v Rakousku člověk nešlápne nikde špatně, je to nádherná země! I když není zas tak levné, jak se může zdát. Můžete mrknou i na ubytko na www.airbnb.cz Hezké líbánky! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lennus moc děkuji, určitě se podívám :-)
Odpovědět
Já doporučuju Kaprun a Zell-am See...když tam ještě v tur. sezoně, tak spousta ubyt. zařízení nabízí zdarma tur. kartu, kde máš lanovku na ledovec zdarma, pak vstup k jezerům, všechny normální lanovky zdarma,takže se vyvezeš někam nahoru a dá se tam "turisti"... je tam také Cron4, což je bazén a wellness... za sebe můžu jen doporučit. My tam jeudili na jaře na lyže a vloni jsme tam byli na konci léta...
Odpovědět
@zuzulek Doporucuji take Wolfgangsee. Jezero je krasne, priroda okolo kouzelna a jak bylo receno, je to docela kousek do Salzburgu. Ale je to tam takove klidnejsi, zadne velke centrum. No a nebo Viden, na kterou nedam dopustit, protoze tu zijeme :D Je to nadherne mesto a kdyz sednete v centru na vlak nebo metro, muzete si udelat vylet do okoli Vidne, coz je taky parada :) A wellness hotel taky urcite najdete :) A nebo me ted napadlo neco, co je uplne mimo, ale nepremysleli jste treba o Madarsku? Pred dvema tydny jsme byli v Hevizu, v hotelu Lotus Therme, a bylo to presne to, co hledate. Uzasne wellness, termalni koupele a uzasne jidlo! Okolo je krasna priroda, a do mesta je to kousek hezkou prochazkou. V blizkosti je Budapest i Balaton. Nejdriv jsem byla oproti Madarsku takova negativni, ani se mi tam moc nechtelo, ale po tomhle zazitku jsem si jista, ze tam chci brzy znovu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Zell am See se raději vyhni, tolik Arabů, muslimů a kultur.... byli jsme tam ted v září to město už nepatří Rakousku. My byli v Sankt Johan in Tyrol, tam mě taky přítel požádal o ruku, ale nejkrásněji bylo v Bad Gastein :-). Úžasné panorama lázně s vodopádem a krásné prostředí pro turistické vyžití. jinak doporučuju i Salzburský region najdi si Salzburské karty. Úžasný výhody pokud chcete navšítivit více památek i lázni doporučuju. A taky Taueren spa :-D krása, musím říct že žiju s nádražákem, takže sme se po Rakousku hodně přesouvali :-). Je to tam krásný ale pokud hledáš klid a odpočinek tak se vyhni velkým městům kde se kumulují uprchlíci a davoví turisté. Jo aTOP je ACHENSEE! Úžasný :-)
Odpovědět
@jancu01 Ano, Arabové tam byli, ale na to jsem si rychle zvykla a hl. oni moc neturistí a, takže v horách je nepotkáš a ve wellnessu se s nima taky nesetkáš. Kde jsme se potkali, tak to na ledovci, kde vehementně sáňkovali... My tam např. jeli hlavně za krajinou, za horami, takže Arabové my byli jedno... a navíc mi přišlo, že jsou pořád zalezlí, protože venku jicb moc nebylo, a to jsme venku trajdali pořád...Bydleli jsme v super apartmánech v centru a byli jsme spokojení... a na ledovec mám stejnou vzpomínku a to žádost o ruku...
Odpovědět
Profilova fotka
@januliik15 Tak právě s námi vlakem cestovali neustále. Přes Zell am See sme i jezdili na výlety taky do hor. Ale třeba Krimelské vodopády v obsazení *selfí tyčí * a arabských partiček na to se bohužel těžko zapomíná. Každopádně tu atmosféru to zas etolik nenarušilo. My je wellnes potkali sice minimum ale v Taueren spa jich pár bylo. Zell am See je krásný město, ale už jen ty tabulky na nádraží v arabštině s varováním, že trestné činy se trestají uvedenými roky vězení .... už to mluví o tom, že jisté problémy tam určitě budou. :-) každopádně každý má jiné zkušenosti a taky asi záleží na období. Jinak okolí včetně Kaprunu je krásné :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@jancu01 @januliik15 tak to jste mě holky docela vyvedli z míry. Rakousko a hory s jezery jsme zvolili kvůli tomu, že Arabům se tam snad vyhneme a ono je to přesně naopak.. Nerada bych zažila jakýkoliv konflikt s muslimama, obzvlǎšt v dnešní době :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzulek Byla jsem v Rakousku nespočetněkrát na horách i v destinacích jako Kaprun či Zell am See a žádné davy muslimů si rozhodně nepamatuju, ani nevybavuju, takže bych byla naprosto klidná. Za sebe doporučím Hallstatt - nádherné město, kde je kemp kousek od centra, takže není nouze si někam večer zajít a okolo je spousta příležitostí k turistice apod. Nedaleko jsou pak termály se slanou vodou v měste Bad Ischl. První tři fota jsou právě z Hallstattu a okolí. Máme i tip na velmi levný kemp dál od Hallstattu u paní na zahradě :) Pak jsme byli právě taky v Zell am See a já klidně opět doporučím. Po cestě to jde vzít přes Hitlerovo Orlí Hnízdo (tam bylo mrtě lidí, protože tam spousty Japonců vyvezou busem..), zajít na Krimmelské vodopády, zajet do Kitzbuhelu apod. A hory úžasné viz další tři fota :)
Odpovědět
Profilova fotka
@gabrielkaada to jsou tak krásný fotky :-) Měla bys i typ, kdy je nejlepší tato místa navštívit? Svatbu máme v květnu, napadl mě červen na líbánky, ale nebude tam ještě zima?
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzulek to sem nechtěla, ale prostě to tak v současné době je byli jsme tam ted ZÁŘÍ 2015. Nevymýšlím si, přítel byl naprosto udiven co se s Zell am See za dva roky stalo.Ale aby sme si špatně nerozuměli, nejde o uprchlíky ale turisty z těch "bohatších zemí" takže slečny a paní minimálně v šátku a nemálokdy v burce, jejich partneři o dva kroky před nimi atd. Například kolem jezera AchenSee po nich nebylo ani památky ale Zell už vlastní. Ono žádný konflikt nevyvoláš, jen zvláštně koukají, objetí ...polibky a procházky ruku v ruce prostě neznají. Jinak v ničem problém není. Ale na to si zřejmě každý musí udělat vlastní pohled :-).Procestovali jsme několik zemí v Evropě, ale tady to byl pro mě velký šok. My se do Rakouska určitě s radostí podíváme znovu.
Odpovědět
http://www.ceskatelevize.cz/porady/11... teď běželo několik dílů v televizi jezdíme tam roky, tady je plno tipů, rad...skoukni to:-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Skoro kamkoliv :-) za mne BadGastein nebo treba insbruck. Ted na ct bezel bedekr o rakousku, bylo to nekolik dilu, tak zkus na to kouknout.
Odpovědět
Profilova fotka
Novomanželský luxus je pro každého něco jiného, pro mě by byl i ve stanu v kempu v Rakousku u Wolfgangsee s manželovou masáží :-D ..Je to tam nádherný, luxusní sociálky, nádherně čistá voda, kolem krásný hory, všude cyklostezky..Město s welness asi neporadím :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@misa1106 Máte někde o tom Maďarsku něco víc? Docela by mě to zajímalo :-) Zařizovali jste si sami nebo přes někoho? Na jak dlouho a jaké ceny? :-)
Odpovědět
@jancu01 @zuzulek my tam byli v září 2014 a opravdu tam muslimové jsou. Předtím (2010,2011,2012) jsme tam byli též a nikdy jsme je tam nepotkali, resp. ne ve větším množství. Ale přesně, jsou to ti bohatší. Za nás jich tam pár v burkách bylo, ale nějak hrozný to nebylo. Jen bylo vtipný je vidět, jak se v tom snaží sáňkovat :-) ale k žádnému konfliktu by dojít nemělo, oni mají svůj svět a my též. A potkáš je tak akorát v centru, do hor opravdu nelezou :-)... jinak mám ještě velmi ráda Kronplatz, je to Itálie, ale víceméně Rakousko, tam je též vše-hory, wellness, a tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzulek Záleží na tom, kam přesně chcete a jak vysoko plánujete turistiku. Dole už v červenci je to v pohodě, ale někde výš bude ještě dost sněhu. Loni jsme šli na Triglav ve Slovinsku na přelomu června a července a museli jsme to právě kvůli sněhu otočit... Takže záleží, jak vysoko/daleko/dlouho chcete chodit :)
Odpovědět
@barter zařizovali jsme to sami, byli jsme tam na prodloužený víkend. Cenu už si nepamatuju, ale stačí zadat do booking.com nebo na trivago "Lotus Therme" a všechno tam je :) Měli jsme polopenzi a jídlo bylo opravdu fantastické, obrovský výběr. Dá se jít pěšky do města, tam doporučuji si zajít na thajskou masáž. Je to mnohem lepší a výhodnější než v hotelu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky vy jste zlatý, takovejch typů.. Děkuju :-) Dík i za tu Itálii a Maďarsko :-)
Odpovědět
Líbat se můžete třeba ve vídni v schonnbrunnu, pak např. na Hohe strasse ve štýrském hradci, dále doporučuji jezero Schaumpf see v jižním rakousku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?