Svatba v UK

Chtela bych se zeptat, zda ma nekdo zkusenost se svatbou v UK s partnerem britske narodnosti? Co takova svatba vsechno obnasi a co se musi vyridit za doklady? :-) děkuji. T
Odpovědět
Profilova fotka
Ja se teprve budu vdavat v Anglii, ale jinak uz vim, ze pokud se chcete brat v kostele, nemusis na council a svatebni licenci ti zaridi farnost (tu, o kterou si muzes zazadat maximalne 30 dni pred svatbou). Problem muze byt s reading of banns, protoze nekdy tvrdi, ze tvoje musi byt precteny v tve farnosti - v CR. Tchan si pred dvema lety bral Spanelku a cely rok priprav pohoda a dva tydny pred svatbou jim farar rekl, ze je to problem, ze neni Britka. Museli si zaplatit £200 za licenci, kde jim nejakej kardinal ci co schvalil, ze se jeji banns muzou precist v anglickem kostele. Pak uz vsechno v pohode. Nas se akorat farar ptal, jak dlouho uz ziju v UK, rekli jsme 4 roky a na to rekl, ze to staci, ze se u nich vzit muzeme.
Odpovědět
Ahoj. Ja mam anglickeho manzela, ale brali jsme se na Kypru, coz je soucasti Commonwealth a tudiz neni potreba, to dale resit v UK. Nejhorsi je to resit v Cechach. Takze, az se vdas, nech si udelat nekolik kopii marriage certificate spolu s Apostilou (radeji vsechny vcetne originalu). Vlastne jsem zapomnela dodat, ze budes muset mit doklad o právní způsobilosti k uzavření manželství (nebot je ceska ambasada v Londyne uzavrena v techto dnech, nech si minimalne 6-9 mesicu dopredu na vyrizeni, nebot jim to strasne dlouho trva) Listina je platna na 6 mesicu. No a potom to bude kolotoc s ceskymi urady, aby ti manzelstvi platilo. Preji ti hodne stesticka! :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?