Dovolená přes slevový server, máte zkušenost?

Profilova fotka
Chtěla bych jet na svatební cestu někam k moři, ale nemáme moc peněz. Koukala jsem na slevové servery a je tam spoustu nabídek, ale trochu se toho bojím. Máte s tím někdo zkušenosti? Občas slyším názory, že je to mnohem horší kvalita zájezdů a jindy zase, že je to úplně stejné, jako když tam jedete normálně, akorát třeba o půlku levnější. Ale neznám osobně nikoho, kdo by někam takto jel. Prosím, kdo takhle někam jel, napište, jak jste byli spokojení. :-) Děkuju..
Odpovědět
Profilova fotka
@bartosba Taky nebudeme mít penízky na svatební cestu. Takže buď nepojedeme nebo se pak rozjedeme třeba do Itálie autem - uvidíme. Spíš počítáme i s tím, že místo svatebních darů dostaneme nějaké penízky, tak třeba za to budeme mít dovolenou :-) Ale přes ty slevové weby bych se bála, taky mě ti už napadlo, ale slyšela jsem na to dost negativ.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojík holky jsme na tom podobně asik letos taky nikam nepojedeme ,ale zase si užijeme chvíle doma :)jinak něco přes slevový portál není špatný , záleží an co narazíte ..My loni letěli na Mallorcu a to nebyla žádná sleva na tom teda a hotel katastrofa ....opravdu záleží na místě a destinaci..od loni jsem se rozhodla po mých zkušenostech (2010 jsem letěla do egypta a to jsem za to platila dost a také se mi to nelíbilo) , že raději budu doma a nebo dám na doporučení známých :)
Odpovědět
Profilova fotka
přes slevové portály jezdíme hodně po česku a nikdy se nám nestalo, že by to byla horší kvalita. Jen si prostě musíte uvědomit, že na slevomatu se neobjeví hotel, který bude mít vždy plno, ale ten, na kterém je něco špatně (my jsme si vybrali většinou hůře umístěné, ale pěkné hotely). Tzn. měli jsme hotel, který byl v bočních uličkách města, v případě lyžování třeba dále od sjezdovky, ale nám to nevadí, takže jsme byli spokojeni. V zahraničí jsme byli 2x přes slevomat (vždy lyžovat v Rakousku) a nestěžujeme si. Ano, byly to pobyty, kdy jsme si vařili sami, takže jediné, co nás mohlo zklamat bylo třeba, že bychom nedostali peřiny nebo ručníky, ale to se nám nestalo, i úklidové služby byly v pohodě, takže spokojenost. A nastávající tchánovci tak jezdí pořád a už se jim dokonce stalo, že měli lepší služby, než někdo, kdo si to koupil za plnou pálku. Jezdí i na welness pobyty a jak říkají, jediný, kdo ví, že tam jste přes slevomat, je recepční, ne ty masérky. Takže nemají důvod Vás šidit. V zahraničí to navíc berou jinak - jako investice do marketingu a nešidí to. Jo a některé zahraniční pobyty jsou zařízené tak, že česká cestovka jim na začátku sezony zaplatí pobyty, aby měli rezervované místa v hotelu a když nenaplní kapacitu, dají to na český slevomat, aby neprodělaly (poznáte podle toho, u koho slevu objednáváte, jestli u cestovky nebo přímo u hotelu). V podstatě stejný princip jako last minute. Takže zahraniční hotel vůbec neví, že to máte přes slevomat, cestovka mu to hradí v plné výši. Takže já bych se toho až tak nebála, pokud nemáte přehnané požadavky. Jen drobná rada na závěr, pokud je možné využít voucher ve více termínech, před objednáním slevy si ověřte, jestli Vámi chtěný termín je volný.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, předminulý rok jsme takhle byly přes slevový portál na poznávačce v turecku a bylo to super. Služby, ubytování, prostě všechno jsme měli bez rozdílu, jestli jsme to měli přes portál slev, nebo lastminute zájezdy, nebo ti co si to koupili dopředu. Takže doporučuju :-) hlavně se ušetří. Ale pokud to chcete jako svatební cestu, asi bych zkusila raději hledat mezi last minute, když jim potom nahlásíte, že jste novomanželé, můžete potom dostat i svatební apartmá (pokud nebude obsazené) :-D což myslím přes slevové portály asi nepůjde. Ale můžeš se na to zeptat...
Odpovědět
@bartosba Ahoj, u moře jsem přes slevový portál nikdy nebyla jen v Čechách, v podstatě v po Čechách jezdíme jen přes slevové portály a nikdy nebyl žádný problém, ale nakupuji jen u těch největších a nejznámějších slevových portálů.
Odpovědět
Profilova fotka
My byli přes slevy taky jenom po česku a vždycky to byla dobrá kvalita. Ale viděla jsem na těch slevových serverech hodně nabídku Českého kormidla, což by asi nemusel být průšvih. Spíš si to člověk musí dobře pročíst, protože kolikrát nabídka vypadá lákavě a pak se v textu dočteš, že nezahrnuje to a ono a nakonec Tě to vyjde na stejné peníze jako bez slevy.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuju za rady.. :-) Tak uvidíme, snad se někam letos dostaneme.. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Letos jsem si říkal že pojedu přes slevový portál. Nakonec jsem koupil dovolenou na luxusní lodi. Vyšlo mě to na 10.000kč což je uplná paráda. Takže mohu určitě doporučit. Našel jsem to přes vyhledávač VsechnySlevy.cz abych nemusel pracně prohledávát každý slevový portál zvlášt. Jediná nevýhoda byla dostat se vlastní dopravou k lodi do Itálie, ale zajištují i tranzit k lodi ale zdál se mi drahý tak jsme jeli autem 4 lidi a vyšlo nás to lépe. Takže 8denní plavba i s jídlem. našel jsem zde a dokonce to prodávají stále. http://vsechnyslevy.cz/dovolena/dovol...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme už párkrát byli přes slevové portály na víkendových pobytech,ale vždycky jen po ČR, párkrát jsme absolvovali jednodenní výlet třeba do Budapešti a bylo to v pohodě,nemůžu si stěžovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@bartosba Ahoj, byli jsme přes slevový portál u nás na prodloužený víken a to bylo ok. A potom na poznávacím zájezdu (12dní) v Turecku a to bylo úplně úžasné... cena poloviční, ubytování stejné jako ostatní, nedělali mezi náma rozdíl. Hotely ve kterých jsme bydleli byly hodně luxusní, do takových normálně na dovolené nejezdím :-D takže to bylo milé překvapení. Jen jeden byl poněkud odstrašující, ale v té lokalitě se moc lepší sehnat nedal a malinko jsme měli smůlu (byli jsme v druhém autobusu... ale to je holt smůla). Jinak to bylo fakt vše na jedničku s hvězdičkou.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme zkušenosti - převážně z prodloužených víkendů nebo dovolených kratších než týden a z ČR či Slovenska, právě jsme se z jednoho takového slevo-víkendu vrátili :-) Co jsme ušetřili ale za ubytování, tak jsme vrazili do nákupu turistických známek a místních farmářských produktů (zrovna tu měli farmářské trhy). Jinak zkušenost veskrze dobrá, je dobré před zakoupením voucheru v každém případě si přečíst recenze a o případném místě si najít info i jinde na Internetu (o destinaci, hotelu - seriózní nabídka by měla VŽDY obsahovat název přesného místa, kam pojedete a co všechno za cenu dostanete - takže pokud je v ceně polopenze ve formě bufetu, měli byste dostat polopenzi ve formě bufetu). Někdy je také dobré číst mezi řádky, protože někdy když dané ubytování nemá moc samo o sobě co nabídnout, dají tam jednu fotky z daného města, nic neříkající nebo předem možno varující popis ubytování atd.
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě chci podotknout, že protože si následně musíte stejně musíte rezervovat ubytování kontaktem přímo na poskytovatele slevy, tak je dobré ho zkontaktovat ještě před zakoupením kuponu - sestře se stalo, že když napsala na recepci, že je přes zapakatel, paní jí nabídla stejné služby a ubytování za cenu jako s voucherem, ale bez nutnosti zakupovat voucher - oni za to totiž těm slevomatům platí samozřejmě nějaké provize, tak když to stejné nabídnou klientům bez toho, tak na tom ještě vydělají. Ale je to risk, je pak per huba (či spíš per mail :-) a zlelží na serioznosti daného poskytovatele, že úmluvu pak fakt dodrží a slevu Vám i tak poskytne. Toto samozřejmě asi platí jen při ubytování v ČR.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Naprostý souhlas s @ninive211, vždy číst recenze ze všech možných serverů. My jednu ne úplně 100% zkušenost máme a je to tím, že jsme do poslední chvíle nevěděli, zda pojedeme. Pak jsme večer našli hotel a chtěli hned ráno vyrazit - a aniž bychom se podívali právě na zmíněné recenze. Ale byli jsme rádi, že jsme spolu, a tak jsme mírné nedostatky neprožívali a tento přístup doporučuji... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bartosba byli jsme přes slevové portály v itálii a tady po česku a nebyl žádný problém. Doporučuju číst si recenze a hodnocení zákazníků
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@bartosba Pozor na Zapakatel.cz. Tam uz si nic nekoupim, jeho majitel nesplaci. mam dobre zkusenosti se Slevomatem, byli jsme teda pouze v CR, ale vzdy bez chyby. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
A máte teda někdo zkušenost se slevoteka.cz? To se musí zamluvit voucher a pak zavolat teda na hotel? Řikám to dobře? Pokud ne, prosím, opravte mě. Já vím, že nyní je to rutina, ale já si na způsob tohohle nakupování zatím tak nenavykla a potřebovala bych nějakou osvětu. Takže, kdyby jste mi někdo napsal stručný proces, byla bych ráda.
Odpovědět
Profilova fotka
@rozulka2 já to třeba dělám tak, že když vím jaký chci termín, tak rovnou písnu do toho hotelu a ptám se na volný termín a pak teprve kupuju voucher...
Odpovědět
Profilova fotka
@rozulka2 Loni jsme byly s kamarádkou přes slevoteku v Paříži a úplně paráda :-) Jinak bych to taky volila spíš obráceně a nejdříve zjišťovala termín v hotelu. Pokud je ti to jedno, tak je postup takový, jak píšeš ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?