Svatba v Thajsku

Profilova fotka
Ahoj holky! Nema nahodou nektera z vas zkusenosti ze svatbou v Thajsku? Nejlepe z ostrovu Koh Chang/ Koh Mak/ Koh Kood. Moc dekuji.
Odpovědět
1
2
byla jsem na svatbě kamarádky na kho lanta v roce 2007
Odpovědět
Profilova fotka
@ivar Dekuji za reakci. Nevis nahodou, jestli si to zarizovali z CR, nebo az na miste? na Koh lante jsme uz byli a tentokrat mame naplanovane severni ostruvky, kam zatim tolik lidi nejezdi a na plazich zustaly jeste nejake palmy :-). Holky, kdyby nahodou nektera z vas mela jakoukoliv zkusenost, prosim dejte mi vedet. Zatim mam par nabidek od tamnich resortu, ale nic me jeste nenadchlo. Par lidi mi reklo, at to necham byt a vse domluvim az primo na miste, ze tam nabizeji romanticke svatby na kazdem rohu.
Odpovědět
kvůli dokumentům je nutné jet do BKK jinak je svatba neplatná, je lepší si to předjednat i v resortu
Odpovědět
Ahoj, my se brali v Thajsku letos v lednu na Koh Samui. Byl to nezapomenutelnej zážitek, ale to papírování a obíhání úřadů (všechno jsme si zařizovali sami) bylo fakt brutal. Tak jsme se hádali, že jsme se málem nevzali :-))) Ale nakonec to stálo za to! Chces nějaký konkrétní informace?
Odpovědět
Profilova fotka
@velrypka To by jsi byla strasne hodna :-). Vim, ze na netu je strasne moc informaci, ale take vim, ze realita byva obcas uplne jina a slozitejsi. Moc by me zajimalo, jak jake vsechny papiry jste potrebovali jiz tady z CR? ak to probihalo na uradech v bangkoku? Hotel a obrad jste meli domluveny predem z CR, nebo jste ho shaneli az na miste? Divala jsem se ti do profilu a mas krasne fotecky. Chceme to udelat presne jako vy - ten "NAS" den si opravdu uzit jen ve dvou v raji a po navratu to oslavit s rodinou. Moc dekuji za jakekoliv informace, ktere by nam to papirovani ulehcili :-)
Odpovědět
Tak nejdřív musí člověk zajít u nás na matriku s občankama a rodnejma listama a oni vystaví způsobilost k uzavření manželství. Tu společně s kopií rodných listů je nutno mít s sebou. Pk člověk přiletí do Bangkoku a vyhledá české velvyslanectví a tam mu vystaví thajsky psaný dokument. Je dobré se s nimi předem mailem domluvit, kdy přijdete, aby tam byli. (Byl tam takovej mladej čech, v pohodě týpek:-) No pak musíte najít nějakýho překladatele a nechat přeložit ten dokument do angličtiny, to počítej tak dva dny, že jim to může trvat, podle toho kolik maj práce. Ten překlad pak vezmete a necháte se taxíkem odvézt na ministersto zahr.věcí, které je někde úplně v pr.... a žádný taxikář neví, kde to je :-)). Když tam budete do 10 hod, jsou schopni to za příplatek přeložit ještě ten den, myslím, že to měli hotové kolem 14.00 hod. My se mezitím byli najít a spali venku na lavičce, protože je to tak daleko, že nemá smysl jezdit taxíkem tam a zas zpátky. No a pak konečně máte v ruce papír, se kterým se můžete vzít. My neměli dopředu domluvené vůbec nic, byli jsme v Thajsku na měsíc a cestovali a až se nám to někde líbilo, tak tam jsme se rozhodli. Myslím, že pokud to budou jen trochu turistické destinace, tak by s tím neměl být problém. Důležité je vědět, že vlastní ofiiální svatba proběhne na úřadě jménem amphur, tuším. Tak přijdete s tím papírem a pasy oni vás u přepážky oddají, velká romantika :-) Svědci nebyli potřeba. Asi to jde i zařídit tak, že za vámi někam nějaký úředník dorazí, ale my se na to vyprdli, páč už tak to nějak začlo lézt do peněz víc, než jsme mysleli. Takže my pak měli "obřad" ve vybraném resortu vlastně jen pro nás, takového evropského stylu, jde určtě domluvit i místní budhistický obřad, který je ale na mnoho hodit a začíná někdy ve 4 ráno.
Odpovědět
Tak jedem dál. No a od toho uředníka dostanete pro každého z vás myslím že 2 dokumenty - jeden z nich je takový ozdobný barevný doklad o uzavření manželství. Až se pak dostanete zas do Bangkoku, tak musíte ty papíry zas nechat přeložit do angličtiny (zas počítejte s časovou rezervou), pak je zas vzít na to ministerstvo zahr.věcí a tam to ale tentokrát na počkání neudělali, museli jsme si pro to přijet asi za 2 dny. No a nakonec zas na českou ambasádu, kde udělej všem thajskejm razítkům osvědčení. To nás nejvíc tehdy dostalo, protože je to dost drahý. Ale nakonec jsme si z těch 4 papírů (2 a 2 pro oba manžele stejné) nechali osvědčit jen jeden (ten nebarevný) a doufali, že to bude v ČR stačit. A stačilo. Pak po příletu to musíš nechat přeložit z angličtiny do češtiny (cca 2000,-Kč), jdeš s tím na matriku a oni to pošlou na jedinou speciální matriku do Brna, která se tímhle zabývá a do měsíce to vyřídí. Uf. Hele upřímně řečeno: je to dost harakiri, bylo to ve výsledku daleko dražší, než jsme mysleli, člověk musí strávit celkem min,tak 6 i více dní v Bangkoku a vystát všechny ty úřady. Takže kdybych to měla absolvovat znovu, tak vážně pouvažuji o tom, najít si někoho, kdo to tam za mě oběhá. Existujou takový služby, koukala jsem na to před odletem, ale přišlo mi, že to zvládnem sami ( stálo to myslím kolem 16 tísíc myslím.) Teď bych ty peníze za to asi dala a měla klid. Já většinu info brala z této diskuze: http://thajsko.orbion.cz/diskuse/svat... odpověď uživatele moneiinka.
Odpovědět
Závěrem chci říct, že to bylo nezapomenutelné, důkladně jsme poznali Bangkok i sebe navzájem, když jsme se v 30st.vedru plahočili po Bangkoku a přitom už chtěli být u moře :-) Myslím, že manžela bych k tomu už znovu nepřekecala, přestože máme nakonec spoustu nesmazatelných zážitků (např. jak jsme 2x píchli, když jsme jeli na obřad na skutru :-) ) Myslím, že příště bychom to udělali tak, že v Thajsku by byl jen ten obřad pro nás, bez všeho papírování a v ČR bychom skočili jednoduše se nechat oddat na úřad. Takže nechci tě od toho zrazovat, bude to zážitek na celý život, jen to pořádně zvažte - nepřehánim, neni to procházka růžovým sadem. Kdybys chtěla vidět ještě víc fotek, koukni sem. https://picasaweb.google.com/10743621... Klidně ještě napiš, když tě bude cokoli zajímat.
Odpovědět
Profilova fotka
@velrypka Hrozne moc dekuji za vycerpavajici odpoved :-)!!! Musim uznat, ze se mi nechce travit 6 dni v Bangkoku (jiz jsme tam byli a vse pekne a dulezite mame prosle). Takze nejspis to vypada, ze na Koh Changu udelame neoficialni, ale romantickou svatbicku a po navratu to povtrdime na urade (presne jak jsi radila). Mam jeste jednu otazku - oddavajiciho, fotografa, kytky, apod. jste sehnali uplne v pohode? Par holek mi psalo, ze v Thajsku nabizeji svatby na plazi, jako v Italii ty jejich ruzne cetky. Jiz jsem v Thajsku byla a tehdy mi nikdo zadnou svatbu nenabizel, tak proto se ptam ;-). Ale kazdopadne jeste jednou mooooc dekuji!!!!
Odpovědět
Nám teda nikdo nic nenabízel, ale poptali jsme se dostali tip na resort, navštívili jsme tento jeden jedinej, kterej nám hned padnul do oka. Paní majitelka byla nesmírně ochotná a co se týče svateb i zkušená, takže vše šlo přes ní - sehnala oddávajícího, fotografa, měla katalog květinové výzdoby - to jsme objědnali přes ní a poslali nám to prý až z Bangkoku, jídlo, nápoje, přípitek, takže samostatně jsme shánějli jen šaty a prstýnky. Myslím, že většina pěknějších resortů vám vyjde vstříc :-) Tak si to moc užijte. Já musim říct, že ten svatební den v Thajsku jsem si užila o 100% víc než pak tu v Čechách, páč tady to byl tak nějak stres, kdežto tam pohoda. Držim palce :-)
Odpovědět
Ahoj holky @velrybka & @eevviikk je po půlnoci a ja stále hledám informace o tom jak správně a právně vyřídit svatbu v Thaisku. Ani nevíte jak jste mi pomohli s info. Chtěli bysme se vzít v hotelu Houben na koh Lanta.. Letime 18.1.2013 do Bangkoku kde budeme 4 dny. Mám strach ze nestihnu vyřídit všechny potřebné papíry. Partner je navíc Angličan. @eevviikk jak to dopadlo s vami? Take nám nabízejí obřad s místními 'Monks'. Mate nějakou zkušenost? Díky moc x Dasha
Odpovědět
@velrypka dasha82 Ahoj holky @velrybka & @eevviikk je po půlnoci a ja stále hledám informace o tom jak správně a právně vyřídit svatbu v Thaisku. Ani nevíte jak jste mi pomohli s info. Chtěli bysme se vzít v hotelu Houben na koh Lanta.. Letime 18.1.2013 do Bangkoku kde budeme 4 dny. Mám strach ze nestihnu vyřídit všechny potřebné papíry. Partner je navíc Angličan. @eevviikk jak to dopadlo s vami? Take nám nabízejí obřad s místními 'Monks'. Mate nějakou zkušenost? Díky moc x Dasha
Odpovědět
Článek se načítá
@velrypka ahojky, nakupovali jste náhodou šaty a prstynky take v Bangkoku? Jakékoliv info ocenim, díky Dasha
Odpovědět
Profilova fotka
@dasha82 Ahojky, jsem moooc rada, ze je tu nekdo dalsi :-))))) S nama to je nasledovne :-) : Letime v druhe polovine brezna do Thajska (ostrovy Koh Chang, Koh Mak a Koh Kood). Nechceme X dni travit v Bangkoku, protoze nam to prijde jako ztrata casu, takze nase romanticka svatba bude neoficialni. Z obou resortu na mensich ostruvcich nam napsali, ze svatba neni vubec zadny problem a i program si muzeme vymyslet jaky chceme a oni nam to velice radi zorganizuji (staci se domluvit par dni predem). A na vetsim Koh Changu by to udajne nemel byt problem zaridit az na miste. Az se vratime, tak to zlegalizujeme u nas s rodinou, ale tu pravou romantiku si chceme uzit sami dva na plazi... Ted resim saty. Bud si je chci nechat usit na miru v Cine (Zimo), ale nevim, jestli by se to stihlo. A nebo primo na Koh Changu. Je tak spousta krejcostvi a dokazi ti usit saty do max.2 dnu. Paaaani, vy to mate uz za par dni. Jak jsi daleko se vsim planovanim? A vy to chcete mit oficilani? Po tom vsem papirovani, co tu popisovala velrypka, jsme tuto variantu vzdali - radeji si uzijeme vic cestovani, nez mumraj a stres na uradech :-). Drzim moc pesticky, aby vam to vyslo a byl to ten nejrasnejsi den v zivote :-)
Odpovědět
@eevviikk Ahoj, chtěla bych se zeptat, kolik stojí takový menší obřad v resortu někde na ostrově. Samozřejmě se ceny liší, ale jen tak orientačně ;-) Děkuji!!
Odpovědět
Profilova fotka
@page007 Ahojky, tak napriklad z Koh Mak resortu mi prisla nabidka za 12.500BHT (cca 7.500CZK) za obrad, kvetinovou vyzdobu na plazi, romantickou veceri na plazi, pousteni balonku stesti, neomezene fotografa, uprava nevesty. Neprijde mi to vubec spatne :-).
Odpovědět
@eevviikk to je luxusní částka za to vše. :-)
Odpovědět
@dasha82 My kupovali jak prstýnky tak šaty přímo na místě na Koh Samui, ale pojali jsme to velmi neoficiálně a ležérně, takže oblečení normální civilní, nic extra svtebního a prstýnky nerez ocel.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Ahojky, my se bereme na Koh Lanta 5.3.2014, nastavajici je anglican, takze abychom nemuseli travit nekolik dni v bkk, vezmeme se v uk na urade, jen svedci, a pak pekne vsichni na plazi:-) budeme mit pozehnani od mnichu a znamy z ameriky ma povoleni oddavat, takze nas odda jeste on:-) bbq z morskych potvurek, ohnostroj, a resort jsme zabrali uplne cely, 21 bungalovu....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahooj holky, jedeme s přítelem na dovolenou do Thajska, kde se chceme neoficiálně vzít. Chtěli bychom to na pláži, jenom obřad ...žádná večeře, žádná extra výzdoba...jenom obřad a pár fotek... Chtěla jsem se tedy zeptat, jestli nemá nějaká slečna s tímto zkušenosti: například kde se máme poptat, koho se máme poptat, jestli až na místě nebo několik měsíců předem a kolik to cca stojí ? Děkuji za každou informaci
Odpovědět
Profilova fotka
@miavit Mio, poslala jsem ti mailik se vsemi informacemi ohldne svatby v Thajsku :-). Kdyby te jeste neco napadlo, dej vedet.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud budete chtít mít na vaši exotickou svatbu také kvalitní památku, zvažte import dobrého svatebního fotografa. takové totiž v exotických zemích jen tak nenajdete :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@eevviikk my tam plánujeme svatbu v březnu, taky na Lantě, ale neoficiální (rodina by nám to neodpustila :) ). Bylo nám doporučeno si to zařídit až na místě.....
Odpovědět
Profilova fotka
@nocarka Urcite do toho jdete, stoji to za to :-). My to meli stejne jako to planujete vy a i kdyz ceska se vsem hrozne moc libila a porad na ni vzpominaji, ta Thajska pro me osobne byla ta prava a ta, na kterou budu vzpominat. Proste splneni davneho divciho snu ;-). Jo a pozdravuj Toma :-D
Odpovědět
Profilova fotka
No s tím přišel dokonce Tom a kdyz mi na fcb ukazoval fotky z obou vašich svateb, tak jsem se úplne nadchla :-) a jak jsi to mela s šaty? Vezla sis je tam nebo sis je půjčili v Thajsku? :-) pozdrav vyridim :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nocarka To je hezke :-)))). Saty jsem mela svoje, nechala jsem si je usit na miru. Ale vim, ze je tam i pujcuji. Klidne muzeme nekam spolecne zajit a povypravime vam co a jak ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
To by bylo super. Můžeme zajít třeba někam na večeři :-) kdy by se vám to hodilo ? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nocarka Vecere zni super :-). Jen ted je to bohuzel takove blbe, jelikoz jedu pracovne na delsi dobu na New Yorku, ale budu zpet v polovine zari.
Odpovědět
Profilova fotka
@eevviikk tak to necháme na záři az se vratis :-) at se ti v NY líbí :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Ahoj holky, s přítelem plánujeme na letošní září neoficiální svatbu v Thajsku (lokalita Koh Samui, event. Krabi). Poradí někdo cenově přijatelnou svatební agenturu či hotel pořádající svatby v některé z těchto lokalit? Díky, K.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?