Egypt vs. Tunisko

Dáte mi tip holky, kde je to lepší? Máte srovnání? Popř. pokud máte zkušenost i s Marokem či Kapverdami. Požadavky: last minute ve druhé půlce září s AI : větší komplex s bary, diskotékami, restauracemi : rozpočet max. 40tis pro oba : odlet z ČR Děkuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@roxelli Stejné přání, takže jsem zvědavá na tipy :)
Odpovědět
V Egyptě jsem byla jednou, v Tunisu dvakrát. Já si zamilovala více Tunis, ale Egypt je řekla bych luxusnější na hotely... jinak v tom moc rozdíl nevidím, špína je mimo areál tam i tam, to samé město... Jediný rozdíl je faraon,taky proto mám raději tunis :-) asi si někdo řekne, že průjmy hrozí i v tunisu, to je samozřejmě pravda, ale je to úplně jiný než v egyptě... V egyptě jsem měla problém, oba tunisy v pohodě :-) @roxelli @nita1984
Odpovědět
Profilova fotka
@nkusska1 Já byla v Egyptě jednou, jinde jsem nebyla a moc se mi tam líbilo... Tunis někdo doporučuje, někdo haní.. máš tip na konkrétní místo?
Odpovědět
@nita1984 Hotel Serenity Makadi Heights , u Hurgady :-) ono přesně záleží na místě a konkrétním hotelu..např v tunisu na djerbě dost fouká, pro někoho příjemné, někomu to zase vadí.. ono se těžko radí, každej máme jiný vkus i požadavky :-) záleží co od toho čekáš, náš první tunis nebyl žádnej luxus,ale přesto se nám líbilo. Podruhé v tunisu jsme byli na Borj Cedrii ( u hlavního města Tunis) Hotel Carribean World. To je super místo pro rodiny s dětmi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě Egypt :) Arabia Beach nebo Bel Air.... úžasný hotely, supr servis a hlavně dokonalý moře... v tunisku se mi nelíbilo,ale byla jsem tam cca 10 let zpátky... :) Ale Egypt miluju :)
Odpovědět
@roxelli Já si zamilovala Maroko, ale tam jsem jen cestovala, v hotelovém komplexu jsem nebyla. Jinak více lidí preferuje spíše Egypt jak Tunisko (většinou lepší moře a lepší služby).
Odpovědět
No Egypt nabízí určitě lepší služby, je to vidět např když porovnáš hotely stejné * kategorie. Ale jak říkám, my si oblíbili více Tunis :-) Moře je čistější v egyptě,ale je to i tím, že v tunisu je většiná pláží písčitých,takže je to pak rozvířený a takový zakalený. Přeci jen v egyptě máš spouustu korálových pláží a už je to i jiné moře.. A pod vodou je i trošku živějc než v tunisu, tam jsme viděli jen pár rybek a sem tam nějakou medůzu :-) Co se týče střevních potíží, musíš vědět jak jim předcházet, není to zas tak těžké :-) @nita1984 @jancip
Odpovědět
no za mě asi Egypt, více možností kam se podívat. Jinak osobně jsme byli na obou místech a už bych se tam nevrátila, možná s dítětem, protože jsou tam úžasné animační programy. Ale každý si představuje něco jiného, takže těžko radit.
Odpovědět
Profilova fotka
Milé nevěsty, mám cestovní agenturu, v nabídce spoustu last minute za super ceny. Napište mi Vaše požadavky na mail, zašlu Vám nabídku a kompletně zařídím. Samozřejmostí jsou stejné ceny jako u pořádajících cestovních kanceláří, individuální přístup a rychlé vyřízení. Můžete se podívat i na mé stránky uvedené níže. Egypt i Tunis jsou dobrou volbou a teď je tam krásně.
Odpovědět
Profilova fotka
Teď jsem se vrátila z Tuniska z letoviska Mahdia a byla jsem nadšená, moře nádherně čisté a teploučké, bílý jemný písek, žádné střevní potíže, spokojenost veliká. V Egyptě jsem ještě nebyla, ale chystáme se příští rok. V Africe jsem byla poprvé, hrozně se mi líbilo místní podnebí, neustále vane větřík a i když jsou vysoké teploty, je to celkově daleko více snesitelnější než u nás v Evropě.
Odpovědět
@roxelli Djerba!!! nejvíc nejlepší :D teď jsme tam byli měsíc s manželem :) a super :-D 8-)
Odpovědět
Tak máme vybráno a zaplaceno. Dominikánská s All in. Rozpočet musel být trošku větší ale ženy...KARIBIK..... už aby to bylo :-) Rozhodli jsme se investovat více, přece jenom je to svatebka tak ať to stojí za to.
Odpovědět
Článek se načítá
@roxelli jé a kdy jedete ? a kam přesně? taky vyrážíme... :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já Vám můžu doporučit oboje :-) Byly jsme v Egyptě v Hurghadě,hotel Ali baba palace a super :-) skvělé jídlo,velký výběr,dokonce tam je komplex tří hotelů a můžete navštěvovat i jejich bazény,i k nim chodit na jídlo.. moc se nám tam líbilo,opravdu luxusní hotel..je to dražší,takže je dobré hlídat a vzít si last minute. A v Tunise jsme byli na Gammarth-Borj Cedria hotel Caribbean World Borj Cedria a taky balada :-D příště budu těžce vybírat kam se vrátit :-D
Odpovědět
Byla jsem v Tunisu - už nikdy víc. Egyptě jsem byla 3x, Hurghada - 4* Hilton, super, ubytování může být i ve vilkách - což jsme měli my, pak 5* Marsa Alam a Taba 4*. Kromě Taby jsem byla na 12 dní a stálo to vždy vč. všeho - samozřejmě All něco lehce přes 20 tis. 8 dní v Tabě stálo tuším 15 tis. Jinak jsem byla i na Kapverdách - loni v 5* na Boa Vista a počítej s tím, že tam je to takový mrtvější. Ale nádhera. 8 dní s All + lepší pokoj - nutné kvůli výhledu a patru jsme platili jeden tuším 23 tis. V září a říjnu je tam období dešťů. Pokud chceš hodně diskotéky - nevím tedy kdy poletíte - co Ibiza. Je to nádhera. Sever - pláže - to je Karibik, ale v září už je to trochu riskantní, i když např. na Krétě, Rhodosu, Kosu, Turecku, apod. je to naprosto v poklidu.
Odpovědět
Za mě určitě Egypt,dokonale moře a super služby, treba Intercontinental Hurgada, ten hotel nemá chybu nebo sonesta beach resort Taba, krásná místa. A spousty možnosti fakultativnich výletu:-) Mi byli ale loni na svatebni cestě v Turecku v Antalii a tam jsou trošičku starší ale krásné hotely, civilizovanejsi prostředí a je tam volneji, víc bezpečno clovek se nemusí bát vyjít ven z hotelu. Přesně druhá polovina září a stále krasne počasí:-) za mě nejlepší volba:-) Djerba se třeba nám nelíbila ani hotel, ani moře ani pláž. Nic moc to není. Můj názor:-D krásnou dovcu přeji:-)
Odpovědět
@nkusska1 odlétáme 19.9. z Mnichova a letovisko Bayahibe. Konkrétně hotel Viva Windham Dominicus Beach. A kam vy?
Odpovědět
My 18.9. Santo domingo :) @roxelli
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?