Může nevěsta přijít na svatbu pěšky?

Profilova fotka
Ahoj nevěsty a budoucí nevěsty, prosím o váš názor: Bydlím asi 2 minuty pěší chůze od radnice, kde se bude konat obřad. Je to v podstatě jen přes náměstí - nevěsty, které se vdávají třeba na zámku, ujdou od parkoviště určitě delší trasu než já. Chtěla bych tedy na obřad dorazit ze svého bytu pěšky a nevidím na tom nic divného. Má rodina je ale zásadně proti a vnucuje mi odvoz autem, že nevěsta prostě pěšky přijít "nemůže". Autem se ale nedá jet přímo, musí se to celé objíždět a časově by to trvalo mnohem déle než pěší chůze, takže mi to přijde jako naprostý nesmysl. Jak byste to na mém místě řešily?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, ja bych udelala shluk vsech svatebcanu pred tvym bytem a odsud udelat pruvod az k radnici!Me to neprijde vubec hloupe, mozna kdybys sla sama nebo jen s tim kdo te povede, ale jinak proc ne, aspon udelate ve meste trochu rozruch :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nikinova Ahojky, to je dobrý nápad, ale tak to bohužel nebude - už jsem hosty instruovala jinak. Máme mít asi 50 lidí a představa, že by mi všichni ve chvíli té největší nestíhačky stepovali před bytem nebo nedej bože přímo v mém malinkém bytě, mě hrozně stresuje. Takže bych šla asi sama se svědkyní nebo sama se ženichem a oběma svědky....
Odpovědět
@mysicka_lb Mně to tedy nepřijde vůbec blbé jít pěšky, když je to kousek, naopak se mi ta myšlenka líbí. Předpokládám, že hosté přijdou přímo k místu obřadu, tak záleží jen na Tobě s partnerem, jak se rozhodnete. Kde se bude připravovat on, tak to zohledni. A také přesun na hostinu/raut. Mně by se líbila i varianta jít ten kousek s fotografem a udělat po cestě pár fotek :-) Pozor na to, aby nevypadalo spíš komicky, když pojedeš takový kousek autem (i když cesta je jiná, než pěšky). U rodiny mi to připadá jako"lpění" na stereotypech, které jsou zbytečné. A osobně bych si prosadila variantu, která se líbí mně (nám), vdáváš se Ty...
Odpovědět
@mysicka_lb Aby Vás nešlo málo, tak si třeba přizvi i oboje rodiče a prarodiče, to nebude tak složité jim dát vědět. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb A hosté mají instrukce, že mají přijet rovnou k radnici? Ani to mi ale nepřijde blbé. A kdo by s tebou šel pěšky? Myslím, že pokud vás bude několik, bude to úplně v pořádku a nebude to o nic méně slavnostní než autem.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme nešli pěšky na obřad, ale z obřadu do restaurace. Všichni hosté i s kupou dětí odjeli domů, osvěžili se. My jsme hodinku pobyli na zámku s fotografy a kamerou a pak jsme šli pěšky přes město na hostinu, kde jsme měli s ostatními sraz. Cestou jsme si dali zmrzlinu, posadili se v kavárničce... šli jsme asi půl hoďky a bylo to moc fajn. A navíc děti nebyly čekáním na nás otrávené, babičky si chvilku hodily nohy na trnož, všeobecná spokojenost. Nejdřív jim to taky přišlo divné, ale svatbu jsme si řídili sami, všem jsme vždy jen oznámili, co a jak bude a nakonec to prý byl výborný nápad. Takže bych si stála za svým :-)
Odpovědět
To by se mi líbilo se takto projit
Odpovědět
Profilova fotka
Jak říkala Růžičková ve Slunce seno - Ať vidí, že na to máme :-N :-N :-N Mě se to také líbí, proč bys nemohla jít pěšky... je hloupost to složitě objíždět, když to máš pár kroků :-)
Odpovědět
ja bych nesla ale se zenichem,ale s nekym kdo te povede k oltari,napr.otcem a se svedkyni.... zenich by mel cekat u radnice ;-) a koukat jak se k nemu krasna blizis :-D a na ostatni se vykasly,je to tva svatba,ty si to udelej jak uznas za vhodne.....
Odpovědět
Profilova fotka
My to tak měli - bydlíme kousek od kostela. Takže když si pro mě manžel přijel, tak jsme se pak všichni nějak seřadili, on šel se svojí mamkou první, pak všichni lidi a já s taťkou poslední. A nikdo proti tomu nic neměl. Popravdě bych si připadla blbě, kdybych nasedala do auta na takový kousek, když celou dobu jsem chodila pěšky :-)
Odpovědět
Ahoj, já to mám úplně stejné. Taky bydlíme na náměstí, ale nakonec jsme se rozhodli, že ozdobíme 3 - 4 auta - pro ženicha, rodiče, svědky a mě; a uděláme symbolický kolečko pro štěstí, kdy z náměstí vyjedeme opačným koncem než je radnice, objedeme město a nakonec k radnici přijedeme, kde už na nás bude čekat zbytek hostů.
Odpovědět
@trisha87 co toto je za zvyk? objíždět kolečko pro štěstí? to jsem ještě neslyšela. Dojít pěšky na úřad či do kostela je běžná věc a nemusí se dělat žádná opičárna s auty.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Taky to mame asi 3 minuty pesky a proto se projdeme,jen resim,jak pujdem,ale to se doresi myslim az v den D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My to budeme mít taky asi 2 minuty pěšky na místo obřadu, ale rozhodně pojedeme autem...... jít pěšky mi přijde divné...
Odpovědět
Nepřijde mi to blbé jít pěšky. V tomhle případě by mi přišlo nesmyslné jet autem. Vždyť jen než se s těmi šaty člověk do auta nasouká a zase vysouká. Krom toho fotograf pak může zachytit momenty cestou na obřad. Hezké.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, díky všem. Zamýšlela jsem to tak, že hosté dorazí rovnou k radnici. Restaurace je opět kousíček od radnice, takže parkovat budou rovnou u restaurace, pokud přijedou autem, žádná kolona aut k radnici nepojede a sraz je na místě. Z našeho bytu bychom šli nejspíš oba s partnerem, máme každý svůj pokoj, tak by se každý připravoval v něm. Já se svěkyní a možná ještě s dalšíma kámoškama, ženich se svědkem. Svědek se svědkyní jsou skoropár, takže by se mi zamlouvala koncepce, že jdeme my rovnou spolu a za námi ti dva svědci. Odpadá tam pak ale takové to "ženich vidí nevěstu poprvé až u oltáře," tak pokud je to moc blbé, ještě by šlo, že by ženich přijel se svými rodiči z jejich bytu a já šla pěšky s pár kámoškama. Rodiče k tomu, aby se mnou vyráželi z bytu, určitě nepřemluvím, ti jsou proti.
Odpovědět
stejne zenich nevidi nevestu az u oltare,hihi,bo spolecne odevzdavaji matrikarce OP a ona jim rika co a jak ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@1adriana1 no to tak být nemusí. Když se s matrikářkou domluvíš dopředu, může tě ženich vidět opravdu až když vcházíš do obřadky. Já to tak třeba mít budu, ale tady v případě nevěsty, která se ptala a která nechtěla být "utajená" nevěsta mi přijde naprosto v pohodě, že vyrazí spolu. @trisha87 To kolečko pro štěstí se mi líbí, vůbec mi to nepřijde jako opičárna. Je mi jasné, že to není žádný zvyk, prostě jste si to tak vymysleli a já nevidím důvod, proč to nerealizovat :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@1adriana1 ja jsem to tak taky nemela, prijela jsem driv a schovala jsem se dole, a obcanky a takovy veci zaridila koordinatorka, vsechny hosty, matrikarku a oddavajici a zenicha jsem videla az kdyz jsem kracela k oltari:)
Odpovědět
proč by nemohla? ;-) je na to nějaký zákon či co? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Proč ne? Přidám svoji zkušenost z kamarádčiny svatby - vdávala se na místě vzdáleném asi 100 m od jejího domu, ve kterém se na svatbu připravovala. Naznala, že by to bylo blbý jít na obřad pěšky, ikdyž to bylo fakt kousek a objednala si auto. Takže celý průvod, který se sešel u ní doma šel na obřad pěšky a ona sedla do auta a řidič s ní jel projet celou vesnici, aby měl průvod čas dojít na místo a ona tam nebyla dřív než my. No chci jen říct, je to samozřejmě každého věc, ale mě tohle přišlo prostě uhozený a vůbec si myslím, že by nikomu nepřišlo divný, kdyby šla ten kousek pěšky. Pronájem toho auta mimochodem vyšel asi na 5.000,- Kč.
Odpovědět
jasně že může :-)
Odpovědět
@martiina_k To "kolečko pro štěstí" je vlastně zvyk převzatý z minulosti, kdy se na svatby jezdilo ještě kočárem a kočí práskal bičem do koní, aby od ženicha a nevěsty odehnal zlo. Dnes je to zmodernizovaný do aut, který troubí. @majanax Když myslíš, že to je opičárna, tak prosím, každý má na to jak se zdá jiný názor.
Odpovědět
Profilova fotka
@trisha87 vidíš to jsem netušila, že se troubí vlastně proto, aby se odehnalo zlo.... vlastně mě nikdy nenapadlo přemýšlet nad tím, proč se vlastně po obřadu troubí...
Odpovědět
mě to přijde normální, má to i trochu vtipu ;-) Satebčany bych poslala předem do obřadní síně a pak se svědkyněmi a tatínkem bych si to kráčela přes náměstí. Před panelákem na mě taky všichni koukali než jsem došla k autu a vůbec mi to nrvadilo :-D Jdi do toho
Odpovědět
@trisha87 no jsem nikdy neslyšela. A kolik lidí si v minulosti takový kočár mohlo dovolit?
Odpovědět
Mě se to taky líbí.. proč by nevěsta nemohla jít pěšky.. :-)
Odpovědět
:-D Ahoj, docela mě to pobavilo, před očima jsem viděla tu scénu ze Slunce, seno, jak se Blažena vdávala a jela pře ves autem a Růžičková jí říká - ať vidí, že na to máme! :-D :-D :-D Tak tohle bych rodině řekla, že to budeš jak Blažena a ještě si nezapomeň v těch šatech v autě stoupnout, takhle drahý šaty a ty bys v nich seděla! :-D
Odpovědět
@majanax tady je např. jeden odkaz, aby si někdo nemyslel, že si vymýšlím http://svatebni-tradice-a-zvyky.svatb.... "Rámus cestou k oltáři". Je to prostě jeden ze svatebních zvyků a je snad na každém, zda ho chce dodržet nebo ne, stejně jako s jinými svatebními zvyky. Kdo si v minulosti mohl dovolit kočár nebo ne, s tím teď snad nijak nesouvisí. Vážně nechápu, co vidíš za problém, že to auto někdo vyzdobí.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj resim uplne to same,mame to kousek na zamek jen prebehnout pidi namesti a chci jit taky pesky a vsichmi mi rikaji ze musim jet aute,ze je to zvyk a ze se musi troubit. Me to pripada zbytecne a chci si trvat na tom ze pujdeme pesky. Mame tam hned na tom zamku i hostinu a vecerni raut takze pak ani nikam z mista obradu nejedeme tak mi to opravdu v nasem pripade prijde uplne zbytecne.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?