Možnost zrušení spolupráce se svatební agenturou

Profilova fotka
Ahoj holky. Mám otázku. Ale byť je to jednoduché, nevím jak to formulovat. V rámci našeho plánování jsme se již rozhodli pro místo svatebního obřadu a hostiny (+ ubytování). Zároveň jsme si udělali jasno, jak bychom si celý den představovali a co všechno bychom si přáli. Jsme z jižních Čech, ale zamlouvá se nám představa svatby v Praze. Máme rozpočet a potřebujeme vědět, jestli je možné mít vše, co bychom si od té svatby představovali, a to samozřejmě tak, abychom nešli nad hranici rozpočtu. Zároveň je nám jasné, že plánování a oraganizování zřejmě sami nezvládneme, a proto se chceme obrátit na svatební agenturu. Jde o to, že o svatbu v Praze stojíme jenom tehdy, pokud půjdou naše představy převést do reálné roviny a zároveň pokud současně nepřesáhneme strop financí vymezených ke svatbě. Spolupráci s agenturou zvažujeme mj. také proto, abychom zjistili, co je možné za ty peníze pořídit a zda se do toho limitu vejdeme. Jak jsem psal - pokud by na to peníze nestačily, zvolíme variantu svatby v jižních Čechách. Nás ale zajímá, jak je to s placením agentuře. Co když zjistíme, že peníze nestačí a tudíž nebudeme mít nadále zájem o svatbu v Praze a tudíž o spolupráci s ono svatební agenturou? Oni nám nabídnou několik variant, stráví čas nad kalkulací a my jim pak řekneme, že to nechceme. Platí se za takovou spolupráci?
Odpovědět
@mikey_von_dricka přesně s takhle formulovaným dotazem bych se obrátila přímo na vybranou agenturu, jen tam uvidíš, co jsou ochotní a co ne, rozhodně to nelze paušalizovat, co agentura, to jiný podmínky. A pokud by byla svatba nakonec v Jižních Čechách, tak už byste služby agentury nevyužili? Protože jinak si myslim, že by neměl bejt problém, aby agentura zorganizovala svatbu i v jiným městě...
Odpovědět
Profilova fotka
@lilianka_tom Využili, asi ano. Jde o to, že kdyby byla v Praze, využijem služeb pražské SA. A když v ČB, pak zas budějovické.
Odpovědět
@mikey_von_dricka Jasný, to je logický. Jedině pak zkusit domluvit podmínky u pražský agentury, že by svatbu organizovala i v ČB, protože si nemyslim, že by se jim líbilo, že by jen tak zdarma vypracovali návrhy a kalkulace a pak by přišli o kšeft a vy šli ke konkureční agentuře, ač v jiným městě. Co mám zkušenosti já, tak vždy požadovali nějakou zálohu, která byla nevratná, takže to by byl asi i ten poplatek za vypracování návrhů, když byste nakonec spolupráci zrušili.
Odpovědět
Ahoj, já už jsem to tady psala několikrát - za nás doporučuji Žanetu Slámovou - je to naše svatební koordinátorka a teď už asi i kamarádka :) Ona to dělá tak, že první schůzka je zdarma - na ní jí řekneš své představy, ona ti ty myšlenky zkoriguje, rovnou ti řekne, co půjde a co ne a pak ti pošle kalkulaci. No a podle té kalkulace se můžete rozhodnout, zda její služby budete chtít nebo ne. Jinak pokud můžu radit: jestli budete mít větší svatbu nebo organizačně nějak složitější, tak agenturu fakt doporučuji. My budeme mít svatbu taky netradiční a co jsem tak mohla vidět, tak pokud se lidi v těchto případech rozhodnou to udělat vlastními silami, tak to nedopadá dobře. Hodně štěstí během příprav!
Odpovědět
Ahoj, nevím, jestli správně chápu dotaz, ale každá agentura ti kalkulaci vytvoří ZDARMA. Většinou se předtím i setkáte, upřesníte vaše představy, pokud jsou konkrétní, řeknete si celkový rozpočet a kolik plánujete dát za jednotlivé položky, které už máte jasné. No a pak už zbývá se rozhodnout na základě kalkulací a nějakých osobních sympatií jestli do toho půjdete a nebo ne. Je ale třeba vždy počítat s tím, že kalkulace a realita se může lišit. Mohou se během příprav změnit vstupy, dodavatelé i vaše konkrétní představy.
Odpovědět
@lilianka_tom Tak my to měli opravdu zdarma. Vypracovala nám kalkulaci a podle té jsme se mohli rozhodnout. Nic jsme neplatili předem, žádnou zálohu, to až poté, co jsme jí řekli, že její kalkulace se vejde do našeho rozpočtu, tak pak nám poslala fakturu.
Odpovědět
@simone5 A měli jste to už nějak konkrétněji nebo jen všeobecně? Protože hrubej nástřel se pak může lišit podle cen vybranejch dodavatelů... Já myslela kalkulaci už podle námi vybranejch míst, dodavatelů, atd. Hrubou kalkulaci, to ano, to by měla agentura vypracovat zdarma.
Odpovědět
@lilianka_tom Je to přesně tak, jak píše love_and_cupcake, ty jí řekneš svoje představy a svůj rozpočet a ona ti pak napíše tu kalkulaci. Co je pak důležité, respektive co nám přišlo důležité, je, že když si řeknete ten strop, tak výš už pak Žaneta nejde. Já jsem tady někde četla, jak jedna nevěsta měla napsaný rozpočet a nakonec po nich agentura chtěla snad dvakrát tolik, tak tohle se nestane.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?