Jaké je to v Římě? Plánujeme tam svatební cestu

Nejspíš pojedeme s budoucím manželem na svatební cestu do Říma, ale ani jeden sme tam ještě nebyly a tak by mě moc zajímalo jestli někdo z vás ano a v jakém hotelu jste zůstaly a mohly ho doporučit. Děkuji Vewe
Odpovědět
1
2
6
Profilova fotka
Ahojky, my jsme s přítelem byli v Říme, ale ne ubytovaní pouze na jednodenní výlet o dovolené v Itálii a můžu říct, že Řím i Vatikán stojí za to. Doufám, že se tam ještě někdy podívám, protože mě to strašně uchvátilo a byla to pro mě nádhera. Můžu říct, že i když jsme to prolítli za ten jede den tak v rychlosti, tak to na mě moc zapůsobilo a vůbec nelituju, že jsme ten jeden den válení u moře obětovali :-) Taky na mě dýchla atmosféra v chrámu sv. Petra a v celým Vatikánu. Dovezla jsem si odsud dost věcí jako třeba růženec a vždycky, když se na něho podívám, tak si vzpomenu na Řím. Takže hodně štěstí a moc krásných zážitků ;-)
Odpovědět
Vewe, byli jsme tam loni v zari na 5 dni a rada se tam podivam znovu. Je to opravdu nadherne a stale spoustu veci k videni. Jen bych tam asi nejela v lete, protoze tam bude velke vedro a na chozeni po meste to bude umorne. My jsme i nakonci zari zazili krasne pocasi a nekdy bylo teplo az moc. A pokud tam budete delsi cas, muzete si sjet i k mori. Rim jednoznacne doporucuji. My jsme meli levne letenky pres Skyeurope a ubytovani v hostelu pres internet.
Odpovědět
Profilova fotka
Teď mne ukamenují všechny milovnice Říma. Já za sebe musím říct, že Řím je sice krásné město, ale Praha je mnohem mnohem hezčí. Moc mne zklamalo, že italská metropole je tak málo opravená, barvy spíš šedé, ze které vykukují bělostné travertinové budovy (čistili je si před 8 lety, takže ještě jsou bělostné). Naprosto mne ale fascinovaly antické památky. Člověk takhle jde Římem a šup, kus antického chrámu, šup archeologická vykopávka... (prostě tam tak stojí uprostřed města). Úžasné jsou také kašny, fontány a samozřejmě chrámy. Jestli budeš mít památek dost, doporučuji návštěvu Španělských schodů. Byla jsem u vytržení, když jsem se dívala do výloh - Dior (dodnes vzpomínám na ty nádherné šaty za pouhých 3.000 € :-D ), Gucci, D&G ... :-) PS: To s tou roční dobou je dobrá připomínka. Byli jsme tam v listopadu a vystačili jsme si s teplejším svetrem.
Odpovědět
Profilova fotka
vewe Rim i Vatikan jsou opravdu super, je to krasny misto na dovolenou x-)
Odpovědět
Cau holky, Rim dobry, ale za sebe musim rict, ze moc lidi(a to byl rijen) a aut(jezdi snad uplne vsude).A navic mi nejak nesedi ta italska natura.Ja byla hrozne nadsena z Parize, ta byla takova privetivejsi.Ale myslim, ze kdyz se na to pripravis, muzete si to super uzit.
Odpovědět
Ahojky holky, tak to ja se přiřazuji k milovnicím říma. Byli jsme tam se sestrou 5 dni o prazdninách a úplně super. Taky tam chceme jet na svatebnií cestu s budoucím manželem :-) oba to tam máme moc rádi. ... Byli jsme ubytovaní v hostelu. Na nádraží jsou informace, a tam vám řeknou vše potřebné. Různé možnosti ubytování, levné, akorát i drahé. Stačí se zeptat :-) My bydleli v bytě (opravdu pěkný), který pronajímal jeden arab s ruskou :-) bylo to kousek od nádraží. Celý řím jsme obešli pěšky :-) Bylo to čisté, pohodlné a levné. Ale to asi nemyslíte.... :-) Takže asi zkusit nějaký hotel přes internet.... (P.S.: hostel international za žádnou cenu neberte.... je daleko od centra, relativně drahý, a jsou oddělené pánské a dámské ložnice :-) a to nepočítám to, že se musíte každé rádo vystěhovat a večer zase nastěhovat-to je opravdu na h....) Nádraží je centrum dění, tam seženete najvíc info, jinak je to s Office de turisme celkem slabé... Přeji šťastnou cestu.
Odpovědět
My jsme měli svatební cestu taky do Říma a bylo to opravdu neskutečně krásné. Asi to bylo také tím, že jsme měli novomanželskou audienci u papeže Benedikta XVI. Asi každá z nás by si chtěla své svatební šaty obléct ještě jednou a já k tomu měla příležitost. Je docela jednoduché si audienci zařídit, takže pokud vás to láká .... ;-) Pokud by vás to někoho zajímalo, napíšu víc.
Odpovědět
Profilova fotka
Anyes: To Vás docela obdivuji - vystát si tu šílenou frontu. :-) Šli jsme jen okolo a řekla jsem si nikdy (a to byl ještě naživu Jan Pavel II) ;-)
Odpovědět
Žádná fronta tam nebyla. Pokud vypadáte jako ženich a nevěsta, tak se na vás všichni usmívají, mávají vám, pouští vás dopředu, ukazují cestu. Seděli jsme s ostatními novomanželi na pódiu po pravé ruce papeže ve vyhrazeném sektoru. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Me se Rim taky moc libil,byli jsme na 5 dni,ale bez cestovky,vse jsme meli zajistene sice pres cestovku,ale jinak sami,nesnesla bych na svatebni ceste jeste nekoho jineho,aby me nekde honil nejakej pruvodve ;-) takhle to bylo super a naprosto dle nasich predstav.. :-) ubytovani jsme byli kousek od hlavniho vlakoveho nadrazi,coz melo svoje nesporne vyhody do centra pesky dvacet-30 minut a na letadlo jede primy vlak..pamatky jsou super...Pariz je taky pekna,ale tam jsem byla s byvalym ,tak to jako svatebka neproslo ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Holky, můžu poprosit o konkrétní jména hotelů. Sehnaly jsme s kamarádkou super levné letenky na polovinu března, ale až poté jsme zjistili, že je to týden před Velikonocema =-) , takže už hledáme ubytování, aby pak z nás nebyly bezdomovkyně :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky vewe, my take jeli na svatebni cestu do Rima a byli jsme naprosto nadseni. Jak tady nekdo psal, ze Praha je hezci a upravenejsi tak je to pravda, ale o tom to v je. My jsme se s manzelem shodli, ze Rim se nam libil vic, ze Praha je moc "vypiglovana pro turisty", jestli vis co myslim. Jsou to dve rozdilna mesta a nedaji se srovnat. Rim je "osuntele" stare mesto, ktere ma ohromneho ducha. Narazis tam na ctvrti plne nadhernych pamatek a nebo zase muzes jit kousek vedle a jsi v casti ktera je ryze Rimska, bez pamatek, ale zase je tam spousta restauraci s polovicnimi cenami nez o par ulic dal, v te ctvrti "pro turisty".... Pokud mate radi mesta a pamatky a umite se vcitit do ducha mesta, tak vrele doporucuju. Pokud te to zajima, muzes kouknout na nase fotky: http://picasaweb.google.com/Hana.Rydl...
Odpovědět
Článek se načítá
holky moc diky za rady....uz nerozhodujem jestli Rim ano nebo ne....urco tam pojdem,ale prave resime ten hotel...jeste jednou kouknu na net,ale chtela jsem slyset osobni ohodnoceni a zkusenost...vsem vam moc dekuji za prispevky x-) ...planujem tam jen asi 4 dny a pak sjedem k mori se taky trochu povalet :-D ....jeste nejaka rada na pekny hotylek u more a co nejbliz Rimu :-D
Odpovědět
josefko...mate nadherny fotecky x-) x-) x-) x-) x-) x-) x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak se připojuju k dotazu, byly jste některá v Římě v zimě? Chtěli bychom se do něj mrknout o Vánocích, je to na tohle město sice méně lukrativní období.. Jak je to tam vyzdobené, jestli přehršel lidí atd.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Josefko, opravdu krásné fotky!! Kdo fotil?
Odpovědět
jeee ahoj kami....dlouho jsem te tady nikde nevidela,jak se zije v manzelskem zivote :-D ;-) ???
Odpovědět
Profilova fotka
hojky vew :-D !! No jak jinak než skvěle :-D :-D Do Říma se chystáte joo? Tak snad nám tady někdo poskytne fundované informace :-D ..
Odpovědět
jojo do Rima...to vymyslel milacek pac se tam fakt touzi juknout ,ale ja si taky prosadila more takze oboji :-D ...no porad cekam na nejaky ten pekny hotylek,ale nikdo neradi :-S :-| ]-( jooo kami jsem zmenila barvy svatby....coko hneda uz bude jen v detailech,pac zlata a choc hneda uplne na vsem je asi trochu tmava na letni svatbicku (kdyz uz mame ten terminek :-D )
Odpovědět
Profilova fotka
Jeej no tak to máte parádní, dvě dovče x-) !! A letíte s cestovkou nebo na vlastní pěst? My bychom chtěli sehnat jen nějaké levné letenky a hotel se stravou si už zajistit sami.. No to mi povídej s barvama.. :-D A jakápak to teda bude?? Ywah, hned bych si to střihla znovu!! :-N
Odpovědět
Nechce se mi to tady cele zase vypisovat tak mi radsi koukni do albika ;-) jo a mam tam i fotcky ze zkouseni tak jukni a posli tvuj typ :-D ....chcem sehnat levne letenky a hotylek si zajistime sami x-)
Odpovědět
Profilova fotka
kamini, ty fotky jsou z lonskych Vanoc ;-). Jeli jsme na svatebni cestu opozdene :-( .Dekujeme za pochvalu, fotili jsme oba. Ze svatebniho foceni jsme zacali touzit po poradnem fotaku, tak jsme si ho nadelili k Vanocum a v Rime jsme ho vlastne "zajizdeli".
Odpovědět
Profilova fotka
Poradne jsem necetla ten tvuj dotaz - na Vanoce je v Rime docela hodne lidi. My tam leteli na Stedry den a asi tak do 27. prosince to bylo dobry, ale pak se zalidnilo, ale sejne to slo, leto bude urcite mnohem horsi. Propasli jsme sanci se podivat do Sixtinske kaple (doufam, ze se to tak pise), pak uz jsme nechteli cekat tu siiilenou frontu. Meli jsme hrozne stesti na pocasi, bylo tam kolem 18st.C kazdy den pres poledne. Kazdy den jsme se budili do nadherneho dne s azurove modrou oblohou :-) to bylo uplne neuveritelne. Ubytovani asi neporadim, protoze jsme bydleli v B&B (penzion).
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, zkuste letenky přes Sky Europe. My tam právě na ten březen sehnaly za 1000,- Kč se vším všudy!
Odpovědět
v Římě je to božíííííííííííííí. My tam bydleli v českém domě Velehrad, o hotelech nemám páru, páč jsou moc drahé. Ale Řím je fakt nádhernej. byla jsem tam několikrát a určitě budete nadšený !!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Petruna: a jak to v tom Velehradě chodí? Není tam nějaká večerka? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Josefka, můžu se zeptat na zkušenosti s tím BaB penzionem? Našla jsem si ho na netu a dost se mi líbí....
Odpovědět
Profilova fotka
bustik: Večerka tam není, ale nemůžeš spát na jednom pokoji s klukem, pokud to není Tvůj manžel. To se Tě ale netýká. :-) Ubytování je za výbornou cenu + k tomu máš snídani (pečivo + máslo + marmeláda/sýr+ káva/čaj). Nejlepší je ovšem poloha (cca 5 min. od Svatopetrského náměstí).
Odpovědět
Profilova fotka
Nevim, jestli nedoslo k nedorozumneni :-( , my jsme nespali v penzionu jmenem BaB, ale v B&B (coz je Bed & Breakfast) a je to neco na zpusob ceskych penzionu - ubytovani vetsinou v baraku/byte, kde ten majitel bydli a pokoje navic jsou pronajimane turistum. Vyhodou je, ze clovek prijde do kontaktu s mistnima a ta nase pani Ivana byla skvela :-). Omlouvam se za zmateni ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Josefka - aha, no vidíš, i tak jsem díky tobě narazila na pension (nebo hotel?) BaB, který je za dobrou cenu (na Řím), má fajn polohu a líbí se nám. Tak jsem zvědavá co odepíší. Jinak my absolutně nemáme problém co se týče jazykové vybavenosti, neb kamarádka se kterou tam jedu umí italsky naprosto bravurně...
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?