Cestovní pojištění

Holky, asi řeším kravinu,ale jak jste to udělaly s cestovním pojištěním? Jedeme přesně měsíc po svatbě na dovču,pojedu na pas,což znamená na staré příjmení,ale jak je to s pojištěním? Na nové jméno nebo staré?Diky..
Odpovědět
@veru2016 Zrovna to taky řeším, odjíždímě za necelý týden :-) Asi se ještě pro jistotu zeptám v pojišťovně, ale myslím si, že by pojistka měla být na stejné jméno jako doklady, takže na staré.
Odpovědět
Profilova fotka
Na nové. Staré už byste neměla používat a můžete mít v některých státech problémy. U nového jména žádný problém nebude, protože na pojistce stejně rozhoduje rodné číslo, které musíte vyplnit.
Odpovědět
Já jsem to řešila hodně, protože jsem samozřejmě cestovala se starým pasem, ale bála jsem uzavírat smlouvu na staré příjmení, že kdyby se něco stalo, tak pojišťovna by se na mě vybodla, že je smlouva neplatná... Řešila jsem to tak, že jsem uzavírala cestovní smlouvu online a do příjmení jsem napsala nové příjmení a do závorky "rozená ....ová". Tedy smlouvu jsem uzavřela nepochybně platně a ošetřovatelům v zahraničí je fuk, co máš kde za smlouvu... Neměla jsem žádné potvrzení od pojišťovny, že je to ok, ale vyhodnotila jsem to jako nejjistější postup.
Odpovědět
Díky. Říkala jsem si,že na nové,ale zase jsem se bála,že se to bude lišit s tím pasem.
Odpovědět
Nevím, nakolik je to aktuální, ale článek VZP tvrdí, že na staré: https://www.vzp.cz/tiskove-centrum/ot...
Odpovědět
@agtari no radši si tam zavolám :)
Odpovědět
@veru2016 Tak jsem se ještě pro jistotu ptala v pojišťovně a bylo mi řečeno, že si mám pojistku uzavřít na dívčí příjmení (má být stejné, jako na dokladech se kterými pojedu) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ERV Evropská to někdy řeší tak, že uvedou obě jména. Jak staré tak nové. Stejně je nejdůležitější rodné číslo či datum narození.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?