Dovolena v Recku-Lefakada. Doporuceni?

Ahoj,plánujeme svatební dovolenou do Řecka,přesněji na Lefkadu :) Je tu někdo kdo zde byl a mohl doporučit hotel,pláže,vyžití a výlety? :) Moc děkuji ! :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nemám konkrétní doporučení, ale kolegyně tam byla dvě poslední dovolené, nadšená z místa i moře a fotky fakt krásné, ale začátkem podzimu tam bylo zemětřesení, některé pláže jsou zavalené a nepřístupné, některé cesty poničené... Tak jen když budete hledat, dobře si ověřte jak to na místě vypadá aktuálně, abyste nejeli na nějakou pláž, která byla před rokem úžasná a teď už se tam nedostanete ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jancita Na Lefce jsme byli a je jedním slovem nádherná. My byli v Agios Nikitas na západě - malá vesnička s možností několika pláží na koupání. Doporučuji půjčit skútr či auto a celou ji projet, poznat. je tam mnoho možností výletů. Za mě nedoporučuji Vasiliki. Jinak je oblíbené ještě Nidri na východě či jeho "předměstí". Ubytování na Lefkádě nemají skoro vůbec all inclusive, my měli snídani a jela bych tak vždycky znova. Oběd jsme neřešili, něco jsme pokoupili a na večeři jsme vždy byli v taverně...a vždy boží :)
Odpovědět
Profilova fotka
Na Lefkádě jsem byl celkem 4x. Dnes už bych tam asi nejel. O prázdninách je tam ohromné množství lidí. Poprvé jsem tam byl před 15 lety, naposled předloni a byl jsem dost zděšen. :-( Co se týče hotelů a ubytování. Je lepší letět s CK na Last moment. Nabídek je hodně a pokud byste letěli sami, tak se na podobnou cenu na Lefkádě nedostanete. Leda že byste bydleli ve vnitrozemí. Hotel je zbytečný, volil bych apartmány. Jejich úroveň je vesměs podobná jako všude jinde v Řecku a nebudete závislý na hotelovém stravování. Co se týče místa ubytování, tak Lefkáda má v podstatě jen jedno letovisko a to je Nidi. Je to dnes už celkem velké město s davy lidí. Na jihu je pak ještě vesnička Vassiliki a na západě Agios Nikitas. Ve Vassiliki je městská pláž a poblíž pak moc pěkná pláž Agiofili. Je to dobré výchozí místo pro cestování po ostrově, pokud si chcete půjčit třeba skůtr. Poblíž Agios Nikitas je veliká pláž Milos. Dá se k ní dojít pěšky a nebo lodním taxi. Ty nejhezčí pláže jsou na západním pobřeží a je třeba k nim dojet. Díky zemětřesení byla bohužel uzavřená pláž Egremni, která byla asi nej na celém ostrově. Kousek dál je ještě pláž Porto Katsiki. Ta je asi nejznámější na Lefkádě, bohužel dnes už si tam nedáte ani ručník, jak je tam plno. Poblíž Nidri je vodopád, dá se k němu dojít i pěšky. Pokud budete mít skůtr, můžete se zajet podívat na mys Lefkatas. Je to nejjižnější místo na Lefkádě a je tam maják. Jsou tam nádherné západy slunce. Z Vassiliki je to asi 10 km daleko. Organizované výlety jsou hlavně z Nidri. Můžete jet lodí kolem ostrova Scorpios a Meganissi. Výlety jsou docela drahé. Je lepší pozvávat po vlastní ose. Z Vassiliki jezdí trajekt na vedlejší ostrov Kefalonie. Ráno tam a navečer zpět. Není to drahé. Vyplatí se půjčit si na Kefalonii skůtra a projet si to tam. A večer zpět na Lefkádu.
Odpovědět
Děkuji moc za info. :) Určitě máme v plánu si projet na skůtru celou Lefkadu :-) :-) Známí povídali,že se dá krásně objet úplně celá,tak jsme na to moc zvědaví :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jen pozor na to aby Vám nedošel benzín stejně jako nám :-) Na západním pobřeží je totiž jen jedna jediná benzínka a to v Agios Nikitas. Jinak jsou až na druhé straně ostrova a to je hrozně daleko, protože přes vnitrozemí nevedou skoro žádné cesty. Jeďte nejlépe koncem června a nebo začátkem září. Počasí bude dobré a nebude tam už tolik lidí jako o prázdninách. A taky to bude i levnější ;-) Užijte si to :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janina1111 no vidíš, ja zase Vassiliki doporucuju, hlavne pokud chcete jezdit po celém ostrově a na západní pláže ;) naopak bych nechtěla bydlet v Nidri... ale každy ma jiné preference, to je jasny ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?