Svatba v Itálii v YachtWedding - zkušenosti

Ahoj holky, sice už jsem tu našla takovou otázku, ale je stará několik let a skoro nikdo do ní nepřispěl a tak zkouším založit rovnou diskuzi. :-) Vy, kteří jste se brali v Itálii a pomáhala vám s tím agentura Yachtwedding, byli jste spokojeni? Mohla bych poprosit o ukázku fotografií přímo z vaší svatby? Jak vypadal váš harmonogram svatebního dne? Nechali jste většinu věcí okolo svatby na agentuře anebo jste byli nároční a měli jste hodně požadavků? Otázky se samozřejmě týkají i agentury Moje svatba v Římě, protože s Yachwedding spolupracuje. :-) P.S. Prosím přispívejte do diskuze s ohleduplností a nevyvolávejte zbytečně konflikty, pokud s někým nebudete souhlasit. :-) Nechci, aby z diskuze zbytečně vznikla hádka, kde na sebe budeme útočit. Je to zbytečné! :-)
Odpovědět
1
2
Zdravím, máme naplánovanou svatbu s Yachtweddingem, ale v Řecku. Datum svatby 9.6. takže průběh, zatím přesně nevím. Budeme domlouvat až na místě se svatebním delegátem. Jen dekoraci, jakou by jsme si představovali, jsme dávali vědět přes agenturu a ta zjišťovala, jestli to lze zařídit. Nijak moc nároční jsme nebyli. :-) Zatím jsme spokojeni, ale uvidím, zda svatba proběhne v pořádku. Vím, že jste se ptala na Itálii, ale snad Vám má odpověď trochu pomohla. Kdyby jste chtěla vědět více informací, klidně se ptejte. ;-)
Odpovědět
@frover Aha a jedete na svatbu s rodinou anebo ve dvou? My pojedeme v 18-ti lidech. A Snaží se agentura vyjít vstříc ohledně vašeho rozpočtu? Anebo si většinu propočítáváte a organizujete sami? My si sami museli najít i hotel a restauraci, protože nám bylo řečeno, že nám sice bylo nabídnuto určité místo ke sňatku, ale že jsou schopni hotel a restauraci zařídit jedině Římě, což mě velice překvapilo (bereme se cca. 50km od Říma). :-( Musela jsem si nakonec připlatit - 100 Euro na hodinu za to, aby mi organizátorka s restaurací pomohla... A to na vlastní žádost, kdy jsem zoufale prosila o pomoc a řekla, že si za to klidně připlatim.
Odpovědět
Ale já mám opravdu přesnou představu o naší svatbě a náročná podle mě jsem, protože máme téma Lego. Ovšem představovala jsem si, že si s někým sednu, kdo mi poradí, co je vhodné, co ne a co je nápadité! Zatím vše vymýšlím pracně sama a agentura pouze občas někam zavolá... Taky mi na agentuře hodně vadí, že se nesnaží najít náhradní řešení, když něco nevyjde. Třeba, když nevyjde restaurace, kterou jsem si musela vybrat sama, nepomůžou mi najít jinou atd. Což mi agentura měla dělat, proto si ji člověk najímá! Chtěla jsem proto slyšet zkušenosti druhých...
Odpovědět
A neni lepsi se primo domluvit s restauraci nebo s konkretnim hotelem??
Odpovědět
@pausini My italsky neumíme, jen anglicky a oni anglicky neumí. Navíc tohle má řešit agentura.
Odpovědět
Ale ono to tak horké nebude. Já jsem hodně velký stresař, zvláště když mám něco organizovat a k tomu všemu naslepo. :D S restaurací to nakonec dopadne určitě dobře. Navíc agentura teď začala mnohem lépe komunikovat. Možná toho prostě opravdu měli tak moc, že nestíhali. Ale i tak by mě zajímaly zkušenosti ostatních a hlavně ty fotografie! :-)
Odpovědět
@yorii My jedeme pouze ve dvou. Nejdřív jsme chtěli jet jen s nejbližší rodinou, ale to bohužel nevyšlo (tlačili nás už úplně nějkam jinam, než jsme to chtěli mi :-(). Jinak rozpočet jsme pevně daný neměli, zaplatili jsme si daný balíček a pal jsme si pouze to, co jsme chtěli (kadeřník, fotograf, výzdoba), takže jiné řešení jsme s agenturou neměli. Restauraci jsme nescháněli, jelikož oslavu s rodinou budeme mít až v Čechách, takže ji nepotřebujeme. Jinak, když jsem požádala o recenzi na fotografa, tak mi v pohodě poslali z agentury odkaz na jeho stránky, abych měla představu, jak fotí. Hotel máme taky zařízený přes agenturu. Dokonce se i snažili nám poslat nejvhodnější hotely. Jinak, jak říkám, mi jsme nenároční, takže zatím ok. ;-) Až bude po svatbě, dám vědět, jestli proběhlo vše v pořádku. P.S.: též vše řešíte s paní Bočkovou?
Odpovědět
@frover Tak to bude tím, protože já si vymejšlim všechno možný, aby to bylo pěkné. :D Ale to je tim, že jsem umělec a 8 let jsem se živila jako designer. :D Ano, vše řešíme s paní Bočkovou. :-) O fotografa se nebojím, máme svého. Mě jen zajímalo, jak svatby přes agenturu vypadají. :-)
Odpovědět
Konkrétně z místa, kde se bereme my, není moc fotografií. :-(
Odpovědět
@yorii kdybys chtela pomoci s italstinou,tak neni problem :-)
Odpovědět
@pausini Děkuji mnohokrát! :-) Pokud bude potřeba, ozvu se.
Odpovědět
@frover Dobrý den, tak jak Vaše svatba dopadla?
Odpovědět
Článek se načítá
@yorii Dobrý den, dopadla dobře, jsme svoji. :-) Jen jsem neměli obřad, tam kde jsme chtěli, kvůli tomu, že hlásili špatné počasí (nakonec bylo hezky, jen trochu foukalo). Vyšli nám však všichni vstříc a obřad jsme měli u hotelu. Nakonec jsme rádi, že to tak dopadlo, vše bylo v klidu, bez stresu a nikam jsme nemuseli přejíždět. K základnímu balíčku jsme měli zaplacenou výzdobu - dva květinové stojany, ale připravili nám i svatební oblouk, který jsme neplatili. Ani jsme neměli zaplacené šampaňské, ale po obřadu nám zaplatili víno na přípitek. Takže paráda. Fotograf nás taky překvapil. Jelikož jsme měli obřad až v 6 večer, tak řekli, že nás ještě vyfotí jiný den s lepším světlem. Takže nakonec máme spoustu krásných fotek z místa, kde jsme chtěli mít původně obřad. Takže spokojeni. :-) Jen to doručení fotografií - fotograf bohužel nestihl nám je předat před odletem a tak slíbili, že je co nejdříve doručí kurýrem. Po urgencích nám fotky přišli po měsíci, přes řeckou poštu. Ale máme je, takže ok. Nyní už měsíc čekáme pouze na vyřízení českého oddacího listu.
Odpovědět
@yorii Kdyby Vás něco napadlo, co by jste chtěla ještě vědět, klikdně se ptejte. :-)
Odpovědět
@frover Zdravím :) můžu se prosím zeptat, na jakém ostrově v Řecku. Můj muž nadhodil Mauricius, ale já miluju i Řecko, tak zjištuji možnosti :) Ráda bych se táké zeptala, jak dlouho dopředu jsi to začala zařizovat? Děkuji
Odpovědět
@trezalkaaa Dobrý den. Byly jsme na Thassosu a fakt krásný zelený ostrov. Doporučuji si půjčit jeep a vyrazit i mimo hlavní silnici. Jsou to zážitky na celý život. :-) Zařizovat jsme začali cca říjen/listopad, svatba byla 9. června. Mauricius jsme také zvažovali, spoustu výhodných nabídek pro nevěstu, novomanžele, ale bohužel to bylo mimo naši cenovou kategorii.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Chtěli jsme mít svatbu na nějakém exotickém ostrově. Vzali jsme se za velkého přispění yachtweddingu na Mauriciu. Byl to pro nás neskutečný zážitek.
Odpovědět
A byli vám po celou dobu vašeho pobytu a hlavně svatby k dispozici?
Odpovědět
@frover Asi mě teď nic nenapadá, ale děkuji. Bereme se cca. za 14 dnů a skoro celou svatbu si organizujeme zvlášť s druhou svatební agentkou, kterou jsme si k vůli nepříjemné zkušenosti s agenturou YW museli najmout. S YW řešíme už jen samotný obřad. Kdybych prý chtěla např. poradit s výběrem květin, konceptem svatby atd., jak se to normálně dělá, tak bych musela nejprve YW uhradit 200 000 pouze za komunikaci a pak bychom ještě platili za obřad a všechny ostatní služby a to nám přišlo celkem drsný na svatbu pro 20 lidí na vesnickém hradě, kde se koná svatba jednou za uherskej rok, Doufáme, že YW nezkazí aspoň ten obřad a nepomstí se mi za tenhle komentář, protože si hlídají zdejší diskuze. :-) Ale tak hloupí snad nejsou... :-) Pokud obřad nezkazí, tak je můžu pro svatbu v Itálii v rámci základního balíčku doporučit, pokud zkazí i to, rozhodně agenturu nedoporučuji a příště - což doufám nebude!!! :D bych si našla někoho normálního, kdo mi netvrdí, že jsme finančně neperspektivní, protože 200 000 Kč je pouze za komunikaci a pak se můžeme vůbec o něčem bavit... :-) To je prostě blbost. za 200 000 Kč má člověk naprosto LUXUSNÍ svatbu v restauraci s Michelinkou nad vodopády... :-)
Odpovědět
Jelikož Yachtwedding na Mauricius pravidelně jezdí, perfektně to tam znají. Ve všech hotelích kde svatby dělají tak osobně bydleli. A co je důležité, tak jako jediní automaticky dávají českou asistenci všem zákazníkům. Takže během pobytu a hlavně svatby nám byli plně k dispozici.
Odpovědět
@yorii můžu doporučit kamarádku žijící v Římě - Eva Srovnalíková, zařizuje svatby i včetně tlumočení a dokumentů, stránky najdete když se zadá moje svatba v rime, pracuje i v širším okolí Říma, kde jsou levnější poplatky za obřady třeba Tivoli apod.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@viniva Znám jí, měli jsme jí na obřad a původně jsme chtěli svatbu zařídit čistě od ní, ale řekla nám, že spolupracuje s Yacht Wedding a jelikož jsem s nimi měla též rozjednanou nabídku, tak prý nevadí, když uzavřu smlouvu s nimi, protože pro nás paní Eva bude i tak pracovat. Co se týče služeb paní Evy, tak se jedná o profesionála, který ví, co dělá. Ale Yacht wedding na mě jinak dojem sám o sobě neudělal... Zbytek svatby mi organizovala Jitka Garozzo, která za mnou přiletěla až ze Sicílie a sama prohlásila, když si četla komunikaci mezi mnou a Yacht Wedding, že pan Ulrich se choval občas fakt jako hulvát a bylo visdět, že z lidí prostě natvrdo tahá peníze. 200 000,-Kč čistě za to, že mi agentura poradí, jaké kytky vybrat, aby mi nezvadli v půlce dne? To je trochu přes čáru, ne? :-) Ale paní Eva byla fajn.
Odpovědět
A chtěla bych dodat, že jsem nebyla náročná zákaznice, jak agentura tvrdí, protože Jitka zvládla zbytek svatby podle našich představ zařídit asi za 4 dny čistého času. :-) Jenomže Jitka si se mnou sedla, po telefonu se mnou probrala, co chci a rovnou mi řekla, co je blbost a co ne. Což jsem celou dobu po agentuře chtěla! A Jitka si za to opravdu 200 000,-Kč nenaúčtovala... :D Rozhovor trval třeba hodinu... Pak už se jen zařizovalo. :-)
Odpovědět
Abych to shrnula. Pokud zvažujete svatbu v Itálii, kontaktujte raději paní Evu, či Jitku samotnou. Na nějakou agenturu se vyprdněte. :-)
Odpovědět
@koksa12 Ne, nebyli nám absolutně k dispozici. Nesměla jsem jim volat ani na mobil... Vlastně bych ani neznala do poslední chvíle adresu místa, kde jsme se brali, kdybych si to nevygooglila. Možná proto jsme si ten blbej hrad i nakonec spletli. :-(
Odpovědět
@milinaaa já bych asi zvolila jak píše milinaaa :-) my jsme s nimi teď v kontaktu a všechno probíhá v pořádku. Komunikace a zařizování ok. Jak píše yorii tak se sama divím, protože my jsme spokojení moc. Doufám že i všechno klapne, jak to máme namyšlené. 8-)
Odpovědět
@maruskakolaj V každé zemi organizuje svatbu jiný pracovník, který s českou agenturou spolupracuje, proto svatby jinde mohou probíhat daleko více hladce, než zrovna v Itálii. Proto jsem psala, že je nedoporučuji zejména pro sňatek v Itálii, kde jsme ho měli my. Mauricius asi zvládají obstojně, ostatně to je i jejich největší reklama. :-) I když teď to zní, jako kdyby problémy s naší svatbou dělala zejména paní Eva, to fakt ne... Já si ymslím, že jeden z největších problémů pro agenturu YW byl náš rozpočet a fakt, že se nebereme ve dvou, ale přiletí dalších 18 lidí a tak už jsme požadovali nadstandardní služby, které nejsou v základním balíčku a jsou pro ně prostě pracné na zařízení. I tak si ale stojím za to, že ty peníze, co si říkají, jsou prostě nelidský... Jak už jsem psala. Od jiné agentky z Utálie byla svatba asi o 250 000,-Kč levnější, než kdybych celou svtabu nechala zařizovat YW - alespoň podle toho, o jakých částkách pan Ulrich psal...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?