Exotická svatební cesta - doporučte

Na podzim se chystáme na svatební cestu, termín buď v průběhu října, nebo přelom listopadu a prosince... Uvažujeme o některé z těchto destinací - Kuba, Dominikánská, Thajsko, Mauricius, Maledivy.... kterou zemi byste doporučili? Nebo doporučíte něco jiného podobného? Zde často doporučované Bali ne, díky :-) Nejde nám o aktivní či poznávací dovolenou, spíše relax na pláži, dobré jídlo a pití atd. Kde je záruka pěkného počasí a dobrých služeb?
Odpovědět
My za tři týdny odjíždíme do Dominikánské, tak pak můžu napsat, jaké to bylo. Co jsem četla reference a ptala se známých, mělo by to být perfektní. :-) Ale to bude asi ve všech destinacích, které jsi jmenovala, záleží už pak jen na hotelu, který si vyberete. ;-) Pokud jde o počasí, tak v Mexickém zálivu je hlavní sezóna přes Vánoce, to má být zaručeně nejlepší počasí, takže pozdní termíny, které plánujete, by měly být naprosto ideální. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jedeme 10.10. na Kapverdy na ostrov Boa Vista - splňuje to naprosto tvoje požadavky a myslím, že to je i za velmi slušnou cenu ;)
Odpovědět
@genelady my letíme Leden na Kubu - Havana :)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud Karibik, tak později, v tom prosinci jak pises. A slyšela jsem na něj jen samou chválu a je jedno kde :-) Kamoska byla i v Mexiku a super :-)
Odpovědět
Profilova fotka
urcite muzu vrele doporucit Mexiko 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@genelady Dobrý den, pokud jde o kvalitní služby s možností výletů a výborného jídla tak jednoznačně pro novomanžele vede Mauricius. Taky záleží na rozpočtu. Navíc mají výhody pro novomanžele v podobě slev na ubytování pro nevěstu. Je to jak který hotel, ale většinou 50-70%. Lidé tu jsou velice milý a ochotní vždy vyhovět. Hotely bych v porovnání s námi často posunula o hvězdu výše (tj. hotel 3 hv. na Mauriciu je často jako náš 4 hv. ) Často stačí polopenze, AI doporučuji těm co budou skoro celou dobu na resortu. Maledivy jsou také krásné (vychází dráž než Mauricius ve stejné kategorii). Jsou hlavně o relaxaci, knížce a šnorchlování. Další výlety jen na další mini ostrůvek. (tady je kvalita hotelů a jejich hodnocení tak shodné s naším). Zde jednoznačně volit AI. Výhodou obou proti levnějšímu Karibiku je min. časový posun a kvalita pláží. Ráda to s Vámi probere na tel.
Odpovědět
a můžu se zeptat, jak moc se od sebe liší Kuba a Dominikánská rep.?
Odpovědět
Profilova fotka
Mexiko!! :)
Odpovědět
Ja bych si prala Cookovy ostrovy, ale necham si zajit chut :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Dle vašeho zadání doporučuji jednoznačně Maledivy, a to v zimě (leden-březen) a hlavně ne s českou CK. Pokud chcete umocnit zážitek z romantické sv.cesty, tak si připlaťte za ubytování ve Water villas (apartmánové domky na kůlech přímo na hladinou moře). A také doporučuji volit menší resort, a to z důvodu menšího počtu ubytovaných a tím pádem většího soukromí a klidu. Můžu poradit, příp. poslat nějaké fotky....
Odpovědět
Profilova fotka
My letíme v druhé polovině října do Dominikánské...rozhodovali jsme se mezi Mexikem a právě Dominikánou.
Odpovědět
takže zúžili jsme výběr, buď Kuba, nebo Dominikána nebo Thajsko, termín konec listopadu - první půlka prosince. Takže zkusím ještě jednou - která země z těch tří? Požadavky jsou nádherná pláž/e, dobré služby, bude to relax dovolená bez velkého cestování, ale zase aby člověk mohl vystrčit nos z hotelu a nějaká možnost menšího výletu tam byla. Díky za vaše zkušenosti :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@genelady kuba i Dominikana jsou na jedno brdo... Kuba spise pro cestovatele. Vsude okolo spina a chudoba... Hruza! Thajsko je nádherné, mnohem lepší. Možnost válení i výletů, spoustu zážitků. Stejně bych ale na líbánky doporucila Maledivy. Jsou překrasné a klidné. Rozhodně ale ne watervillas....! Vlny o ně tak mlátí, že nemůžete spát...a je to děsivé. Pro spestření bych se po cestě na Maledivy zastavila v Dubaji. To je zážitek! A i let je rozhodně snesitelnější než Thajsko či Dominikana... Klidně poradím, pošlu fota... Byli jsme ve všech těchto destinacích a chystáme se zřejmě na již zmiňované Bali😉
Odpovědět
Mě uchvátilo ne tak známé místo - Thajsko, poloostrov Khao Lak, hotel Sarojin. Je pro páry, je tam klid, prázdný pláže. http://thajsko.infonacesty.cz/thajsko...
Odpovědět
Pokud chcete více odpočívat než cestovat, tak bych doporučila Dominikánskou republiku oblast Punta Cana, nádherné bílé pláže, na plážích palmy.. nádhera.. Hotely jsou se stravou All inclusive, takže zvolit pěkný hotel a využívat jeho služby - Například hotely Riu, Iberostar nebo Viwa Wyndham. Můžete udělat i pár výletů - do pralesa s trochou adrenalinu, jeepsafari nebo výlet lodí za potápěním a s trochou štěstí můžete vidět i delfíny. Thajsko bych pro Vás nedoporučila, jelikož píšete že moc cestovat nechcete, většina hotelu je se snídaní tudíž si tak moc neužijete hotel.
Odpovědět
My vyrážíme v polovině listopadu do Dominikánské rep. Uvažovali jsme nad všemi zmiňovanými destinacemi, ale nakonec Dominikána vyhrála. Letíme do hotelu IFA Bavaro Villas hotel & spa. Nebyli jste tam někdo?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, jestli můžu doporučit tak rozhodně Mauritius nebo Maledivy - to je totiž ráj na zemi. Já osobně na Mauritiusu byla letos začátkem ledna a lepší dovolenou jsme s manželem nezažili a byla to i zásnubní dovolená nakonec :-) Co se týče Malediv tak tam odjíždíme v prosinci a doufáme, že budeme mít minimálně stejný zážitky a vzpomínky (Mauritius byl fakt pecka-doporučuju tam rozhodně i cestovat stojí to za to!!) :-) Thajko je taková divočina podle mě.. Dominikána, Kuba... slyšela jsem jak pozitiva,tak i negativa.. Hl. co se týče výletů a dokonce i jídla... TAk dobře vyberte!!
Odpovědět
@denca89 Byli jsme loni - také na Boa Vista v hotelu Decameron a byla to pecka...Chtěli jsme i letos, ale ta ebola, přeci jen to není tak daleko a vše se na ostrovy dováží z pevniny, nebojíte se? Přenáší se to i slinami...
Odpovědět
@viki83 jeee mi tam byli letos a skvělí.. já s ebolou furt strašila, až se mě měli všichni srandu :D ale naštěstí tam prý nelétají přímé spoje z afriky, takže jsme se toho nebáli. Fakt nejlepší dovča našeho života, můžu jen doporučit
Odpovědět
Profilova fotka
@viki83 my byli hned vedle v hotelu Iberostar :) a lepší dovolenou jsme nezažili...eboly jsme se nebáli, je to 500km od pevniny Afriky a přímé spoje tam nelítají vůbec. A ono celá ta aféra s ebolou je nějaká prapodivná, četla jsem v letadle několik článků z NEbulvárních plátků a vypadá to jako pěkně zinscenovaná prasárna k redukci obyvatel :( @sarkahb - taky jsme to vyhodnotili jako nejlepší dovolenou našeho života, až mě skoro děsí, že je laťka tak vysoko...to už budeme fakt muset dávat samou exotiku drahou jako prase, aby to předčilo Boa Vistu :)))
Odpovědět
Profilova fotka
@genelady na Kube jsem nebyla, ale je pry spis pro cestovatele. Varadero je pry udes. Dominikana je krasna, doporucuji Punta Cana hotel Majestic Elegance-vetsi luxus jsm nezazila, Mexiko je nadherne a da se v klidu pujcit auto. Z Mauricia jsem se vratila pred 14ti dny a byla jsem mirne zklamana, exotiku uz jsem zazila hezci, napr. Zanzibar. Thajsko je krasne na cestovani. Jinak vetsinu exotiky jsme absolvovali v prosinci s navratem vzdy tesne pred Vanocemi, ceny jsou o dost lepsi.... Preji stastny vyber, at mate na co vzpominat :)
Odpovědět
@denca89 máš pravdu, byla to nádhera:-) Asi bych taky řekla, že to byla nejkrásnější dovolená, bohužel válečka, ale zato odpočinková!:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@viki83 :) tak to my válečku teda rozhodně neměli :) byli jsme na pul dne na čtyřkolkách na Santa Monice, pak jsme si pujcili na cely den auto, projeli cely ostrov, pak jsme byli na výlete v Sal Rei a v Rabilu, pak na vraku nákladní lodi :) no, fakt jsme se tam za celý týden nestihli moc válet :D
Odpovědět
@weendy Dominikána nakonec skutečně vyhrála :) A hotel hned sousedící s Majestic Elegance, a to Royalton, snad to bude dobrý. Máš nějaký tip na výlet? Ideálně lodí někam za koupáním nebo tak...
Odpovědět
@denca89 no jo, to jsme mohli taky, akorát jsme si jaksi nevzali řidičáky, které vyžadovali na čtyřkolky a výlet k vraku lodi a do chudých vesnic nás jaksi neoslovil. Radši jsme měli romatický válící týden:-) I když normálně v Evropě dost cestujeme, tady prostě nějak nebylo - pro nás - kam...Ale dovolená to byla špičková! Líbil by se nám ten letecký výlet na ostrov "Robinsona Crusoa", ale finančně to bylo jaksi mimo mísu...
Odpovědět
Profilova fotka
@viki83 tak to my řidičáky taky neměli, ale stačilo jim jen číslo pasu - oni si to už PRÝ ověřili...ale je mi úplně jasný, že na to úplně kašlali :) My se hodně vydávali za domorodcema, hráli jsme si na misionáře :) krmili děti apod. byla to fakt pecka :) váleli jsme se všehovšudy dva dny - a ty jsme si taky parádně užili...je to dovolená ne? :) je potřeba pořádně vypnout :) Máš pravdu , výlet na ostrov Fogo nás docela lákal, ale bylo to docela napálený, navíc tam prý toho není nijak extra, co sem slyšela od kamarádů, kteří tento výlet absolvovali, tak jsme si nechali poradit :) Jéééé vrátila bych se tam hned :)
Odpovědět
Profilova fotka
@genelady No já tam byla v roce 2009, takže už si ty výlety moc nepamatuju, ale myslím že jsme byli určitě na poloostrově Samaná, co určitě stálo za to, tak koupání s delfínama, máme i fotky jak nám davají pusu atd :-) ... super byl i výlet katamaránem, jelo se na nějaké místo kde byly samé barevné mořské hvězdice a moře jako z katalogu, potom tam byl výlet na nějakou pláž plnou obrovských lastur, to se mi taky moc líbilo. Cestovka Vám určitě nějaké výlety nabídne. Určitě se vám tam bude líbit, pro mě je to jedno z mála míst kam bych se klidně ještě vrátila 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuju všema deseti Mauricius! Krásnější místo jsem nezažila :-) byli jsme tam taky na líbánkách a lépe jsme vybrat nemohli. Co nás nadchlo nejvíce, jak to všude krásně voní a bezvadná kuchyně. Podmořský svět a pláže taky bomba. V porovnání s Kubou je Mauricius více "líbánkový":), jsou tam příjemnější lidé, ochotní, taková supr atmosféra, výhody, když řeknete, že jste honeymooners(ikdyž to asi všude:). Kuba je bezva pláže ale hlavně zážitek specifický pro Kubu- na jedné straně luxus veterány, super restaurace aj. versus viditelná chudoba.. všude (na Mauriciu ne tak zjevná), oprýskané nedodělané domy, chudé děti... ale má kouzlo, kterým vás dostane, jen asi jindy než na líbánky.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Já furt nevím, jestli Maledivy nebo Mauritius.. Chceme v květnu, ale to tam prý prší :-/
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?