Svatba v zahraničí a oznámení a následná oslava

Ahoj, chceme se brát s partnerem v září v Řecku, jen sami s ročním synem. Přemýšlíme, jak udělat oznámení, když to bude v zahraničí - dává se klasicky papírové? Před nebo po svatbě? A dělaly byste po návratu hostinu v jakém stylu? Svatební nebo jen oběd pro rodinu a potom pro kamarády nebo dohromady? Nebo jen raut pro všechny? Máte, prosím, nějaké nápady? Moje rodina ví, že svatbu plánujeme, partnerova to asi ví, ale nesouhlasí a asi si stále myslí, že to ve finále v zahraničí mít nebudeme.. Děkuji za nápady.
Odpovědět
Tak pokud to pujde, tak bych to udelala jako kamaradka, brali se na havaji, po obradu poslali lidem fotku ve svatebnim pri krajeni dortu, takze po ranu celkem sok :D nikdo nic nevedel. Pak pro rodinu delali honosnou oslavu a pro nas o tyden pozdeji na chate vikendovou party :)
Odpovědět
my se hodláme vzít letos na podzim v řecku (pokud otevřou hranice), děti budou na hlídání. Jeli bychom tam jen na prodloužený víkend, děti máme malé. Rodině pošleme jen fotky. Ofiko svatbu s rodinou a tím vším tradičním budeme mít v létě 2021.
Odpovědět
@srpnovanevesta Ofiko svatbu? Takze v Recku to budete mit jen na oko?
Odpovědět
@martinad123 jj přesně tak. tím nám odpadne i dost starostí a financí. Prostě se jen domluvím s hotelem na přímo, aby mi udělal výzdobu a sehnal nějakého řečníka a sama si vyberu místního fotografa dle jeho portfolia. Chceme aby rodina byla u toho, těším se na nadýchané šaty a ozdobené stoly. Ale zároveň chceme, aby bylo i něco jen naše. Přeci jen, něco tomu druhému slibuji, tak to nechci mít zastřené tím, že budu řešit, kdo kde má sedět a že tamtomu nechutná tohle a že tadyto dítě hodilo kočku do bazénu...měli jsme se brát původně loni na jaře v thajsku a v létě pak v čechách, ale jaksi nás zaskočilo těhotenství druhorozeného, takže holt si svůj sen zrealizujeme aspoň teď takhle :-)
Odpovědět
@martinad123 ahoj my meli svatbu na Seychellach sami dva, po svatbe jsme rozeslali na foto papiru fotku ze Seychell s psanym textem, ze jsme se vzali. Na druhe karticce bylo, ze je srdečne zveme na grilovaci party. Coz bylo asi cca 3-4tydny po navratu a bylo to super.
Odpovědět
@srpnovanevesta Tak s tim tehotenstvim to mame podobne :) My se meli brat loni v zsri v Recku, take sami, ale v zari se bam narodilo miminko, tak jsme ji o rok odlozili :), ale uz jsme domlouvali s agenturou.. my to prave chceme mit hen pro sebe, pravoplatne rovnou a pak jen nejak oslavit. Ja ani na oslavy nejsem, ale alespon to rodine trosku vynahradime.
Odpovědět
@fyii Rodina vcetne pratel na te grilovaci party? My jsme puvodne chteli jen po masem navratu obed s nejblizsi rodinou, ale partner ted vic uvazuje i o kamaradech, tak premyslime jak to nejlepe udelat.
Odpovědět
@martinad123 jo my ogrilovali prasatko, koupili chlebicjy,zakusky, bracha nechal udelat sv.dort, ja o nej az tak nestala, ale on chtel, upekla jsem linecky cukrovi, nejake zeleninove misy,mini rizecky,utopence, pak jsem od slovaku dostala dva syrove dorty z korbacku parenicek aj., ktere se snedli take atd. Meli jsme cca 50 lidi +cca 18 deti. Nazdobili jsme stoly, atd. bylo to hezky, meli jsme poustenou hudbu pres aparatury od kamaradky atd. udelali jsme to naraz s rodicemi, sourozenci,pribuznymj a par kamaradu.. vyslo nas to i s pivem, vinem na cca 15 tisic a jeste rano ve 3 se tancilo😉, tvrdy alkohol kupoval bracha cca 2 tis. ja ho nechtela vubec, ale kdo chtel tak si dal. Klasickou svatbu jsme nechtelu ani jeden a tohle byla fajn non stress zabava s ludma co mame radi.
Odpovědět
@martinad123 Tak nakonec oslavu udelame po nasem - tri tydny po navratu obed s rodinou. Rodina (alespin cast) o svatbe vi - daly byste vedet uz ted oznamenim, te se budeme brat a ze je zveme na posvatebni oslavu, aby meli cas si zaridit volno nebo jim predat pozvanku az po svatbe? Cetla jsem v jinych diskuzich, ze predavaji pozvanky na svatbu v CR uz nekolik mesicu predem, ja myslela, ze staci treba mesic..
Odpovědět
My máme v plánu obřad v zahraničí, nikdo o tom neví a ani po návratu nemáme v plánu o tom nějak široce informovat :-). @martinad123 Já bych si pozvánky připravila a rozeslala je pár dní před odjezdem, takže by se o tom lidi dozvěděli plus mínus v době vaší svatby a měli by pár týdnů na to udělat si čas.
Odpovědět
@ellux To je idealni! :) Ale partnerova rodina by nam to neodpustila. Moje je i s obradem v pohode a i kdyby nebyl obed, nevadilo by jim to, ale partnerove rodine musime alespon trosku zacpat pusu obedem..
Odpovědět
@ellux A napsala bys jim nejak na tu pozvanku i o obradu nebo jen ze je zves na obed?
Odpovědět
Článek se načítá
@martinad123 To je dobrá otázka, to by asi záleželo na situaci. Pokud by úplně tajnou svatbu nerozdýchali, tak bych jim poslala oznámení "byli oddáni" a pozvánku na oběd ve stylu "pojďte to s námi oslavit". Pokud byste nechtěli, aby vám třeba během dovolené volali, ať už s gratulacemi nebo aby vám vynadali, tak bych to celé buď poslala klidně z letiště :-), nebo bych poslala jen pozvánku, ale je otázka, jestli jim to nebude divné, že je oficiálně zvete na oběd jakože bez důvodu?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Meli jsme svatbu jen ve dvou v Rakousku, a rodinny obed probehne mesic po svatbe (kdy uz budeme mit i fotky), opet na horach ale v CR...rodina s nasim pranim vzit se jen ve dvou problem nastesti nemela, Vsichni vedeli jen ve kterem mesici to probehne a po obradu jsme jen poslali foto emailem. Z jedne fotky vytvorili oznameni "Mame se radi, tak jsme se vzali...+datum a misto obradu) a k tomu ze je zveme na spolecny obed + kdy a kde (to jsme rozeslali i postou). Termin na spolecny obed jiz vsichni vedeli predem (abychom meli jistotu ze se sejdeme) a jen cekali na jakem miste to bude. Tam zalezi asi na vkusu a poctu lidi, my zvolili klasickou restauraci, kde jim nachystame balicky se svatebnimi kolacky.
Odpovědět
Tak nakonec udelame po navratu oslavu prvnich narozenin syna, ktera uz zacne obedem - svickovou v restauraci a potom to bude pokracovat v duchu narozenin..
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Taky se připojím a ráda načerpám inspiraci 🙂 Plánujeme v září svatbu u moře jen s nejbližší rodinou a po návratu bychom chtěli uspořádat svatební oslavu pro širokou rodinu a kamarády. Koukám, že nejčastější oznámení je fotka od moře, vzali jsme se, pojďte to s námi oslavit, což ale u nás úplně nejde. Chceme tu oslavu hned týden po příjezdu, je tedy třeba dát pozvánky ještě než se vezmeme, nemáte někdo tip, jak to formulovat? A co se týče té oslavy, jaký jste měli harmonogram, nebo vůbec program? 🙂
Odpovědět
@0paja My meli svatbu sami dva a syn v Recku. Nakonec jsme meli oznameni spis jako pozvanku na synovy prvni narozeniny a prite prilezitosti, ze zacneme obedem svatebnim. Nakonec to neprobehlo. Bylo to v zari 2019 a vetsina z rodiny se bala covidu, navic 14 dni po rozdani pozvanek zavreli hospody. Chteli jsme to odlozit na jaro, ale uz jsme to nechali byt. Rodina o to stejne nestala bych rekla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?