Svatba na klíč - jaké máte zkušenosti?

Zajimal by me nazor tech z vas, ktere jste pro organizaci vasi svatby vyuzily sluzeb svatebni agentury a mely, pokud mozno, svatbu na klic. Jen orientacne jsem zkontaktovala asi 5 agentur (prevazne z Brna); jedna agentura mi udelala predbeznou kalkulaci pro svatbu o 40 lidech, ktera vysla na 171 tisic! Cena nezahrnuje snubni prsteny ani zadne 'extras' (svatebni holubice, ohostroj atd), zkratka normalni svatba. Druha agentura mi poslala cenik - tato si jen organizaci svatby ceni na 60k!!! To asi spatne ctu, ze? Doufam, ze jsem to pochopila spatne, ale jenom za organizaci svatby na klic bych mela dat kolem 60 tisic?! :-o A k tomu teprve potom pricist cenu za vsechny polozky? To uz se nedivim, ze se nekomu cena za svatbu o 30 lidech vysplha na 250tisic. Ostatni agentury se mi zatim neozvaly, predpokladam, ze bud nemaji o spolupraci zajem, nebo jsou tak zavaleny praci, ze nestihaji (nabizi se otazka, jak mohou byt zavaleny praci, kdyz si uctuji astronomicke ceny). Zajima me, jakou jste vy ostatni mely zkusenost se svatbou na klic. Kterou agentury byste mohly doporucit a kterou naopak ne? Jen namatkou jsem zkontaktovala agentury 'Easy Weddings', 'Jedinecna svatba', 'Svatba na jednicku', 'TerezAgency' a tusim 'Hezka-svatba' (u teto nemohu najit potvrzeni, ze se moje zprava odeslala). Uvazuji o zkontaktovani 'K&P svatebni agentura' a mozna 'Perfect Point' - I kdyz ta je z Prahy a k Praze mam jiste vyhrady. Zacinam si myslet, ze organizace svatby je 'rocket science' - ma nekdo nejake postrehy? Budu vdecna za jakekoliv pripominky. Diky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím. Ono je to o zadání (náklad na pohoštění na osobu, prostor - zámek, stodola atd. ....) . Pokud chceš dát organizaci a vše do ruky agentury, tak ta musí dostat jednoznačné informace, aby splnila vaše očekávání. Není to o tom, že napíší a zorganizují posloupnost celé svatby, ale musí zajistit vše od místa, menu až po ubytování. Tedy musí vše objet projednat a prověřit, zda je vše OK. Některá místa se často opakují, tak má agentura pohodu, protože ji stačí telefon. Nicméně se musíš sama rozhodnout, zda za ušetření svého času a hledání atd. Ti stojí vynaložit jistě větší peníze, než bys to s děvčaty tady na Beremku dala dohromady. Pokud budeš mít zájem tak můžeme konzultovat v IP. Přeji pohodové přípravy. Zdeněk
Odpovědět
@djzdenek Dekuji, ale ja tady na Beremku s devcaty dohromady svatbu bohuzel nedam, protoze ziju v zahranici a organizovat neco z ciziny, notabene, kdyz ma clovek praci na plny uvazek a nevi, jak to v kde chodi, to je fuska, kterou rada prenecham jinym ;-) Tedy, za nejake normalni penize. Chapu, ze vsechno neco stoji a necekam, ze mi to bude nekdo organizovat za pakatel (nedejboze zadarmo), ale nektere ceny se mi zdaji premrstene. Napr polozka svatebni saty pro nevestu: 30 tisic Kc!
Odpovědět
Profilova fotka
@zanett Tak to chápu. Hrál jsem řadu mezinárodních svateb a ty to měly taky tak. Myslím si, že můžu konzultací pomoci. ( v interní poště )
Odpovědět
Já měla EasyWedding, Brno, naprostá spokojenost:)
Odpovědět
Profilova fotka
Tolik????? =-) Jinak neporadím ale ty ceny jsou šílený!
Odpovědět
Profilova fotka
@zanett Tak zrovna šaty, oblek a ev. prstýnky by podle mě v kalkulaci být neměly, protože to opravdu nevybírá agentura... Ceny jsou jaké jsou. Ono když vezmu, kolik času jsem s tím strávila a jak je můj čas drahý, tak se těch 40-60tis za svatbu od A po Z zdá adekvátních. Zkus oslovit "svatby podle Katy (FB)", sice nevím jaké má ceny, ale služby jsou top a má skvělé nápady. Sama jsem si zařizovala svatbu ze zahraničí a měla zaplacenou jen koordinaci svatebního dne. Nabídky se lišily od 6 po 15tis (jedna osoba koordinace na 10-12h + druhá pomocná osoba na zdobení obřadu, cca 2-5h) + dopravu na místo (opětivně 4 - 12Kč / 1 km).
Odpovědět
Profilova fotka
Na první pohled jsou ty ceny vysoký, ale skutečně to není málo práce... když mi kamarádka koordinátorka říkala jak moc řeší telefonátů, emailů, domlouvá všechno se všema dodavatelama, sežere to prostě strašně moc času. Samozřejmě každá svatba je jiná, něco je jednodušší a něco složitější, ale to se přes email strašně těžko pozná a proto možná jsou ty ceny spíš nadsazený a pak můžou být nižší. Záleží prostě co vše v té kalkulaci je. Šaty za 30000kč jsou úlet, za to se dají koupit od návrhářky :D Taky je rozdíl jestli ta agentura dělá za rok třeba 5 svateb a s každou si hodně detailně hraje, nebo jich dělá 20 a jede podle katalogu, pak se dá snadno spočítat, že když jich dělá míň, potřebuje víc peněz aby se uživila a mohla se tomu věnovat, ale taky to podle toho vypadá. Rozdíl je i v tom, že některé agentury si naúčtují nějaký vyšší paušál, ale ta cena je konečná. Někdo má paušál minimální, ale bere si provize od dodavatelů, čímž se cena svatby pak taky zvedne... ve finále to vyjde obojí podobně, ale na papíře to vypadá jinak. Konkrétně u TerezAgency vím, že se snaží nabídnout nevěstám spíš finančně výhodnější řešení a nechce je sedřít z kůže... a zrovna na příští rok by prý ráda dělala hlavně menší a jednodušší svatby, protože je zrovna na mateřské a do větších se jí myslím moc nechce ;)
Odpovědět
Já to chápu, že jsou tak (z našeho pohledu) drahý, přece je to jejich práce a živí se tím. Je pak na zákazníkovi, jestli do toho půjde a bude mít vše zařízeno v komfortu nebo do toho obětuje svůj čas a ušetří peníze. Každopádně i tak svatba jako taková v dnešní době něco stojí a výrazně úšetřit se na tom moc nedá. Jinak já teda studuju v zahraničí, přesto si všechno plánujeme sami. Je to hodně práce, ale záleží hodně na prioritách, pro mnoho nevěst je to příjemná starost :) Na celý den svatby ale budeme mít koordinátorku.
Odpovědět
Kazdy se musi nejak zivit... Taky zarizujeme svatbu ze zahranici, je pravda, ze jsem na rodicovsky, ale o to obcas horsi, kdyz rostou zuby, nemocna apod., takze kdyz se tomu chceme venovat dcera je v tu dobu na reseni svatby vzhuru a vecery nam skace po hlave... Pokud si to predstavujes od A do Z, tak urco bude castka hodne vysoka, ale pocitat do toho saty, oblek a prstynky se mi zda celkem blbost, to byste si meli udelat sami (nevis co vam padne apod.), kdybych nemela pristi rok svatbu, tak si te klidne vezmu zadarmo :-D
Odpovědět
@janska_a_ruze Dekuji za prispevek. Mate pravdu, zalezi na prioritach. Ted se mi toho v zivote seslo opravdu hodne najednou a ackoliv bych chtela mit hezkou svatbu, tak svatba rozhodne neni moje priorita. Jsou jine, dulezitejsi veci, ktere ted resim a ktere vyzaduji mou pozornost. Takze obvolavat dodavatele rozhodne neni jednou z priorit.
Odpovědět
@zanett Jasně, takový je život :) tak snad vyberete pro vás tu nejvhodnější agenturu, hodně stěstí!
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den Zanett, věřte, že pokud jste nezažila opravdu důkladnou přípravu svatby a práci ve svatební den, tak nelze dělat závěry v tom, co je a není drahé. Bohužel toto většina nevěst si uvědomí až po svatbě a svoji zkušenost již zopakovat nelze. Představte si, že vás nevěsta osloví v říjnu, že chce mít svatbu v létě následujícího roku. A teď se na agenturu upne a bude s ní chtít pořád něco řešit. Jsou nevěsty, kterým není blbý stále vypisovat na fcb, požadovat rychlou odpověď zpět a pořád něco chtít (bohužel často řešit nepodstatné věci - ale chápeme, je to svatba a často jednou za život).Ale pak to musí pochopit i ta nevěsta - je to pro agenturu taky práce, né zábava. 3/4 roku uteče jak voda, vy máte detailní harmonogram, vše zařízené a třeba desítky hodin společné práce za sebou. Pak 60 tis, je naprosto adekvátních. Je to vždy o prioritách a hlavně o důvěře v agenturu (ověřenou). Často i za dvě-tři schůzky je vše vyřešeno a pak to vše stojí výrazně míň peněz.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@decstore Jen taková rada… Nejsem si jistá, zda byste tu jako profesionálka měla prezentovat slovní obraty ve stylu „Jsou nevěsty, kterým není blbý stále vypisovat na fcb, požadovat rychlou odpověď zpět a pořád něco chtít…“. Mě by tedy takové smýšlení od jakékoli spolupráce s vámi odrazovalo. =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sierral + ostatní - Díky za upozornění, chybu si uvědomuji a omlouvám se za tento slovní obrat. Pěkný den. Martin
Odpovědět
Profilova fotka
Kontaktujte nás, stále máme volné termíny na sezonu 2017 ;) Budeme se těšit!
Odpovědět
@decstore Ve vsi ucte, uvedomil jste si to pozde (asi rychleji mluvite/pisete, nez myslite). Mne osobne jste tim vasim projevem dokonale odradil a jak uz to tak byva, ustni doporuceni/ nedoporuceni maji nejvetsi vahu, takze svym neprofesionalnim jednanim mate zase o nekolik zakazek mene...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Existuje ještě trochu jiný přístup. Zkuste se mrknout na náš profil Svatbomatu. S malou pomocí si na našich stránkách všechno nastavíte a naplánujete sami - včetně odeslání pozvánek a playlistu. http://www.beremese.cz/catalog/vendor...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Dobrý den, ráda bych Vám nabídla mé služby 🙂 Budu ráda, když se mi ozvete a na všem se domluvíme 🙂 Zde zasílám odkaz na můj profil a ceník. https://www.facebook.com/Koordinacesv... Hezký den Krejzová tel. 601 354 464
Odpovědět
(píše ženich) My měli svatba na jedničku: Plusy: * Milé vystupování koordinátorky * Koordinace her byla v pohodě * Smlouvu splnily Mínusy (něco jsou drobnosti, něco nejsou): * Nepřehledná nabídka služeb. Víceméně jen výsledná částka, aniž bychom tušili kolik které položky stojí. * Neprofesionální smlouva, obsahující slova jako “a dalšího ...” a výrazně nevýhodná pro zákazníka. (např. Kdyby usoudily, že je nepokládáme za dostatečně profesionální, tak mohou odstoupit a zároveň si účtovat nemalý storno poplatek (25% z 17k, 4 měs před, pak 50%, 75%, 100%) * Plná platba před svatbou. Vše děláno přes smlouvy místo faktury. * Neměly přehled kolik lidí a kdo přišel na svatbu. * Na terase měli lidé dostávat pití do rukou. Reálně to tam jen leželo a lidi se báli si vzít, protože jim to nikdo ani neřekl. * 500Kč za pohonné hmoty za příjezd/odjezd na svatbu(Brno, 9Kč/km) * Záměna otce ženicha a nevěsty pro proslov. (u stolečku byly i cedulky a seděli na svých místech) Známka tak za 3. Možná jsem moc přísný, ale prostě za tu cenu si přestavuji lepší služby. Naopak musím pochválit provozní p. Polákovou z hotelu Vista (Brno). Velmi ochotná a příjemná paní. V emailu posílala pdf s krásně vypsanýma položkama a cenama, harmonogramem a průběžne do toho doplňovala informace) Snažila se nám co nejvíce vyjít vstříc i době covidové.
Odpovědět
Oprava: o pití na střeše/terase hotelu jim bylo prý řečeno při příchodu na hotel. Vysvětlení: "Nepřehlená nabídka služeb": bylo myšleno při výběru, na faktuře už byly částky rozepsány.
Odpovědět
Prošla jsem Brně v podstatě stejné agentury a také mi ceny přišly příliš vysoké, a to na svatbě nešetříme. Tím nechci říct, že to jsou nereálné nebo přemrštěné ceny, pokud to lidé platí a firmy se uživí, je logické že si je budou účtovat. Nicméně osobně jsem zjistila, že většinu služeb agentury jsem si zvládla vyřídit sama za cca 10 hodin práce, plus máme sjednanou koordinátorku na místě a ta stojí 10k a sjedná i některé služby typu kytice, vizážistka, atd. Což se mi zdá přijatelnější.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?