Svatební koordinátorka ano či ne?

Ahoj holky, jaký máte názor na svatebního koordinátora? Vyplatí se to nebo ne? Já momentálně mám velké dilema jestli někoho shánět nebo ne:) Spíš se přikláním k variantě ano, pro svůj vlastní klid a menší chaos. :-)
Odpovědět
1
2
Záleží, jaký máte rozpočet a jestli na samotné přípravy máš ty osobně čas, pak určitě záleží na místě svatby a počtu lidí. Já jsem na mateřské, takže si můžu všechno pěkně naplánovat a nakoupit, navíc si ráda takovéhle věci zařizuji sama a nechci spoléhat na nikoho jiného. Svatba bude do 30lidí a vše na jednom místě, takže já osobně ho nepotřebuji. Pokud je někdo hodně zaneprázdněný a plánuje velkou svatbu, tak proč ne, určitě lepší než se stresovat s organizací.
Odpovědět
@deminka20 :Na samotné přípravy dejme tomu bych čas měla, ale vzhledem k tomu, že v den svatby chci aby všechno běželo jako na dratkách a už teďka vím, že já sama určitě toho budu mít nad hlavu. Tak bych ráda někoho kdo se mi postará o koordinaci odjezdů, obřadu, hostiny a taky kdo vymyslí nějakou zábavu atd. Navíc místo obřadu, hostiny a domu nevěsty je od sebe vzdálené minimálně 45 minut cesty, takže nám ráno šanci to tam jet zkontrolovat jestli je to všechno v pořádku. Co se týká ceny tak 300,- /hod mi nepřijde zas tak moc, navíc v našem rozpočtu se tato částka už celkem ztratí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si byla svatebni koordinatorkou sama, stalo me to hodne sil a nwrvu ale bxlo to uzasny a jinak bych to nechtela. Je teda fakt ze jsem mela velkou pomoc lidi, kterym jsem jen rikala co delat, bez nich bych to nezvladla, ale strasne me to naplnovalo. Urcite jem prp pokud na to nemate cas nebo citeni, ale pokud to jde a jste na to ten spravny tip doporucuji si to zkusit ;)
Odpovědět
@daniela_dr Určitě to má svoje výhody. Budeš v klidu, protože tam bude někdo, kdo se o všechno postará. A pokud se objedná jen na pár hodin, tak to opravdu takový ranec není. :-) Já mám hodně aktivní kamarádku a svědka, takže těch pár úkolů rozdělím mezi ně . :-)
Odpovědět
Svatební koordinátorka je nejlepší volbou každé rozumné nevěsty. Když to má na starosti maminka či svědkyně, tak si nic neužije, ale hlavně je zde veeeeelká šance, že to nezvládne... Svatba je jen jednou - nedá se zopakovat a tak bych všem nevěstám doporučila dát mizivé procento do koordinátora a velký den si jen a jen užívat :)
Odpovědět
Pokud na to je prostor v rozpočtu, tak proč ne ;-)
Odpovědět
Byla jsem na jedné svatbě s koordinátorkou a fiasko, takže za mě bych do toho nešla. Když dvě minuty před obřadem tam lítala a teprve dávala vývazky, na hlavě to strašný sluchátko, nee, děkuji :-D Nebylo to zvládnutý a nepřesvědčí mě nikdo o tom, že je ta osoba nutná.
Odpovědět
Profilova fotka
My koordinatorku budeme mit urcite :) Hned od zacatku jsem zastavala nazor, ze nechci, aby nekdo z nasich hostu lital a nekde neco zarizoval. Zijeme v zahranici, svatbu ale budeme mit v Cesku, tudiz i to bych to mela cele komplikovane a byla zavisla na ochote nasich nejblizsich. Budeme mit svatbu na klic, mne odpadnou starosti se zarizovanim dodavatelu apod, coz je pro me osobne ideal :)
Odpovědět
Já jsem koordinátorku měla a doporučuji to každé nevěstě. Měli jsme sice jen 40 hostů a vše probíhalo na jednom místě, ale i tak byla k nezaplacení. Dohlídla na dodavatele, starala se, aby bylo stále co jíst a pít, naaranžovala květiny a výzdobu, koordinovala obřad (hudbu, nástupy) a hlavně řídila hosty (přesvědčila všechny, aby se posadili, pomohla jim najít jejich místo na hostině, vedla focení skupinek..). Díky ní jsme měli svatbu opravdu pohodovou a rodiče ani svědci si nemuseli dělat žádné starosti... 8-)
Odpovědět
My jsme měli velikou svatbu (na obřad přes 100 lidí, na oslavu 80) a koordinátorku jsme neměli. Ne z důvodu peněz, ale protože jsem to nechtěla svěřit někomu cizímu. Všechno jsme naplánovala a na den D rozdala úkoly svědkům a družičkám, kteří to zvládli naprosto výborně. Tím, že bylo vše opravdu pečlivě připravené a organizační záležitosti se rozdělily mezi více lidí, každý z nich věděl, co má kdy dělat (zároveň toho ale neměl moc, takže se mohl i bavit) a klaplo to skvěle. Takže jestli bez koordinátorky, doporučuju vše důkladně promyslet a konkrétním lidem detailně říct, co od nich potřebuješ. Mně se to osvědčilo, ale na svatbě s profi koordinátorkou jsem nebyla, tak moc nemůžu srovnat.
Odpovědět
Profilova fotka
@daniela_dr za me ano ja budu mit taky koordinatora a svatbu na klic chci si to uzit a hlavne zijeme v zahranici pro me by bylo nerealne neco zaridit prilet je v planu az ctrnact dni pred svatbou
Odpovědět
@fofo2 Já se pro něj taky nakonec rozhodla :) Taky nechci někde šílet a zbytečně se stresovat:)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@daniela_dr urcite dobra volba hlavne zvolit osvedceneho a poptat se na nej ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky budeme mít svatební koordinátorku ... Radši si připlatím, ale svatbu budu mít bez nervů a užiji si to ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
rozhodně rozhodně ano!!! Já také mám, svatba bude v březnu a zatím jsem neměla žádné nervy, všechno přehazuju na koordinátorku :-)))))
Odpovědět
Já asi nějak nechápu vůbec potřebu svatbu nějak "koordinovat".
Odpovědět
@zorro4 dodavatele člověk stejně musí vybrat sám, tak taky nevím, co potom ta koordinátorka dělá. Leda kdyby ženich s nevěstou ve svatební den vůbec nechtěli nebo nemohli angažovat rodinu, protože je fakt, že nám pomohli docela hodně: vyrobili a rozdali myrty, ozdobili nám auto, rozdávali před obřadem pití a chlebíčky, dojeli pro koláčky...Ale to stejně jedna jediná koordinátorka neudělá, takže výsledek je, že taky nevím :-D
Odpovědět
@izzybickerstaff Já si právě dovedu představit, k čemu je to dobré při zařizování před svatbou - obvolání dodavatelů, vyjednání slev, zajištění smluv, to mi přijde, že je pomoc jako hrom, zvlášť pokud někdo žije v zahraničí nebo má svatbu daleko od bydliště. (Nicméně já bych to nevyužila, protože prostě neumím delegovat a nikomu bych nevěřila, navíc už by to nebylo pár stovek). Ale když už je tohle všechno zařízené bez koordinátorky, tak z mého pohledu fakt nepotřebuji, aby mi cizí placený člověk napíchal vývazky, poslal všechny do aut a svolal je na focení třeba... myslím, že se to dá zvládnout bez tohoto cizího prvku a když se něco zadrhne, tak o co jde? Proč musí jít svatba "jak po drátkách"?
Odpovědět
@zorro4 U zařizování ze zahraničí asi jo, ale já mám pocit, že mně by to nepomohlo ani ve fázi před svatbou. Zařizování po mailu/telefonu nijak náročný nebylo, složitý to bylo až úplně ke konci u úkonů, který vyžadovaly moji přítomnost (žiju v Praze, brali jsme se v Chrudimi, kytky a fotograf byli z Hradce, DJ z Náchoda, šaty se mi šily v Ostravě a další věci byly ještě jinde:-D ) a v tom by mě koordinátorka stejně zastoupit nemohla...Kytky a DJ jsem z nedostatku času ošulila a nejednala s nimi osobně, což se mi pak trochu vymstilo, ale pořád bych radši v podobné situaci obětovala jeden další den dovolené navíc, než tohle vyřizovala složitě přes prostředníka...
Odpovědět
Profilova fotka
Moje kamarádky jsou mými svatebními koordinátorkami. :-D :-D takže, já koordinátorku doufám nepotřebuji a ani na ní nemám rozpočet. :) Ale kdybych měla dostatek peněz a neměla kolem sebe tak skvělé lidi, tak by mi možná nic jiného nezbývalo. Ovšem musela bych si vybrat pořádně, já na takové ty rozjuchané koordinátorky, kterých byl plný veletrh v Clarionu nejsem. Když mi jedna nabízela své služby a zároveň se děsila, že mám svatbu UŽ v červnu a jaktože ještě vše není zařízené, tak jsem si říkala, že kdyby mě e-mailem bombardovala takhle každý den, že by mě v den svatby vezli do Bohnic místo k oltáři :D
Odpovědět
Kocky mate kontakt na ty vase overene koordinatorky? Vazne nad tim uvazuju. Diky moc, jak se to pohybuje cenove?
Odpovědět
Zažila jsem svatbu, kterou měla pod palcem koordinátorka a byla to jedna velká katastrofa a chaos. Stála kupu peněz a manželé se kvůli ní (a té její blbé organizaci) tak pohádali, že se udobřili až týden po svatbě..za mě určitě koordinátorka ne, ráda si všechno udělám sama ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Koordinátorka se vyplatí pokud nechcete všechno řešit sama. Dejte si ale velký pozor koho si objednáte. Dnes je spousta nevěst, které jsou po své vlastní svatbě najednou koordinátorky, fotografky a podobně. Ty pak bez jakýchkoliv zkušeností dokážou udělat na svatbě větší chaos než kdyby tam vůbec nebyli. Nejen že dokážou organizačně rozhodit celou svatbu, ale zároveň tím dost komplikují práci i fotografům a kameramanům. Kontaktujte jen prověřené firmy, které jsou na trhu už několik let a hledejte reference. Ušetříte si spoustu nervů ;-) @daniela_dr
Odpovědět
Já jsem byla na třech svatbách, které organizovala Jana Kubáčová alias "svatební agentka" a po každé fakt paráda. Je to velký profesionál. Dává do toho vše - hlavu i srdce a přináší na ty svatby sebou takovou hezkou paradoxní atmosféru, kterou bych pojmenovala jako "honosně pohodovou".
Odpovědět
Profilova fotka
@daniela_dr My máme a jsem za to rozhodnutí neskutečně vděčná! Sama se živím organizováním akcí (ne přímo svatby) a vím, jak je při větším počtu lidí důležitá jedná schopná kontatkní osoba. Nikoho takového buhužel z řad kamarádek nemám (hostinu mám pro všechny daleko) a prostě chci, aby si to užili všichni včetně mě. Nakonec mám koordinátora s asistentem (asistenta jen na obřad a zdobení místa). Odpadla mi starost s tím, kdo místo obřadu načančá dle mých představ (bude na to jen 30min), kdo se tam postará o lidi neb budu utajená nevěsta a to samé, kdo se postará organizačně o věci na statku, ze kterého bude víc než polovina hostů vyjíždět. Peněz nelituju. Poptala jsem jich několik a kromě recenzí rozhodla i cena, která mě překvapila neb byla nižší než můj původní odhad.
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff No ono záleží jaký balíček zvolíš. Můžeš mít buď svatbu na klíč, kde ti zařídí dodavatele i výzdobu (samozřejmě podle toho taky platíš), takže se nestaráš o nic. Nebo si dodavatele a veškerou komunikaci vyřídíš na den D sama a koordinátor ti opět dle dohodnutých služeb buď může nazdobit i místo hostiny a obřadu nebo se jen stará o hladký průběh dne. Pokud je otázka proč ano a ne, tak je to jednoduché. Pokud mám hodně hostů (my třeba 70), pokud žiji v zahraničí jako spousta nevěst tady včetně mě nebo pokud nemám nikoho, kdo by byl akční a sám na sebe to břímě chtěl vzít, tak na 100% říkám ano!
Odpovědět
Ahoj, my ji měli a udělala bych to znovu; na druhou stranu po přečtení pár negativních zkušeností jiných nevěst zde jsem toho názoru, že pokud je koordinátorka špatná, tak je to lepší bez ní. Takže za mě koordinátorka u svateb nad 20 lidí ano, ale pouze pokud je to skutečná odbornice. :) Kdyžtak se podívej ke mně na profil u doporučených dodavatelů - podrobně tam popisuji, s čím vším jsem byla spokojená. :)
Odpovědět
@sierral Určitě věřím, že jde nechat si udělat svatbu komplet, ale nevím, jestli bych ke koordinátorce měla takovou důvěru, abych věřila, že všechno bude tak, jak bych chtěla, ale zároveň ne za cenu toho, že to bude zbytečně drahé...Takové ty kompromisy a změny, co člověk musí dělat v průběhu...stejně to potom musí řešit s koordinátorkou, ne? Nevím, my měli 80 lidí a koordinátorku jsme neměli, nikomu to nerozmlouvám, jen moc nevím, kde by mi reálně mohla pomoct. Dort jsme chtěli s manželem ochutnat sami, jídlo z restaurace taky, na zkoušku ke krejčové by za mě taky nešla :-) Pro mě to bylo s blížící se svatbou těžké zkoordinovat, jak těch různých "zkoušek" přibývalo a každá byla v jiném městě, ale ne všude by mě koordinátorka mohla zastoupit a možná bych z toho byla nervóznější, než když jsem si to nakonec zařizovala sama :-) Rodina by taky chtěla mluvit se mnou, odkazovat je na koordinátorku by mi přišlo zvláštní a nevím, jestli by to bylo respektováno :-) Snad jen u nějakého vyjednávání, pokud by třeba nebyli úplně ochotní v místě oslavy a tak, si to umím představit...A přitom nemám pocit, že bych byla ten typ "já to umím nejlíp", třeba výzdobu bych si nechala udělat ráda, kdybychom měli větší rozpočet.
Odpovědět
@dominika1989 Ježiš, to je strašný! :-D Tak mě teda koordinátorka nevolala vůbec. Měli jsme domluvené termíny (asi 3) a spíš jsem to byla já, kdo jí mohl kdykoli zavolat. Jinak to, co popisuješ, já právě vnímám jako neprofesionální. Naše koordinátorka třeba jednou zorganizovala svatbu během týdne! A přijde mi, že pokud ti v tom Clarionu říkala, že v červnu už je to pomalu pozdě, tak asi v tobě chtěla vyvolat pocit, že agentku nutně potřebuješ a akorát si neuvědomila, že to zapůsobilo přesně opačně. :-D Já myslím, že @video_majek má pravdu: dneska každá druhá po vlastní svatbě má pocit, že může být agentkou a pak to vypadá takhle...člověk si musí dát pozor.
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff Takhle, já bych třeba svatbu na klíč taky nedala :-). Vše si zařizuji sama, takže velký díky za Google :-D Ale jsem strašně pintlich a potřebuju mít vše v pořádku jinak budu nervózní nevěsta a přítel by mě ve svatební den taky mohl uškrtit :-D Bohužel nemám žádné kamarádky, které by mi pomohly s obřadem a organizací. Nikdo se nenabídl kromě jedné a ta ani česky nemluví, tak to po ní vážně chtít nemůžu. Prostě něbudu nikoho nutit do toho, aby mi pomáhal. Co si radši někoho prověřeného zaplatím. Pokud ale někdo má kamarádky či rodinu, která to udělá a ráda, tak samozřejmě není koordinátor zapotřebí.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?