Dovolená ve Francii. Kam by ste jeli?

Ahojky, zakládám tohle téma, protože mám pocit, že jsem tu jiné podobné neviděla, jestli tu je, budu ráda za odkaz a tohle nechám zavřít... Zajímá mě, kam byste doporučili jet ve Francii, resp. jaké památky a místa navštívit...Naplánovali jsme si letos poznávací dovolenou s karavanem a máme v merku právě Francii (od shora dolů i zleva do prava + chceme navštívit na den dva Barcelonu ve Španělsku) ... Plánujem to tak na 2 týdny nebo něco přes, za tu dobu se toho dá stihnout snad dost, tak budu ráda za každý tip, co a kde stojí za to vidět... :-) Předem díky moc... x-)
Odpovědět
Ahojky my jsme meli jet do St. Tropez do campu, ale ted si nevzpomenu jaky.. kdyz najdu hodim odkaz... sestrenka tam byli loni a letos znova a nadseni a ani nejsou drazi a potom jezdili po okoli ;-)
Odpovědět
tak my byli na azurovém pobřeží.. St. Syr sur Mer - asi tak nejak :-p je pravda, že jsme měli pronajatý dům, ale okolí je moooooc pěkné.. Cassiss - přístavní město.., Marseille, St. Tropes /ale to až na cestě zpět domů/ Francie je moooooc krásná!!
Odpovědět
Díky holky ;-) , bydlení nějak moc neřešíme, manža už s karavanem přes Francii cestoval, takže nějaké tipy na "zaparkování" máme, spíš mě zajímají ty místa, kde je co vidět, krom samozřejmě Eiffelovky a těch nejznámějších míst...Do St. Tropes určitě zajedem... Budu se těšit na další tipy, díky... x-)
Odpovědět
No tak pokud jedete karavanem, jedte vsude a mas to. Jih, vinné oblasti, sever, paříž..........
Odpovědět
azaf :-D my bysme rádi všude, ale to bysme na to museli mít měsíce :-D já chci jen tipy na místa, kde holky byly a kde se jim líbilo...
Odpovědět
Profilova fotka
jednoznacne provance ;-) a to kamkoliv
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my pojedem taky :)) Ctrnact dni ... procetla jsem pruvodce a weby, uzitecne informace najdes treba tady: http://francie.iipardubice.cz/ Planujeme jet pres Nemecko, Svycarsko, Italii pres: Menton (první koupani) - Monaco (palac, oceanograficke muzeum a vubec mesto) - pres horske silnicky do Nice (mesto) - Antibes - Grasse - Verdonsky kanon - Aix-en-Provence a hora Montagne Ste Victoire - vynechala bych Marseille, i kdyz mozna... - Camarque (oblast plamenaku...) - Le Baux (Cathedrale d'Images) - Arles - Nimes - Pont du Gard - Avignon - Luberon (projizdeni po oblasti) -> to jako prvni cast (v planu je toho hodne, realita asi bude jina) Potom prejezd pres Viaduct Millau, ktery musim videt, smerem na sever, zastavka na moste Garabit (od Eiffela, zelezny, nadherny obloukovy most) - dale jeden dva zamky na Loire, nejspis Villandry a Charmond - pak St. Malo uplne na severu - Mont St. Michel - prejezd do Bayeux a na plaze Omaha, Juno... - mesto Caen (Memorial de Caen, zejmena o druhe svetove, ale neco uzasnyho) - Etretat - Rouen - Giverny (Claude Monet) - prujezd Parizi - domu. A jsem opravdu zvedava, co vsechno z toho stihnem :))
Odpovědět
Profilova fotka
No a zalezi na tom, jestli uz jsi nekde byla... ja jsem v Parizi stravila tri mesice, takze ji mam prochozenou krizem krazem, takze prujezd bude jenom takova tresnicka na dortu, vzpominky :) Pokud chcete jeste i Spanelsko a komplet Francii, stravite v aute hodne... jestli pojedete jenom ve dvou, bude to hodne narocny na rizeni.
Odpovědět
Profilova fotka
Francuzsko x-) moja srdcovka x-) x-) x-) este tu nebolo spomenute stredoveke mestecko Carcassone nadherna je aj Dune de Pyla na pobrezi atlantiku most nad mestecko Millau, spajajuci nahorne plosiny fascinujuce spojenie ludskeho umu a prace jaskynna nadhera Aven Arman http://www.aveyron.com/nature/aven_ar...
Odpovědět
Profilova fotka
ivett my jedeme 14 tyho do francie k mori a je to kousicek od spanelskych hranic, tchanovci ta maji barak, je to u Perpignon a rikali ze je to tam bezva, jinak ja myslim ze je super francouzska riviera ale je to drazsi a daleko od spanelska, zalezi teda na tom na jak dlouho jedete jinak vsichni mluvi o Bretani jak je super ale me se teda nelibila ani trochu, miluju Pariz, jinde jsem jeste nebyla qietocek nevim jestli myslime stejnej most ale jestli jo tak jsem z fotek od tchanovcu byla v soku, clovek nemuze uverit ze se neco takovyho da postavit x-)
Odpovědět
jé díky díky díky x-)
Odpovědět
mia my máme každopídně v plánu i Paříž i Francouzskou Riviéru, máme na to 2-3 týdny, nejsme až tak vázáni časem, takže zatím sbírám tipy kam a pak to doma s manžou a pak se ségou a kamarádem (jedem ve čtyřech) proberem a sestavíme alespoň přibližný plán cestya a navštěvovaných míst... ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
lenka3p: tak z toho co jsi vyjmenovala si pamatuju, že i manža hodně plánoval, tak možná pojedeme podobnou trasu... ;-)
Odpovědět
lenka3p a jedeme ve čtyřech, ve Francii jsem já nikdy nebyla, takže chci vidět co nejvíc, ale zase se nebudeme zbytečně nějak honit a dřít, není to naše poslední dovolená, takže se tam klidně můžeme vrátit...Já chtěla původně do Portugalska, ale to je fakt daleko, tak jsme to zkrátili jen na Francii s tím, že pokud se nám bude chtít a naplánujem to tím směrem, že sjedem jen do Barcelony, tak je od Francouzských hranic prý docela blízko...
Odpovědět
Profilova fotka
Ivett: taky koncem srpna/září uvažujeme že vyrazíme na poznávačku do jižní Francie a Provence nebo Benelux nebo Švýcary. Ta Francie mě už dost dlouho láká, zatím jsem byla jen v Paříži a ta mě tedy dost oslovila, kdy tam jedete? Jinak pokud chceš tipy zkus mrknout co nabízejí CK většinou mají i ty místa letem světem popsaná a pokud tě osloví naplánovat si cestu tak aby i tam jste se zatoulali :-)
Odpovědět
katy jedem v srpnu, po CK koukám, ale oni ti většinou vychválí všechno, z čeho můžou vytřískat nějaký prachy, takže mě zajímají dojmy lidí odtud, kteří tam skutečně byli a líbilo se jim... Já jsem na to hrozně zvědavá, za a) to cestování karavanem a za b) ty poznávačky, máme sice v plánu na 2,3 dny se někde vyvalit i k moři, ale spíš chcemem poznávat, hrozně jsem zvědavá na Paříž, jestli mě nadchne...
Odpovědět
Profilova fotka
Ivett: já mám doma super katalog jedné CK a tak večer mrknu co vše píši o Francii a zkusím něpsat nějaký tip co by alespoň mě os. zajímal. Myslím, že Paříž tě nadchne a nezapomeň na nějaký zámek já byla ve Fontanaible nebo jak se to píše a paráda. Taky je prý super ostrov If a ještě nějaký - je to Karibik v Evropě a žijí tam plameňáci
Odpovědět
Profilova fotka
miamia zrejme som nevytihla tie spravne slova :-( mna ten most fascinovala a o inom na mestom Millau neviem http://www.hotel-biney.com/joomla/ima... mna jednoducho taketo stavby fascinuju, technik sa vo mne nezaprie :-D
Odpovědět
Profilova fotka
este ma napada ale to vsetko je v Bretonsku mestecko St. Malo, La Gacilly mestecko ludovych remesiel, daju sa tam priamo kupit nadherne veci od domacich majstrov a este Cognac prehliadku vyroby a ochutnavku mozem len doporucit 8-) x-)
Odpovědět
Profilova fotka
no ten Cognac to uz nie je Bretonsko... pisem jak hotentoten :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, urcite mluvite o tom samem, je to Viaduct Millau, nejvyssi most na svete, ten, co na neho poslala qietocek odkaz... otevreny ctyri roky a je super :) Tam se chci zastavit urcite.. a jelikoz jsem mostarka, tak jeste minimalne tenhle musim videt: http://en.wikipedia.org/wiki/Garabit_... Od Millau je kousek na sever. Jo a jeste me napadlo, ze od Millau je taky nedaleko Roquefort s vyrobou syru, kde se daji delat i nejake prohlidky, kolegyne tam ted byla a rikala, ze to byl uzasny zazitek prochazet se mezi tisici a tisici bochniky zrajiciho syra v jeskynich :)
Odpovědět
to>lenka3p A co Pont du Normandie? Z toho jsem byla úplně paf, když jsem koukala na Seinu takhle svrchu. to>ivett Doporučila bych na severu hlavně Mt. St. Michel, to je něco nevídanýho. Však je to taky po Paříži druhé nejnavštěvovanější místo Francie. Je dobré zjistit si "jízdní řád" přílivu (je to na netu), abyste tam nepřijeli za odlivu, to docela ubere kouzla. Když jsem tam byla poprvé, měla jsem právě štěstí na začínající příliv a dojem byl velkolepý. Potom můžu doporučit Cancale (ústřice a pohledy na Mt.St.Michel v oparu na druhé straně zátoky), Saint Malo a Pointe de Grouin. Obzvláště miluju Caen, ale možná je to tím, že jsem tam nějakou dobu žila a "zdomácněla" jsem tam :) Ale rozhodně je to romantické místo, díky velké lásce Viléma Dobyvatele a princezny Mathildy... Pláže vylodění mě nebavily. Teda koupání jo, ale ty památníky...na to moc nejsem. Super je tapiserie v Bayeux (jinak je to díra), pak města Honfleur a Dieppe. Rouen mě trochu zklamal, čekala jsem víc. Kouzelné místo je taky Etretat. V jižnějších krajích se mi líbil Lyon. S otevřenou pusou jsem koukala taky na Le Puy en Velay. Nechápu, že to z těch špiček nespadne :) Potom zajímavé je město Firmini - ne samo o sobě, ale je to město s největším množstvím staveb Le Corbusiera, a ty docela stojí za vidění. Když jse pohybujete v jižní Francii, stojí za to někde se podívat na Canal du Midi - na svou dobu to byla neobyčejná stavba, technicky dokonalá. A když si představím, že to patří do doby "Angeliky" :) Je dlouhatánský, takže ho určitě někde potkáte. Jo, a cestou z Čech bych doporučila nevynechat Strasbourg a Colmar. Hlavně Strasbourg, prima je tam projížďka vyhlídkovou lodičkou. Píšeš, že chcete až do Barcelony - no, přijde mi to už trochu moc, to pak asi strávíte skoro všechen čas v autě. Ale Barcelona rozhodně za vidění stojí. byla jsem tam před měsícem a týden byl na ni málo. Jo, a když už je člověk v Barceloně, neměl by vynechat Monserrat :)... A prostě všude je něco krásného, co by měl taky vidět... :)
Odpovědět
Baby, ked do juzneho Francuzska, tak si vyberte Nice, Cannes, Monako (nezabudnite navstivit), to je vsetko uplne nadherne.... taktiez St. Tropez.... v okoli najdete aj ubytovanie v takych malych mesteckach ako Antibes, Port Grimmaud,...ale pocitajte tiez ze ked beriete hotel, je to dost nakladne pokial nejdete cez CK. Stoji to zato vidiet azurove pobrezie... :-D
Odpovědět
ahoj. my se vcera vraliti z poznavacky po parizi a okoli... bylo to na 5 dnu, z toho dva dny v autobuse. a teda pariz fakt zklamala! vsude spina, odpadky, bordel a precpano... navic sme toho mc neprosli, treba do versailles sme mohli jit jen do zahrady, protoze zamek je uplne nezajimavy... ve filmech a dokumentech to snad nataci v kulisach, ne realitu... fontainebleu bylo hezci, ale bylo malo cau. a samotna pariz, uz fakt nikdy vic... snad se tam bude vam libit vic...
Odpovědět
Profilova fotka
aurinko: tak mně se třeba ve Versailles moc líbilo, a to i uvnitř, zámek vůbec není nezajímavý :-) Ale je pravda, že Fontainebleau je naprosto úchvatné. Paříž bych ale doporučila bez CK, vyjde to sice dráž, ale každý se podívá tam, kam ho to táhne, nezíská pak takový ten upachtěný dojem "viděl jsem, ale vlastně jsem nic neviděl". Z Francie doporučuji Bretagne, je nádherná a ne tak plná turistů.
Odpovědět
pablinka: ve versailles sme byli jen v nekolika pokojich, vsude byly jen obrazy, coz me sokovalo. temer zadny nabytek nebo tak... mas pravdu, bez cestovky bychom prosli urcite neco jinyho a hlavne bychom meli vic casu na zahrady, takhle nam na ne totiz zbyla jen hodina. chcela sem videl maly trianon a nez sme se k nemu dostali, udelala se jedna fotka a uz se spechalo k busu. jenze po tomhle zazitku se mi do francie uz nechce vubec... z metra se mi delalo zle...
Odpovědět
Profilova fotka
aurinko: souhlasím... komu se nelíbí pražské metro, ať si zajede do Paříže, to je teprv! :-) A to si představ, že jsme metrem jezdili asi s 50 studenty, to bylo teprv něco, jsem měla pořád pocit, že někoho někde určitě zapomeneme... V Paříži je metro prostě určené opravdu pro ty sociálně slabší...
Odpovědět
Holky díky moc za tipy, jak tak čtu, je toho v Francii vidět fakt hodně, my na to máme 2-3 týdny, takže si to rozvrhnem tak, ať vidíme fakt to co chceme, a co nestihneme, tak nevadí, nejedem na dovču naposledy x-)
Odpovědět
Profilova fotka
kamila02: pont du normandie je taky super :) asi pres nej prejedem i letos :) a taky dekuju za tipy, protoze nektere z tech mist jsem neznala... uz premyslim o zarazeni do programu :) co se tyka parizskeho metra, tak mi neprislo tak strasny... orientacne jsem se tam nikdy neztratila (krome Chatelet a vystupu ven), vsechno je popsano, z jake trasy na jinou a kdyz ma clovek u sebe mapku, tak nema problem, ne? co mi prislo horsi, bylo ukrutny vedro na trasach, kde jezdi vozy s pneumatikama - v zime, kdyz tam clovek prijde nabaleny zvenku z 0 a najednou ma 25, tak nic moc :) ale jinak me nijak neurazelo jet metrem... naopak, skvela sit, na kazdem rohu stanice, kamkoliv se clovek chtel dostat, dostal se... Versailles se mi taky libilo :) Aurinko, nezanevri na Pariz a az tam nekdy pojedes na vlastni pest, tak si to snad vic uzijes - ty organizovany zajezdy, ze za hodinu musis byt u busu, tomu dost ubiraji na krase...
Odpovědět
Pablinka: promin, ale metro v parizi neni pro socialne slabsi. Jezdi tam skoro vsichni, protoze jet do parize autem, tak tam trcis hodiny v zacpach. Jinak je to hodne stary metro a podle toho to vypada. Je fakt, ze na nekterych stanicich to dost smrdi a je tam vetsinou narvano, ale neni se cemu divit, kdyz Pariz se svyma predmestima ma stejne obyvatel jako ceska republika. Jinak Pariz je fakt hezka, kdyz ma na nu clovek cas. Nekde litat rychle rychle fakt ubira hodne na krase a taky zalezi na pocasi.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?