Doklady na svatební cestu. Pas nemám, na OP staré jméno

Ahojky, mám problém s doklady na svatební cestu. Pas nemám, nechtěl se mi dělat na takovou chvilku a OP bude na staré jméno, nemáte s tím někdo zkušenosti?
Odpovědět
1
2
A za jak dlouho po svatbě odjíždíš? Pokud tam máš pár dní k dobru, tak je možný nechat udělat pas už na nové jméno, stačí, aby údaje o svatbě byly zanesené do systému CzechPoint, tzn. až budeš mít v ruce oddací list, hned ti můžou udělat pas.
Odpovědět
Bereme se 2.6. v sobotu a odjíždíme 6.6.. Takže krize, málo času.
Odpovědět
A já se tak těšila až si odpočinem na svatebce a teď akorát chytám nerva. :-(
Odpovědět
@velenka jediné řešení asi bude nechat si udělat pas na staré jméno. Pas na nové jméno ti po svatbě nestihnou udělat a na ustřiženou občanku nesmíš vycestovat. Někde tady na beremku jsem četla, že na pas se starým jménem můžeš cestovat až tři měsíce po svatbě. Řeším stejný problém, nechce se mi vyhazovat peníze za pas, který bude na staré jméno, ale na nové ho dopředu bez oddacího listu nevystaví.
Odpovědět
@carllin jj ale teď mám strach, že už se nestihne udělat ani ten pas, tři týdny
Odpovědět
Profilova fotka
@velenka za tři týdny by měl dojít, ale radějis e domluv na pasovém- teď tam je nával.. Jinak mně končil pas na staré jméno den po svatbě, takže jsem musela nechat udělat nový na staré jméno a jak půjdu pro občanku vyřídím i nový pas na nové jméno. Jinak to prostě nejde. A pokud by ti na magistrátě řekli, že to do tří týdnů nestihnou, tak se dá udělat pas s kratší platností (expres), ale také platí jen půl roku (myslím) a platí se za něj 1500 místo 600.
Odpovědět
Profilova fotka
@carllin mam dotaz ohledne te ustrizene obcanky. ja o necem takovem slysela (cetla) teprve nedavno na tomto foru. to je nejaky zvyk? nebo to proste tak je vzdy? ja si myslela, ze si to necha prestrihnout jen ten, kdo chce, takze kdyz ja nechci, ze bych v ramci EU cestovala jeste na starou obcanku. ale ted se teda bojim, ze nebudu mit na co cestovat. mohla bys mi prosim rict, jak to s tim prestihavanim obcanky je? diky :)
Odpovědět
Resim podobny problem. Volala jsem na matriku a obcanku mi strihat nebudou a pojedu jeste na ni. A hned po libankach ji vymenim ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak to jsi me uklidnila, ja uz se desila toho, jak si budu delat behem mesice nekolikrat novy doklady :-)
Odpovědět
@gellerka tak já tě asi moc nepotěším, nám třeba bylo řečeno, že musí tu OP ustřihnout a odmítli se s námi o tom vůbec bavit :-(
Odpovědět
@gellerka jj nám taky stříhali a žádný výjimky... ale tak třeba se nějak domluvíte.
Odpovědět
Profilova fotka
@velenka a jak jedete na dovču??? jeslti busem tak bych to neřešila a riskla to i ustřiženou občankou problém bude na letišti.
Odpovědět
Článek se načítá
@happyhelen No, my letíme, proto to řeším.
Odpovědět
@gellerka My jsme se teda domluvili s paní na matrice, že nám růžky neodstřihnou, jen že si to máme připomenout těsně před svatbou. Byla tam moc milá paní. Takže stačí se domluvit přímo na MÚ. Držím pěsti
Odpovědět
@anellka A jak cestujete na dovču bus nebo letadlo? Já měla právě strach že když letíme, že nám budou dělat problémy na letišti.
Odpovědět
@gellerka u nás na matrice mi řekli, že občanky ustřihnou a varovali nás, že na ustřižené vycestovat nemůžeme. Ještě jsem neslyšela o nikom, že by mu občanku těsně před obřadem neustřihli. Ale kdyby to šlo bez stříhání, tak by to bylo fajn.
Odpovědět
Profilova fotka
Moje kámoška se vdávala a růžek na občance jí neustřihli, protože odlétala do ciziny dva dny po svatbě. S paní se dalo domluvit bez problémů a na letišti nikdo nic nepoznal:-)
Odpovědět
Profilova fotka
my cestovali s ustřiženýma....v rámci eu neměl nikdo žádný problém, jedny hranice mimo eu jsme trochu ukecávali ale i tak nás pustili....
Odpovědět
Díky moc holky, už sem zase klidná. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky dekuji, my mame obrad v hotelu, nikdo z uradu tam nebude, tak verim, ze pani fararka bude rozumna a obcanky nam necha :-)
Odpovědět
@velenka my jedem busem a jenom do Slovinska (jedem na kola), tak když to tu tak čtu, tak doufám, že bychom se tam i na ustřižený dostali.. :-D
Odpovědět
no, ale jak je to se změnou jména a pojištěním v zahraničí??přece mi nemůžu mít pojištění na nové jméno , ale doklady na staré.to se řeší jak????
Odpovědět
@ranysek musíte mít pojištění na stejné jméno jako doklady, ať už to je na staré či nové jméno ;-)
Odpovědět
@wxkatuska takže teda můžu jez na svatební cestu se starým pasem a vyřídit si pojištění na staré jméno.no, to by bylo fajn.
Odpovědět
@ranysek přesně tak ;-) nevím, kam se chystáte, ale na staré jméno případně musíš mít i víza atd.
Odpovědět
@velenka Ahoj, nám bylo doporučeno udělat si pasy, jelikož občanka s ustřiženým růžkem je neplatná. A na cestovní pas můžeš cestovat ještě 3 měsíce po změně jména. Takže jsme si vystáli 4 hodiny na pasovém a připadali si jako mezinárodní zločinci, jelikož se berou i otisky. :-)
Odpovědět
Takže dámy, vycestovali jsme do Řecka na starou OP, s tím že sme si nenechali ustřihnout růžky a nikdo na letišti nic neřešilani tam ani zpět. Jediný problém, který sme museli řešit bylo 15 kg na osobu při cestě zpět, nepustlili víc jak půl kila navrch jinak 30 euro poplatek. Ale jinak super ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenda26 takze jsi taky dala 600 za jednu dovolenou? Jedeme za tyden do Turecka (1. - 11.7.) a 4.7. mi konci pas, tak jsem si musela taky udelat novy, protoze OP nestaci. Fakt pech...:-) takze po svatbe hura znova dat 600 za novy pas:-)
Odpovědět
@rozzaarka 1.200 i budoucí choť + načipování a mezinárodní očkovací průkaz pro psa 1.000,-.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenda26 chlapum pas muze zustat ne? tam je fk jestli je zenaty svobodny, ne? Kazdopadne je to s tema dokladama SUPER:-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?