Egypt marsa alam

Ahoj, chceme na dovolenou do Marsa alam zvažujeme hotel gorgonia beach resort a hned sousední hotel shams alam. Je pro nás je důležité hezké šnorchlování a dobré jídlo, tedy takové, ze kterého nám nebude zle (faraon). Máte některá osobní zkušenost, či pracujete v cestovce a mohly byste doporučit? :-)
Odpovědět
Ahoj Persido, ani v jednom z hotelů si pravděpodobně moc nezašnorchlujete. Nemám sice osobní zkušenost, ale podle pozice na mapě je vidět, že jsou oba na otevřeném moři, Gorgonia dokonce s molem, po kterém se (možná) jedině dá dostat do vody. Na volném moři bývá voda rozbouřená, velké vlny a proud, šnorchlovat je těžší, ani nebývá tolik k vidění. Pokud si chcete dobře zašnorchlovat, určitě hledejte hotel, který má pláž v zátoce, a v ní je to tím pádem chráněné. Z tohoto hlediska můžu doporučit Aurora Oriental Bay Resort, jen s jídlem to tam není žádný luxus. Najíst se dá v pohodě, ale špička to není. Pokud jde o střevní potíže, je to dost individuální, kdo co ještě snese, vyhýbá se problematickým jídlům (šlehačka, led...), jaký vaří zrovna tým... Nedá se říct, že když někdo přežil ve zdraví, další to budou mít stejné. Hezkou dovolenou SK
Odpovědět
My jsme byli na konci března/začátkem dubna s partnerem a mými rodiči taky v Aurora bay (dříve Oriental bay) a šnorchlování skvělé, byli jsme pod vodou každý den. A i s jídlem jsme byli spokojení, záleží co máte rádi, my jsme ocenili výběr salátů, zeleniny, ovoce a lehčích jídel (a zároveň chlapi ocenili i výběr dezertů :-D ).
Odpovědět
Ahoj, na jihu Marsy si perfektně zašnorchlujete, jsme s manželem vášniví šnorchlisti, máme nacestovánu exotiku i bližší šnorchlovací lokace a v Marse jsme byli vedle Gorgonie ve Fantazii-tam teda úžasné jídlo, zrekonstruované krásné pokoje,vlastníci jsou Italové,naprosto žádný problém s ničím. Čím víc jedete na jih, tím je moře krásnější-byli jsme i blízko pro výlet na delfíny ne ochočené-ale divoké-měli jsme obrovské štěstí a šnorchlovali jsme s nima, taky jsem si je i pohladila-fakt pecka, jinak ještě super šnorchlování na Hamatě. Vlny v pohodě-pouze jeden den to víc házelo, tak jsme šli šnorchlit do laguny, když je 39C je vítr víc než úžasný, moře jako kafíčko a hezky vše schne :). Molo je největší výhoda, rovnou hupnete ke korálům. Ještě šnorchlisti doporučují Iberotel-Lamaya hotel. Jediné co opravdu nedoporučuji je hotel Shams Alam-když jsme jezdili po výletech, tak si lidi z tohoto hotelu velmi stěžovali a chtěli psát stížnosti.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@karlap kterém hotelu jste byli?
Odpovědět
Také pojedeme do Egypta do Marsa Alam. Dali jsme na doporučení a jedeme do hotelu Three Corners Sea Beach Resort. Hned vedle je prý malá zátoka plná želviček a kousek dál je zátoka s vrakem lodi. Tak jsem na to zvědavá :-)
Odpovědět
Ahoj holky, jak je to prosím s cestovním pasem po svatbě? Na úřadu mi řekli,že stávající pas po svatbě platí jen 3měsíce. Do Egypta je nutná platnost 6m. Chystáme se na svatební cestu a nový nestihnu vyridit. Děkuji
Odpovědět
ahoj, ted jsme se vrátili z MA, hotel Three Corners Fayrouz Plaza Beach, za mě pohoda, kousek zátoka se želvama...K.
Odpovědět
@gabi_st Včera jsme se z Egypta vrátili. Jela sem na starý pas, který platí jak píšeš ještě 3 měsíce po svatbě. Ale to ví pouze České úřady. Jiné státy se o vašem sňatku nedoví. Řeší platnost pasu jako takového. Já mám starý pas do roku 2020, takže vůbec nebyl problém.
Odpovědět
@gabi_st Ahoj, do Egypta jsem jela druhý den po svatbě vloni také na starý pas i jméno. Měla jsem z toho vítr, ale nakonec vše proběhlo naprosto v pohodě. ;-) Jen je na to potřeba myslet už při zařizování cesty v CK nebo při koupi letenek a rezervování ubytka a vše mít postaru. Krásnou dovolenou :-)
Odpovědět
@szuzi Děkuji moc za uklidnění :)
Odpovědět
@tenderd Děkuji ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@gabi_st Není zač. Prožila jsem si sama kvůli tomu pár bezesných nocí... ;-) Ale když jsme letos letěli do Ameriky, tak už jsem radši pas vyměnila. Přeci jen člověk neví, kam až mají přístup. ETA je jiné kafe ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?