Vdávám se za Angličana v Anglii, jaké doklady potřebuji?

Ahoj, jestli mate nektera zkusenost, pristi rok si beru anglicana v anglii, ceskou svatbu ale neplanujeme. Jake doklady potrebuji vyridit v cr a jake v anglii?
Odpovědět
Edi1, tyto informace by měl např. Tvůj snoubenec zjistit na úřadě, kde se budete brát. Jakou právní závaznost si myslíte, že mají rady jiných nevěst na beremese?
Odpovědět
Obávám se, že těžko najdeš na bereme se někoho se znalostí anglického práva, resp. výčtu dokladů, které budou vyžadovat jejich úřady. Chodím sem poměrně dlouho a zatím jsem tu nevěstu se stejnou situací nepotkala, ale třeba budeš mít štěstí. Ohledně dokladů pro Čechy se informuj na obecním úřadě na matrice, tam by Ti měli poradit co budou potřebovat, aby Ti mohli sňatek uznat i u nás. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
já se taky příští rok vdávám v Anglii za Angličana, a nemělo by k tomu být nic potřeba, jen pas. aby to uznali v čr tak co jsem zjišťovala, tak na ambasádu budu muset dát britský oddací list úředně přeložený a ověřený, a pas, a pak mi pošlou český oddací list, a pak budu moct zažádat o pas s novým jménem.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Dobry den chtela bych se zeptat s pritelem jsme se vzali v Anglii protoze tu zijeme :-)On je Slovak ja Ceska bylo to snadne akorat nechapu proc nas dvakrat ypovidali o tom samem i tesne pred svatbou .-)Ale uz je to za nama nevadi kazdopadne pri podpisu mi rekli at se ja podepisu svym prijmenim tak sem to udelala a podepsala se svym starym pritom jsme si myslela ze bych se mela podepsat jeho prijmenim kdyz chci jeho ne ? Potom mi jedna znama rikala ze podpis ma byt tak jak sem za sovbodna a jakmile prijdu do ceska a prelozim veskere dokumenty tak si vlastne a zmenu prijmeni zazadam envite jak mi nekdo poradit jestli sme teda neudelai chybu ? Protoze v Anglii se nepodepisuje clovek dvema podpisy dekuji :-|
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?