Exotická svatební cesta - kdo jste byli, poraďte

Když jsme zeškrtali země, kde jsou v tu dobu monzuny nebo hurikány a krom cestování se chceme první týden válet u moře a relaxovat, tak nám zbyli - Maledivy, Bali, Srí Lanka, Zanzibar, Mauricius. ( a kdyby byly peníze, tak Bora Bora :) ). Na 2-3 týdny. Tak kam? Očkování je mi jedno, žloutenky máme naočkované a jestli k tomu ještě žlutou zimnici nebo břišní tyfus, to už je fuk... Cesta je v říjnu. Rádi bychom pěkné pláže a poznat cizí kulturu. Ale ať to má ten novomanželský romantický nádech :) P.S. Ty diskuze z předešlých let jsem četla, spíš mě zajímá, jestli je tu někdo, kdo navštívil zároveň několik z těchto míst a může srovnat. Díík
Odpovědět
volila bych mauricius :-)
Odpovědět
ahoj a co treba Secheylly?? My jsme se ted vratili a je to tam fakt pohadka a rozhodne krasnejsi nez MAURICIUS nebo MALEDIVY... Bali a SrI Lanku nedokazu posoudit..
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@ralfa Jestli se můžu vetřít do diskuze, tak bych se chtěla zeptat...jaký byl Reunion? Pro mě je to docela sen a přijde mi to tam jako ideální kombinace všeho...trocha toho válení u moře, ale zároveň i hodně věcí co se dají objevovat, tak mě zajímá...jak se ti líbilo tam? :-)
Odpovědět
Za sebe mohu doporučit Mauritius. Měli jsme tam před 3 týdny svatbu a místo je to krásné. My jsme bydleli v hotelu Le Victoria, výborná kuchyně a příjemný personál. Po ostrově se dá toho hodně vidět pěšky, stejně tak jako vzdálenější místa autem. Nám se tam moc líbilo!
Odpovědět
@limda Reunion je nádherný, ale ne moc "koupací"... respektive koupat se tam určitě dá, ale pláže nebudou takové jako třeba na sousedním Mauriciu, a hlavně, a to i podle místních - jsou tam žraloci :-) Je to ale ideální místo pro ty, kdo rádi chodí do krásné přírody... Mauricius bude víc koupací, ale zase ne s tak krásnou přírodou. Pokud chceš střídat koupání a objevování, tak ideální jsou Seychely :-)
Odpovědět
Můžu doporučit Africkou Keňu, sice jsme tam nebyli na svatební cestě, ale stejně to byla krása. Nairobi je nádherné město. A příroda ještě krásnější. Nicméně Indický oceán je tam placka. Byli jsme 500 metrů od břehu a vody jsme měli po kolena při přílivu a po kotníky při odlivu :-D Ale rozhodně bych se tam chtěla vrátit.
Odpovědět
Profilova fotka
@amy80 No já popravdě koupací nejsem vůbec. Nejvíc mě na tom moři fascinujou ty fotky potom :-D Hlavně mě tak nesmírně zaujala ta příroda, ale je fakt, že po Seychelách mě nikdy koukat vlastně ani nenapadlo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My se prave vratili z mesicni svatebni cesty po Cine :-) Zajimava zkusenost... Ale na koupani to moc neni, takze muzu jen doporucit malym dobrodruhum (je tam docela bezpecno) a velkym cestovatelum (vzdalenosti jsou obrovske :-D )
Odpovědět
@limda Reunion jsou spíš treky, ale pokud chcete vidět to nejlepší, je asi nezbytné si půjčit auto, my měli obytný karavan :-) Seychely nemají moc hory, jsou menší, ale je tam velká výhoda v tom, že se tam dá obejít i bez auta, a dost toho objet autobusem. Na těch menších ostrovech jsme teda nebyli, ale i na tom jednom hlavním bylo dva týdny co dělat, spíš teda ve smyslu - někam dojet busem, jí kus pěšky, vykoupat se, a popojít dál nebo zpátky... Příroda je překrásná na obojím, ale u mě z těchto dvou vedou Seychely :-)
Odpovědět
@verunka_korunka Mně to ani nepřekvapuje, že tam je bezpečno. Je známá věc, že pro zahraniční turisty jsou nejbezpečnější ty země, kde jsou totalitní režimy... Do Číny by se nám zrovna docela chtělo jet, ale kde na to vzít čas a peníze... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@martiluca Cas se nejak zvladnul (oba pracujeme). Jsem si proste posetrili dovolenou... A penize... Neco od nas a vetsina z daru ze svatby :-
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Byli jsme s manželem ještě coby svobodní na Zanzibaru... Nevím ale, jestli bych to doporučovala jako nějakou těžkou romantiku. Rozhodně tam nebudou na turisty tolik připravení jak např. na Dominikáně, Mauritiu, Maledivách atp. Tam ten cestovní ruch, ač se to nezdá, teprve začíná. Hodně hotelů tam vlastní Italové, kteří se snaží zlepšovat vše co se dá, ale dost to trvá. Hodně taky udělá výběr hotelu a výběr cestovky, se kterou jet. Od toho se taky pak odvíjí celková spokojenost a atmosféra. Lidé co letěli s námi byli hodně zcestovalí a ti po zkušenosti ze Zanzibaru rozhodně doporučovali Dominikánu a Mauritius. Prý jiná liga :)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Naprosto souhlasím, že Zanzibar je taky fajn. Ale je potřeba opatrně vybírat hotel. Spousta pláží je tak pozvolná, že si člověk nikdy nezaplave. Jsou zde jen cca 2, 3 místa kde je to OK. Doporučuji hotely od 4 hvězd. Trojky nebudou dobré. Zanzibar je fajn jako relaxace po safari v Tanzánii. Již jsem to tu psala, ale bohužel došlo k smazání. Tak snad nyní se nedopustím ničeho špatného. Seychely ráj s plážemi, kde nikdo není. Byli jsme najdou se pláže které jsou třeba 300 metrů dlouhé a jste tam sami. Fantastická romantika. Ostrovy jsou zelené plné bujné, opravdu bujné vegetace. Nemá smysl zůstat jen na Mahé, chce to kombinovat 2 nebo 3 ostrovy. Začít na Pralinu, pak La Digue a nakonec největší Mahé. Pro úplnou romantiku (pokud nejsou finanční limity) jsou mikroostrovy. Tam je jen omezené množství pokojů. (celoročně) Lidé jsou tu sice pomalejší, ale v dobrých hotel vše funguje. Mauricius je co do kvality top co jde. Navíc hodně směřuje na nevěsty, výročí i svatby. Klienti dostávají slevy a to i 80% pro nevěstu, dárky, večeře atd. Lepší je západní pobřeží, tolik tam nefouká. Nejezdit červen - srpen (tady je lepší počasí). Ostrov je dost zemědělský cukrová třtina atd. Zelená barva je však všude, volná příroda tu však není tolik jak na Seychelách. Služby jsou mnohem lepší, lidé úslužní původem indové. Na výlety je kam jet - ale je to turistické. Reunion je opravdu hlavně na treky, ale na západě je i několik pláží. Někdo tady psal o žralocích (ty jsou všude :-) . Zopakuji co jsem psala pod jménem "ralfa" . Západ je na koupání - bílé pláže, někde nepřístupné útesy. Jižní část je činná sopka, lávové pole a měsíční krajina - jak na Marzu. Stojí za to. Salazie - desítky vodopádů. Části kde je hromada kytek, které mi zde pěstujeme v obýváku (malinké). Na Reunionu jsou v jiných rozměrech. Oni je i vyváží do Evropy. Ideální jak cestovat je připravit program s rezervací hotelů a na letišti vyzvednout auto. Kompromis klienti využívají Reunion a pak Mauricius. Maledivy jsou pro ty kdo se potápí nebo šnorchlují rájem. Jinak je to romantika a totální relax. Nic moc jiného než číst knížku zde dělat nejde. Já klientům říkám, že je fajn kombinace se Srí Lankou (okruh) a pak relax na Maledivách.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?