Dovolenka po svatbě, použiju starý pas?

Profilova fotka
Holky,chtěla bych radu,těsně po svatbě,cca za týden chceme jet na svatební cestu,ale určitě nestihnu vyřídit nový pas,to znamená,že budu muset nahlásit jméno za svobodna a použít starý pas,nemáte někdo zkušenost,nebude s tím žádný problém?
Odpovědět
Já jsem jela se starým pasem i starým jménem a problém nebyl. Stejně to ještě nikde nebylo v evidenci.
Odpovědět
Profilova fotka
jj.děkuji.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@paja24 Osobní zkušenost nemám, ale sestra jela taky několik dní po svatbě do zahraničí. Na matrice se domluvili, že jim po oddání nebudou stříhat občanky, a jela na svoje původní jméno. A doklady pořešili, až se vrátili.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mam podobny problem, vdavam se v Cechach ale trvale ziju v cizine. Po svatbe si zazadam o novou obcanku, ale pas budu resit az potom. Veskere letenky jsou na moje divci jmeno. Prece se nepripravim o libanky ;-) Na matrice mi rekli, ze s tim nemusim pospichat.
Odpovědět
@paja24 Ahoj, my jedeme na svatební cestu hned v neděli, svatbu máme v sobotu odpoledne.....paní na matrice mi říkala, že stačí odevzdat OP a pokud nám to nevadí tak pojedeme na svatebku ještě na staré jméno, že nemá cenu zařizovat si rychlopas, páč má krátkou platnost a po návratu ze zahraničí by ti měl platit min ještě 6 mesíců a to ten rychlo nemá 8-( , tedy alespoň mi to tvrdila matrikářka. To samé mi odsouhlasila i paní z CK. Plus se infromuj na novomanželskou slevu :-D my máme necelé 3 tisíce 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme svatbu v sobotu a v úterý odlétáme na svatebku na Kapverdy. Vízum bude na staré jméno, pas starý. Paní na matrice i paní v cestovce řekly, že to nevadí ;-)
Odpovědět
Ahoj, důležité je, aby jsi cestovala s dokladem na kterém budeš mít jméno se kterým jste zájezd kupovali. Toto jméno budeš mít i na letence. Takže jméno za svobodna. Dělám v cestovce a vím, že plno lidí dělá chybu - koupí si zájezd a nahlásí nové jméno a pak jim nakonec dojde, že vlastně mají staré doklady. A u některých společností pak nejde jméno změnit! Takže pozor na to. Hlavně ať souhlasí jméno na dokladech s jménem na letence a voucheru :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?