Kdy se ta nuda svatebních agentur, salonů apod. změní?

Zdravim nevesty:). S pritelem se budeme brat az pristi rok, ovsem uz nyni sonduji nabidku agentur, salonu a podobne. Jsem jedina, nebo i Vam prijde, ze nabidka je naprosto nudna a nekreativni. Musim rict, ze jsem pomerne dost cestovala a ucastnila se svateb i v zahranici a mam pocit, ze tam si tuto udalost uzivaji mnohem vice. Snim o svatbe na louce, s krasnym dlouhym kobercem, posypanymi ruzemi, ulicku lemovanou kvetinami, ozdobenymi zidlemi, lucernami a lampionky na strome a stanu.....laka Vas tento "novodoby" styl take, nebo jste pro klasiku v kostele? Mel jste nekdo podobnou svatbu? mohl byste se podelit o fotky a Vase zkusenosti:).
Odpovědět
1
2
5
Profilova fotka
Skoro kazda svatbicka stejna :-( Je to skoda...chce to zmeny;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Však ať si každý udělá svatbu podle svého, ta vaše být nudná nemusí ;)
Odpovědět
presne tak. kazda svatba stejna, pritom je zde tolik moznosti jak to udelat jinak.....kdyz jsem videla tu nabidku, premyslim, ze bych mohla zkusit neco sveho, protoze moje myslenky, jak by poradna svatba mela vypadat se pomerne rozchazi s nabidkou.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem měla plno nápadů, ale spoustu jsem toho musela vynechat z finančních důvodů. Možná tady je i u dalších kámen úrazu..
Odpovědět
Profilova fotka
Však si to můžete udělat, jak chcete. :) My to také tak budeme mít. Rozhodně nebudu bílá nevěsta, bude to při svíčkách na kompletně neobvyklé téma. Spousta holek tu měla neobvyklé svatby. I když musím souhlasit, že klasika se drží.
Odpovědět
Profilova fotka
Jenže, co je klasika? Co je jiné? Každou svatbu dělají jinou drobnosti. A prostě tohle je styl českých svateb. Mě zase přijdou zahraniční dost si navzájem podobné. A však, udělejte si to po svém... vzdyt vám v tom nikdo nebrání (možná tak finance....)
Odpovědět
@coquette na louce s kobercem už tu také bylo, a s jakou nabídkou se ti to rozchází? Každý si to udělá podle svého ne podle něčí nabídky
Odpovědět
Profilova fotka
Kazdy at si udela svatbu podle svych snu a prani :-)
Odpovědět
@coquette a jaké byli ty zahraniční svatby? Trochu nám to popiš ať máme přehled co se děje ve světě :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@majanax asi myslí agentury... ale třeba tací creative weddings mají fajnové nápady, spolu s fotografkou
Odpovědět
@chris_n no uvidíme co vymyslí :-D
Odpovědět
je fakt, že třeba šaty bívají ve většině půjčoven dost podobné. Nic originálního, nového..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@luj89 no, tak to asi jo. Ale kolikrát ti kvůli postavě nic jiného nezbývá
Odpovědět
samozrejme, ze kazdy si svatbu udela jak chce. Mela jsem spis na mysli, ze je skoda, ze nevesty se stale drzi pri zemi. Klasikou myslim obrad v kostele a nasledne hostinu nekde v restauraci, kde na stole je sotva par kvetin, Samozrejme i ja se ridim rozpoctem, ale prece jen svatba je jednou za zivot a je treba si ji udelat takovou, aby se na ni dlouho vzpominalo...chteli jste ukazat co mam na mysli. prikladam obrazky:)
Odpovědět
tak ono nabídka vždy odpovídá na poptávku, asi je tedy po tom stylu velká poptávka, když jej nabízí "všude" nicméně jistě se lze obrátit na studia, která nabízejí alternativní pojetí, a nebo si i dost věcí jeden může vymyslet sám, že jo ? nevím co je přesně novodobý styl, valit koberec někam na louku a vytvářet na louce nějakou "uličku" s květinovou výzdobou by mě nelákalo, bo mi to nedává žádný smysl louka je přece hezká sama o sobě, proč jako na louce koberec ? :-. připadala bych si jako blázen, kdybych pochodovala na louce po koberci a ozdobené židle na louce ? no nevím.....terén je tam křivý / obvykle/ hosté se Vám budou kácet ze židlí :-D nicméně pokud to někdo chce, má to mít a jistě to nebude tolik těžké zařídit, akorát....počasí....
Odpovědět
Profilova fotka
@coquette To první je krásný :-) Druhý klasika podle mě, viděla jsem podobné i v ČR..
Odpovědět
Klidně bych to brala na louce, ale bála bych se prostě počasí. :-/ U nás je holt nestabilní a já bych se nechtěla dočkat toho, abych šla někde v blátě po rozmáčené louce. My máme alternativu - na zahradě zámku, kde si to můžeme vyzdobit a udělat podle svého - koberec, slavobránu, plátky růží, no co člověk chce...tak uvidíme. :-)
Odpovědět
@coquette jo, díky za obrázku, toto je typický americký styl, pro někoho poněkud kýčovitý / pro mě/ někomu se líbí, a proč ne....každej jak potřebuje a chce nicméně tohle obvykle mívají v zahradách, nebo nějak upravených prostorech, vysekáno, vyklizeno, připraveno vrazit podobnou parádu na obyčejnou romantickou zarostlou českou hrbolatou louku.... fotka nadyzajnovaná a bez lidí je jedna věc, realita druhá, v té naší bychom museli hlavně řešit i mokrou variantu zde již byly svatby v přírodě, na louce, některé velmi krásné a přirozené, obecně pro přírodní prostředí spíše platí "méně je více"......protože ta příroda je krásná sama o sobě, nemusí se tolik "přibarvovat" a "stajlovat" 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
A podle mě je to hezký, tak jak se to dělá. Takový maturitní plesy jsou taky pořád stejný a je to fajn. Zrovna louka a podpadky taky neni úplně fajn nápad.
Odpovědět
Profilova fotka
Já nevím, no, když chci originální svatbu, tak si ji udělám. A nepotřebuji k tomu agenturu.
Odpovědět
@curdibilka no přesně, pak lze udělat i mokrou variantu, i třebas narychlo u nás stabilní počasí není, současná vlna horkého a suchého počasí je pro český červenec velmi neobvyklá :-) / jo, vlastně myslím na nevěstinky, dámy o víkendu má bejt 38 -39...ufff...stran svatby to bude hezký ale náááročný /
Odpovědět
Profilova fotka
@coquette Já myslím, že na svojí svatbu žádná nevěsta nezapomene...i když je "klasická" (a někomu se ta klasika prostě líbí, tak proč ne). Já na své svatbě žádné výstřelky neměla, a stejně to byl nejkrásnější den v mym životě, zatím...to že někomu tady na beremku bude připadat nudná (což lze taky těžko posoudit, když na ní někdo nebyl, že), to mi žíly fakt netrhá :)
Odpovědět
jj, tak někdo to chce v kostele, tak to má tam, chce klasiku, pro něj to nuda není mmch, ono na těch fotkách té přírody moc není vidět, zato výzdoba je bohatá.....jestli tomu dobře rozumím, tak má zakladatelka představu že do přírody připraví podobnou bohatou výzdobu a vyčančané zákoutí a to zrovna nemusí být i samo-tvořitelsky větší problém, pokud by to někdo takto chtěl ale počítejte s nepohodlím a s tím, že tak uhlazený jako na fotkách to stejně nebude 8-)
Odpovědět
vidíš a co já bych dala za svatbu v kostele, bohužel přítel už je rozvedený, takže to bude na zámku, protože se u nás na zámku oddává. já sem zase pro klasickou českou svatbu, se svíčkovou a knedlíčkovou polívkou, ne proto, že to tak je, ale proto že se mi to líbí. každý si udělá svatbu jakou chce, někdo na americký styl, jiný na český. o tom to je, abychom si ten den udělali takový jaký chceme a ne takový, aby se o nás říkalo, že to bylo takový a makový
Odpovědět
No mě je celkem jedno, jestli mám něco (šaty, svatbu či cokoli jiného) originální. Prostě si to udělám podle svého a basta :-D Jen mě mrzí nekreativita v salonech. Minulý týden jsem zrovna kolem jednoho šla a řekla si, že se tam mrknu. Můj první dotaz, zda mají nějaké krajkové šaty. Odpověď? Ano troje - ale nejsou celokrajkové. Druhý dotaz a máte něco NEkorzetového? Ano, jedny. (a to jsme nemluvily o velikostech prosím). To mi přijde dosti ubohé. Čili pokud budu chtít šaty dle svých představ, tak si je budu muset koupit nebo nechat ušít, protože v českých salonech je všechno na jedno brdo a když už najdete šaty dle vaše vkusu, tak půjčovné nesleze pod 10 000 a to za to teda fakt nedám ani omylem.. Jinak já rozhodně nechci klasickou "kostelovou" či "úřadovou" svatbu. Já to vidim na nějaký pěkný wellnes hotýlek, svatbu v zahradě bez nějakého zbytečného čančání a max v 10 lidech ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@coquette ahojky, přesně vím co máš na mysli, my si teda svatbu organizovali sami a taky jsem měla určitou představu, chtěla jsem to mít vše top, taky by se mi to líbilo přesně tak jak to píšeš, jenže problém je v tom,že pak člověk začne zjišťovat, že najít prostor,kde by se to dalo uskutečnit,není tak jednoduché, pokud nechceš cestovat někam 100 km od domova, protože člověk přece jen musí mít vymyšlenou náhradní alternativu,kdyby měl být svatební den deštivý, neboť to si člověk bohužel nenaplánuje a pak je romantika svatby venku ta tam , dále najít restauraci v blízkosti,která ti bude vyhovvovat jak tím jak se tam vaří,jaké je tam prostředí a jaký je tam personál, to byl u nás mimochodem docela oříšek,ale naštěstí jsme jednu takovou ,která nám vyhovoval objevili. No a v neposlední řadě hrají velkou roli finance, my jsme se rozhodli,že chceme svatbu podle našich představ a protože jsme si to mohli dovolit,nechtěli jsme na všem šetřit,ale někde prostě ta hranice je, svatba nás vyšla se vším všudy na 300 000 a určitě to nebyla až tak velkolepá svatba,protože když jsem viděla jak to skáče,tak jsme přeci jen na nějakých věcech trochu šetřit začli. Ale je to tak krásný den,který si budeš pamatovat opravdu až do konce života a to všechno kolem určitě svou roli hraje, ale myslím si,že jestli člověka oddají v kostele nebo na louce je v tu danou chvíli tak emotivní záležitostí,že v tu chvíli zapomeneš kde jsi. Takže ať si každý udělá svatbu podle svého,hlavně aby byla nevěsta a ženich spokojeni a myslím si, že pokud v nějaké agentuře řekneš svá přánía představy,tak by měli být schopni ti vyhovět, od toho jsou to odborníci,druhou stránky věci je to,kolik tě to pak bude vše stát . Přeji,aby se vám svatba vydařila tak, jak si představujete :)
Odpovědět
@lady_giraffe S tím, co píšeš o půjčovnách, musím bohužel souhlasit... Všechny šaty stejně nudné a nezajímavé, všechny samozřejmě korzetové, u některých modelů jsem měla pocit, že byly "in" tak před 10-15 lety... Taky jsem sháněla celokrajkové, takže vím, o čem mluvíš ;-)
Odpovědět
ja jsem treba mela svatbu na mole na jezirku, ale jen proto, ze jsme ho meli k dispozici. neumim si predstavit, ze by nam to nejaka agentura zarizovala. a saty se mi strasne libily, krajkove, nechtela jsem zadnou velkou sukni nebo slehacku, z toho se uplne osypu :-D ale kazdy to ma jinak... my chteli na necem usetrit, na necem ne. ja jsem chtela fotky na pamatku hlavne, porad cekam, ale uz podle 7 ochutnavek budou dokonaly :-) @lady_giraffe jo to pujcovny je fakt kolem 9000, ja jsem ty svoje mela poujceny za 5 tisic jen proto, ze tam dela sestrenice. jsou to hrozny palky za neco, co mas na chvili
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít obřad venku, na vyhlídce na skále, kam se půjde nějakých 30-40 minut lesem do kopce. Svatba v kostele nebo na zámku, to není nic pro mě :-) Z nabídky svatebních šatů jsem byla hodně zklamaná, všude to samé a nic, co by se mi líbilo. Nakonec jsem hledala mimo svatební salony a mám svoje vysněné šatičky. Jinak to bude spíš klasická svatba. Ale ať si každý udělá svatbu, jakou chce. Když je opravdu dobrý nápad, proč neudělat něco neobvyklého, ale podle mě lepší "nudná" klasika, než se snažit být za každou cenu originální, to mi pak přijde spíš trapné.
Odpovědět
Profilova fotka
@coquette Nesouhlasím s tím, že by se nevěsty držely při zemi. Každý má svatbu takovou jakou chce mít a jakou v rámci možností mít může. Je to o osobním náhledu, o vkusu a i o partnerech. Někdo chce mít to a někdo to prostě nechce........ Pro mně osobně je přehršle výzdoby a svíček jako noční můra :-) a když se podívám na monstr svatby v jiných částech světa, běhá mi mráz po zádech. A přitom si myslím, že svatbu jsme měli hezkou a máme plno vzpomínek do konce života. Je to o tom, že to bylo to "naše" :-) Navíc je to i o osobním postoji k finančím otázkám vůbec. Za co je chcete dát a za co už ne. Tím nechci říct, že postoj jiných nevěst je špatný. S čím musím souhlasit je ta unifikovaná nabídka v půjčovnách a pak samozřejmě nevěsty vypadají podobně ne-li stejně. A taky myslím, že ne všude zvládají nevěstě poradit a to je prostě špatně.
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?