Svatební agentura. Poraďte, či sa oplatí

Profilova fotka
Ahoj všem chtěla bys se zeptat jestli některá máte zkušenost se svatební agenturou. Vzhledem k tomu,že se vdávám poprvé nábídka svatební agentury mě nadchla. Něco ve stylo filmu "Svatby podle Mary". Ale chtějí 10.000,- což si myslím, že by se dalo utratit i jinak.Prosím pište své zkušenosti. Díky Lin. Svatbu mám sice až v červnu 2006 ale je lepší znát víc názorů. Moc moc děkuji. :-)
Odpovědět
My spolupracujeme s Agenturou Sedmikraska ceny více než příznivé, účtují si 10% z toho co zařídí- třeba hostina nebo obřad. Kontakty předávají nezištně, jsou z Prahy. Je s nimi rychlá komunikace a jsou sympatické, nic ti necpou.Zkus je.
Odpovědět
Profilova fotka
My sme oslovili KaPa a i ked som im vcera volala, ze svadba je z maja prelozena na 5.11.2005, za 1den stihli zariadit takmer vsetko!!! A ja som len vybavila saty a kadernicku a licenie, to je vsetko... :-D
Odpovědět
alexandra - co tak najednou? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mejviz a na co cakat..? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji všem co mi odepsaly, ale stále nejsem schopna se rozhodnout zda jít do toho se svatební agenturou nebo ne. Pořád si říkám, že lidé z agentury přece mají zkušenosti s pořádáním svatby, ale pak si zase říkám co když jsou to opravdu vyhozené peníze. :-| . V neděli mám schůzku s jednou sv.agenturou tak pak se snad rozhodnu. mají mi donést materiál z předešlých pořádaných svateb. (DVD,FOTKY ATD.) Kdyby přece jen někdo i od známých měl zkušenosti s sv.agenturou dejte vědět. Pěkný den. :-) :-)
Odpovědět
Lindo, už se to tu řešilo mnohokrát - pokud máš opravdu hodně hostů, nikoho s organizačním talentem, kdo ti pomůže, bereš si cizince nebo vše zařizuješ z ciziny, popřípadě chceš jenom mít všechno absolutně dokonalé, aniž byses o cokoli musela starat, a na penězích zas tak moc nezáleží, pak do toho jdi. Pokud si ale chceš zařizování užít se vším všudy a taky nemáš peněz nazbyt, svatba se dá úplně v pohodě zařídit svépomocí, na tomhle místě ti lidi poradí se vším, jen je potřeba najít si mezi rodiči či kamarády lidi, co ti pomůžou a můžeš se na ně spolehnout. Valná většina svateb, z nichž tu vidíš fotky, je zařizovaná bez agentury a málokterá z nás by měnila. Já bych ani za nic nechtěla, aby mi kdokoli mluvil do výběru šatů, prstýnků, účesu, tohle všechno jsem si s nadšením vyběhala sama a moc mě to bavilo. A máš pravdu, 10 000 jde opravdu utratit mnohem lepším způsobem ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Len, moc ti děkuji za odpověď. Přesně jak si říkala, skoro každá budoucí nevěsta to zvládne sama a pak i sama je na sebe mooc pyšná, že to všechno pěkně zvládla. Myslíš, že bych tě mohla poprosit o pár fotek z tvé svatby. Třeba bych tam mohla pochytit nějaké nápady. Neboj určitě nebudu kopírovat do detailů. Pěkný den, A děkuju. Linda
Odpovědět
Lindo, mrkni tady do svatebních alb, mám tu album na jméno len, z 27.8. ;-) Ale nevím, jak moc tě inspiruju, byla jsem trošku netypická nevěsta :-)
Odpovědět
Ahoj holky, také jsem prvě přemýšlela nad agenturou, ale kamarádka mi slíbila dělat takovou tu koordinátorku, oběhne se mnou matriku a tak. Místo hostiny si chceme s přítelem vybrat sami-stavíme se tam na nějaký obídek nebo veečeři a domluvíme se s nimi. Kameramana a fotografa si chci zvolit podle doporučení vdaných kamarádek. Šaty chci vybírat s někým kdo mě zná. Výzdoby aut atd. svěřím kamarádkám (pak samozřejmě budu ráda oplácet :-) ) Na pokyny co a kdy se bude dít, kdo v kterým autě, tak na to si uděláme svatební noviny a pak už moc práce pro koordinátorku nezbývá. Navíc na tohle vyřizování máme 10měsíců a tak ty peníze za agenturu velmi rádi utratíme třeba za svatební cestu ;-) Jo cukrárnu a paní na koláče atd. mám taky vybranou podle toho jak je znám mě jistě nezklamou. A prstýnky si rozhodně vybereme sami. Vzhledem k tomu že máme už nějaké zkušenosti s pozvánkami na promoci a na 50.narozky mého tatínka tak to bude další věc kterou si jistě rádi užijeme.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych svatební agenturu nechtěla. Mám pocit, že lidem vnucují svoje představy a manipulují s nimi a pak holky objednávají a připravují i věci, který by normálně ani nechtěly, ale proto, že jim tam někdo řekne, že "se to tak správně dělá", tak to chtějí mít taky. A svatba už pak není "dílo" těch dvou, ale někoho třetího. Takhle to prostě vidím já, je to můj názor. A navíc mám ráda jasno co a jak, takže bych byla nervozní z toho, že to za mě vyřizuje někdo jiný a já nevím, jestli to opravdu vyřídil tak, jak to chci já (a můj manžel ;-) ).
Odpovědět
Profilova fotka
Všechny co doteď dávaly rady moc děkuji opravdu začínám dost přamýšlet a zvažovat, že se na sv.agenturu vykašlu. Mám přesně pocit, že mi vnutí i věci, které bych ani nechtěla, ale oni to umí tak podat-prodat, že člověk nakonec kývne na vše. Díky vážně moc všem co dávají rady.Jsem dost puntičkářka a chtěla bych to mít podle sebe dokolalé. Linda :-) :-D
Odpovědět
Ahoj lindo, já si nemyslím, že by to bylo, jak říkáš s tím vnucováním, ale právě naopak. ve svatební agentuře nechtějí vnucovat jejich nápady, ale pomoci nevěstám, aby jejich svatby byly přesně podle jejich představ a hlavně dokonalé, bez zmatků a problémů, které obvykle nastávají - řazení aut, kam koho posadit, kde si vybrat šaty a jaké, co s pozvánkami - to vše ti tam poradí a pouze ti doporučí svatební salony, květinářství a kameramany a další služby, se kterými oni spolupracují a mají zkušenosti a dobré výsledky. Obvykle se můžeš sama účastnit všeho, chodit tam s rodiči, není to je o tom, že ty jim předáš práci a oni to za tebe udělají. jsou ti k službám a rádi vyslyší tvá přání. Toť můj nároz.
Odpovědět
Článek se načítá
Lindo, času máš dost, tak se na agenturu vykašli a občas zavítej na pokec sem mezi nás! :-D Fakt, tady se člověk dozví věcí... Honzina má pravdu, spousta věcí "se tak prostě dělá", nevím jestli je to záležitost agentur, já s žádnou zkušenost nemám, ale možná tak budou argumentovat rodiče, babičky... A taky uslyšíš "co by tomu lidi řekli?" Měj na paměti, že agentury jsou firmy jako každé jiné, jejich hlavním zájmem je zisk. Takže se tě snaží natlačit do spousty věcí, ze kterých pak mají peníze. Jako se ti prodavačka snaží prodat ty nejdražší šaty a v restauraci doporučují ta nejdražší jídla, i v zájmu agentur je především vydělat, takže záleží jen na tvé odolnosti. Ano, jako ti slušná prodavačka řekne, že ti ty levnější šaty sednou líp, tak by i slušná agentrua měla jednat v tvém zájmu, ale vydělat na tobě prostě musí, zadarmo nikdo nic neudělá. Ale kolikrát si tu holky stěžovaly, že oznámka, co jim dodaly agentury, se dají u výrobce pořídit o třetinu levněji, atd. Takže je opravdu jen na tobě, jestli chceš mít všechno jednoduché a hezky pohromadě, ale zaplatíš si za to, nebo si všechno oběháš a vyzkoušíš sama. Stojí to sice trochu víc času, ale to zařizování je fakt skvělé a svatební den je potom velikou odměnou, já si ho užila daleko víc, než kdyby mě někdo postavil před hotovou zařízenou věc. Fajn je, když najdeš dobrou svědkyni nebo kamarádku, která ti pomůže přímo v den svatby řešit problémy, všechno podrobně naplánuješ a sepíšeš, všechny předem informuješ (my měli www stránky a moc se to osvědčilo) a na co je potom agentura? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já nic proti svatebním agenturám nemám. Myslím si, že pokud se pořádá opravdu velká svatba, tak 10.000,- je částka velice solidní, pokud je solidní i agentura. Se zařizováním, sháněním a zajišťováním je fakt hodně práce a zabere to spoustu času a hlavně energie. Pokud je agentura solidní, vyslechne přání snoubenců a zorganizují jim svatbu podle představ snoubenců. Nebude jim přece vnucovat něco, co oni nechtějí, nebude za ně vybírat ani šaty ani prstýnky ani svatební menu ani typ svatebního dortu nebo aut. Jen jim vše podle jejich přání zajistí a při výběru pomůže a poradí. Tak by to teda alespoň mělo být. Chce to jen získat ty správné reference o agentuře.
Odpovědět
Tixie, to je možná pravda, ale zaplatit si za to nechají, ne? Z čeho by jinak agentury žily, z radosti, že učiní nějakou nevěstu šťastnou? Opravdu si myslím, že je to věc rozhodnutí - snadno, rychle, ale zaplatit, nebo trochu víc starostí (pro mne příjemných), ale ušetřím (a navíc mě ty "starosti" opravdu bavily). Jinak řazení aut a kam koho posadit, popřípadě zkušenosti se salóny a květinářstvími tady poradíme Lindě i my - a zadarmo :-D
Odpovědět
No len, připadá mi, že jsi trochu zatvrzelá proti agenturám, ale to je jedno. Je mi jasné, že jsou firma jako každá jiná, ale někdy je to lepší zařizovat přes agenturu,protože má už jisté zkušenosti. A nemyslím, že těch peněz do agentury strčíte nějak moc. Výběr je však na každé nevěstě a ženichovi, ale užít s eto dá i s agenturou.
Odpovědět
Profilova fotka
proč mám pocit, že za tixie se skrývá agentura? :-|
Odpovědět
Jo, Tixie, asi máš pravdu, jsem trochu zatvrzelá, vlastně vůči všem společnostem, co žijí z toho že poradí, zařídí něco, co si dost dobře můžu udělat sama. A radši si za těch 10 000, jak píše Linda, pořídím myčku nádobí :-) Já neříkám, že se to s agenturou nedá užít, jen že JÁ bych si to prostě asi neužila, jsem celkem organizačně schopná, zařizování mě těší a nemám ráda, když jenom čekám, co udělají jiní. A pořád mám pocit, že mi daleko líp poradí holky, co už mají svatbu za sebou, řeknou mi, i co se nepovedlo, na co si dát pozor, co se jim nelíbilo, nevyšlo to, jak vycházet s rodiči, příbuznými... Ale naprosto s tebou souhlasím, že ta volba je na každém z nás :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Linda: Len to napsala hezky. Na všechno se zeptej tady na těchto stránkách. Každá z nás Ti napíše vlastní zkušenosti a ty se pak nějakým větším problémům můžeš vyhnout :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je fakt, že tyto stránky jsou skvělý, máš to s kým probrat, více hlav víc ví, vybereš si názor sobě vlastní. Ale já osobně, když se na to dívám zpětně, bych si možná agenturu vzala (kdybych na ni měla penízky ;-) ). Je ale fakt, že opravdu je to o lidech - můžeš narazit na někoho, kdo ti bude nesympatický a bude ti cpát do hlavy něco, co nechceš. Na druhou stranu to může být fajn člověk, krevní skupina a to se promítne i do té svatby. Já si všechno zařizovala sama, docela mě to bavilo, surfovat, ptát se, postupně nakupovat (šatky jsem měla vybrané dva roky :-D ) a je fakt, že ten poslední týden a i ve svatební den by bylo dobré, kdyby tam byl někdo další. Ale na druhou stranu jsem se v sobotu probudila (v den svatby), řekla si, že na všechno kašlu, chci si to užít, co je nastartovaný to bude, a ono to dopadlo suprově.
Odpovědět
já bych teda agenturu nechtěla a ani jí nebudem potřebovat pro tak malou svatbičku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si nechala zpracovat nabídku. Spočítali mi to na cca 35.000,- plus provize pro ně a peníze za konzultace. Možná mě svatba vyjde dráž (spíš určitě), ale ten čas, který strávím s něma radši investuju do shánění osobního a budu se tím skvěle bavit. Takže já do agentury určitě nepůjdu. Nejvíc inspirace jsem získala a získávám na beremese.cz. To je nejlepší porada... :-D :-D :-D
Odpovědět
Neskrývá se za mnou žádná agentura, jen jsem z rodiny, kde rodiče podnikají, tím pádem na to mám jiný náhled, takže proto stojím i za agenturou. A taky se chystám na svatbu a o agenturách jsem si už taky něco zjišťovala. ;-)
Odpovědět
Jo, ještě abych vás potěšila, moje představa proč by to tak mělo všechno být byla inspirována dvěma filmy, Svatby podle Mary a Otec rodiny, nejsou ty filmy úžasné?? :-)
Odpovědět
já taky sbírám inspiraci tady i u kamarádek,na vyběhávání se těším :-) sice to bude náročné,ale bude mě to bavit
Odpovědět
Tixie, ty filmy jsou hlavně americké! :-D (Teda ten druhý neznám, tak to nemůžu tvrdit tak jistě, co?) A kdo ví, kolik stojí svatba v Americe, tak se tady nad tou směšnou částkou za agenturu ani nepozastaví :-D
Odpovědět
Doposud jsem si zde příspěvky jen četla, ale teď se vážně musím přidat. Mám takový pocit, že v dnešní době je dosti trendy založit si a provozovat svatební agenturu, bez nějakých předchozích zkušeností.Delší dobu jsem žila v zahraničí a pracovala jako pomocná síla při přípravě svateb a tam je to opravdu profese jako každá jiná (u nás se mi zdá, že je to pouze koníček).Každá koordinátorka má najednou spoustu zkušeností, které se ve skutečnosti vážou maximálně na jejich vlastní svatbu, či svatbu kamarádek.Pak to také dopadá, tak jak to dopadá - špatná organizace a zmatek. Cena 5000 či 10000 za přípravu svatby (což by mělo obnášet alespoň půlroční konzultace) se mi zdá pekelně nízká a směšná. Celá práce nespočívá v tom, že si dám s někým dvakrát schůzku a mám hotovo a ještě mi prodají nějaká svatební oznámení, která můžu pořídit v každé půjčovně svatebních šatů.Svatba zařizovaná svatební agenturou není prostě služba pro každého a musí se za ní řádně zaplatit. Profesionální agentury by se v celé ČR daly spočítat na prstech jedné ruky. Ten zbytek typu "Sedmikráska" je jaksi mimo. Omlouvám se, pokud jsem někoho urazila, ale je to opravdu tak.
Odpovědět
Heleno, a můžeš když tak napsat, co všechno podle tebe profi agentura nabízí/dělá?
Odpovědět
Ahoj děvčata, vidím, že se tady vede zajímavá diskuse na téma svatebních agentur. Asi se divíte že mezi vás zavítal chlap, což je určitě velice neobvyklé. Důvod je ten, že chci partnerce vystrojit svatbu přesně podle jejich představ ( kromě výběru svatebních šatů ) a částečně ji také překvapit. Proto brouzdám internetem a hledám inspirace. Každopádně musím říct, že nemám takové zkušenosti a takový přehled jako vy, takže si myslím že se od vás určitě něco dozvím. Jisté je ale jedno, že mi na žádný produkt nebo službu od jednotlivých dodavatelů neposkytnete slevu, jako mi nabídli ve svatební agentuře a starostí mi taky neuberete. Chci tím jen říct, že tyto agentury mají podstatně více zkušeností s realizací svateb, mají přehled o současných módních trendech a navíc mají s dodavateli, svatebními salóny, hotely, atd. sepsané smlouvy na podstatně jiné ceny, než za jaké si je můžu koupit já sám nebo vy. Rady jsou sice jedna věc, ale úspora peněz, času a problémů je věc druhá. Takže cena 10 000 což odpovídá svatbě za 100 000 a více, nebo nějaká jiná procentní sazba ( většinou 10%) z realizace je myslím si v pohodě, protože se tyto ceny dá se říci vynulují. Je pravda, jak píše Helena, že asi ne každá agentura je kvalitní, ale to platí o všem, třeba o cestovkách. Myslím si, źe právě cestovky jsou dobrým příkladem, kdy člověk očekává právě ten luxus a pohodlí, kdy nahlédne do katalogu, ukáže prstem kam chce jet a pak se o nic nestará, protoźe zařizovat si cestu někde do Austrálie je asi velký problém a každý to nechá právě na těch profících, než aby něco sháněl a zjišťoval. Cestovky jsou u nás zavedené a nikdo se nad tím nepozastavuje kolik jim zaplatí a kolik to bude stát, hlavně že si to užije. Proto jsem se rozhodl pro svatební agenturu. PS: Po svatbě vám dám vědět jak jsem byl ( resp. jak jsme byli ) spokojený(í) a jak to vše dopadlo. Už končím, protože na chlapa jsem toho napsal až moc :-D, ještě k tomu o svatbách.
Odpovědět
Axel: v podstatě jsi tu řekl to, co už bylo řečeno - chceš-li mít svatbu v klidu, pohodě a bez problémů, nechceš se sám o nic moc starat a shánět a nemusíš šetřit každou korunu, pak je agentura pro tebe to pravé. Jinak si dobře vybírej, protože už tu kolikrát zazněla zkušenost, že agentura se sice na první pohled tváří, že ti dává slevu, ale ve skutečnosti si naopak k reálné ceně něco přirazí, takže ti vyjde levněji sehnat si to sám. Ale určitě se ozvi, až budeš mít nějaké osobní zkušenosti, všichni se tu rádi dozvíme něco nového ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?