Svatba v Řecku. Aké máte skušenosti?

Zdravím! Chci se zeptat na zkušenosti s uspořádáním svatby v Řecku resp. na Krétě (oba jsme Češi ) Díky za každnou informaci :-)
1
2
5
Profilova fotka
ahoj monday, my budeme mat svadbu kusok od Krety, na Santorini ;-) ...neviem Ti pomoct priamo s Kretou, ale vedela by som Ti dat nejake info, ako sme postupovali my...aj ked vy mozete mat v CR ine postupy na uradoch a tak..
skus tuto temu http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Ahoj, nemáte někdo zkušenost se svatbou v Řecku popř. doporučení na cestovku, která by pomohla s potřebnými doklady? Domi, můžu se zeptat, jak jste sehnali fotografa? Jaká oblast nebo místo se vám zdá nejromantičtější, nejhezčí?
Profilova fotka
ahoj jowana, fotografa sme zhanat nemuseli, kedze sme sa sobasili dva pary po sebe (kamosi ;-) ), takze sme sa pofotili navzajom, aj videjko sme stihli urobit :-) Profi fotky sme si dali robit az po navrate na SK. Co sa tyka papierovaciek, tak tie na Slovensku sme si vybavovali sami a overeny sobasny list nam zasa poslala svadobna agentura ( santorinska ) asi o 2 mesiace. Santorini je cele nadherne x-) My sme mali sobas na utese (neviem presne nazov tej oblasti, kedze to zabezpecovala agentura a aj nas tam doviezli =-) ) a po sobasi sme sa isli fotit na plaz (Perivolos).
ahoj jowana.taky sme uvazovali o svatde v recku a nasli sme cesku cestovku ktera to vsechno vyridi za 12000 plus co si navymyslime.svatbu chceme ale pristi podzim nebo dalsi jaro tak moc info nemam.asi nemozem napisat primo jmeno ck tak aspon napoveda,jmeno ma 4 pismena zacina na a,a konci na x
Profilova fotka
mirkamedved • 24. máj 2009 o 20:56 Ahojte vsetci, Ma uz niekto skusenosti so svadbou na Rhodose ale vseobecne v Grecku??? Chceli by sme sa brat v septembri, tak si asi musime svihnut s vybavovackami. Poradte prosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim :) jelenaa • Včera o 02:07 V Řecku trvají svatby 2 dny. Na některých ostrovech je tradice dokonce i tři dny, takže už šetři
jelenaa....no nevím, ale to asi tak pro řeky a ne pro ty, co se tam dají oddat, ne?
Ahojky, tak mi také přemýšlíme o svatbě v Řecku, máme čas, až příští rok. CO jsem zjistila, v Čechách se na to specializuje jedna cestovka, chceš-li písnu ti její název. Ptát jsem se ale ještě nebyla, ale už jsem zvědavá a už aby to bylo :-)
Diskuse pokračuje po 3 měsících
ahojte, my sa praveze nevieme rozhodnut medzi svadbou na slovensku alebo na krete. pozerala som ponuku jednej cestovky tu na sr a celkom sa mi to pozdavalo, aj cenovo, ale jedine co ma trochu zarazilo ze by bol obrad v anglictine??? teda to by sa mi vobec nepacilo, nie ze by som mala problem s anglictinou, ale priatel ano, a tiez by som nechcela hovorit inac ako po slovensky pocas obradu.. tak neviem :( vy co ste mali svadbu v grecku (alebo aj inde v zahranici) ako ste hovorili pocas obradu?? a ti co boli pri vasom obrade boli len hotelovi zriadenci alebo aj dakdo z agentury alebo z cestovky? :-|
obřad je vždy v angličtině, nebo si musíš zaplatit tlumočníka. To je asi pochopitelné, že v cizině po slovensky moc lidí neumí.... u obřadu je oddávající a dva svědci - které si bud vyhlídneš sama nebo ti je dodá agentura. Cestovka to nedělá sama, dělá to přes agenturu.
je mi to jasne ze nerozumeju po slovensky, len som tajne dufala ze k obradu tam na to budu mat ludi - slovakov. no neva, tak zahranicie teda padlo :-(
rora: Myslím, že ve slovenštině bys to měla pouze při obřadu na půdě Slovenského velvyslanectví v Řecku ;-)
Článek se načítá
Ahoj, jsem tu nová. Chtěla bych se Vás zeptat,zda nevíte jaká cestovka pořádá svatby v Řecku a dá se jí věřit. Jedná se mi o to,že by jsme se rádi vzali příští rok v Řecku. A jako svatebčani by měly být pouze přítelova maminka a jeho babička. Ale ony o tom ještě neví :-D Babička vždy cestovala s jedinou cestovkou. A chtěla by i naposledy s ní. Napsali mi že mi to zorganizují ale nevím nevím. Kdyby se tu někdo našel kdo měl svatbu přes cestovku tak bych byla moc ráda. A ještě by mě zajímalo,jak to tam vše probíhá? Někde jsem četla že je obřad někdy k večeru ale víc nevím. Děkuju za odpovědi :-)
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
konvalinka: děkuju...s CK Alex jsem si dnes psala a napsali mi že dělají nové svatební webovky které na podzimek vyjdou. Jenže babička vždy jezdila s CK Viamare. Taky mi napsali že není problém ale že si mám co nejrychleji vybrat lokalitu ať se to včas zařídí. Ani nenapsala co potřebuju za papíry přeložit,jak moc dopředu a tak :-|
Profilova fotka
To dělá i Fischer a Čedok. Mají na to speciální katalog. Zeptej se na pobočce. Přes ně to bude ale asi dražší než přes menší cestovky. A nebo se podívej na nutu jestli nenajdeš nějakou svatební agenturu, co by to byla schopna celé zajistit. Takové většinou jsou, ale záleží jak to vychází cenově. :-)
Diskuse pokračuje po 4 měsících
veroni20 • Včera v 09:29 Ahojky, uchvátila mne možnost svatby v Řecku. Taková Evropská varianta svatby na pláži :-). Jestli někdo máte zkušennost se svatbou na pláži, či přímo v Řecku budu moc ráda za Vaše příspěvky. Také budu ráda za tipy na šaty, které se nejvíce hodí na pláž a možnosti kde je koupit, protože půjčovat si je nechci. Dík všem :-)
Ahoj,my máme svatbu 1.6.2010 na ostrově Rhodos ve městě Lindos v zátoce sv.Pavla.S organizací nám pomáhá CK Alex.Vyřídily jsme potřebné dokumenty(duplikát rodného listu,vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření sňatku v cizině a jejich vyšší ověření-poradí na matrice,notářsky ověřená kopie rozvodového listu+kopie cestovního pasu),teď nám je ck dala přeložit do řečtiny a ověří na ministerstvu zahraničí a dál uvidíme.Šaty si necháme šít a vezeme s sebou.Svědky nemáme,zajistí je ck.Budu dál informovat ;-)
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
ver.kkk • Dnes ve 13:08 Prosím prosím, napiště mi nějaké postřehy ze svatby v Řecku, finance, a čas na veškeré vyřízení s přítelem o této variantě přemýšlíme, dík moc
Ahoj, přes agenturu a na Santorini - vyřídíš nějaké papíry tady v Čr, pošleš a více se nestaráš :-) Jo nepočítám třeba sehnání šateček nebo prstýnků. Cena - základní balíček s fotografem, rep. hudbou, dopravou, kyticí, výzdobou, veškerým papírováním na řecké straně - cca 1300 E. Dá se asi i méně, kdybys netrvala na kytici, hudbě, fotkách...prostě jen na jednoduchém oddání. Plus doprava a ubytování (dá se sehnat i pěkný hotel za 20-25 tis. na jednoho vč. letenek), plus případné další výdaje (šaty - dají se půjčit i přímo na ostrově, večeře či raut pro hosty, prstýnky, kadeřník apod.)
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahoj holky, nemáte někdo aktuální zkušenost se svatbou v Řecku? Na kolik to tak vyjde včetně letenek a ubytování? Když už tak bychom chtěli svatbu spojit i s takovou menší dovolenou...A je lepší to zařizovat přes cestovku nebo na vlastní pěst?
Profilova fotka
@limda Neříkej že měníte plány? My jsme také chtěli v zahraničí,ale v Chorvatsku na jachtě,ale nenašli sme žádnou jachtu pro chudý nikde :D ale pořád nad zahraničím přemýšlíme, teda spíš přítel ..
Profilova fotka
@phuskova No zatím právě jen sonduju kolik by to vůbec stálo... Když se nedoplatíme, tak nad tím přemýšlet nebudeme, ale momentálně jsem docela pro tuhle variantu, aspoň by byl klid a měli bychom to spojené i s dovolenou ;-) Jinak u nás je to spíš naopak, já jsem pro a přítel jen tak napůl... :-)
Profilova fotka
@limda Mě tu zrovna leží katalog Mauritius, tak nějak nechápu, protože na to mít nebudem určitě,ale přítelovi by se líbilo mít jen svatbu ala dovolenou s kamaradama...jenže já bych tam chtěla když už tak mít i nejbližší rodinu, což bysme se asi nedoplatili :( A přemýšlíte nad Řeckem a Itálií,jo? A co Chorvatsko? Tam to prý je taky hezký ty svatby a asi to vyjde levněji:)
Profilova fotka
@phuskova No v Chorvatsku jsem byla a bylo tam krásně, ale na svatbu nad ním nepřemýšlím. Ještě by se mi líbila naopak Francouzská riviéra, ale tam to asi taky levný nebude, tak jsem si říkala, že to Řecko by mohlo být tak ideální :-) Akorát s námi by tam nikdo nejel, takže bychom jeli úplně sami beze všech... Mít kamarády co za mnou na svatbu pojedou do ciziny to bych taky chtěla :-D
Profilova fotka
@limda No myslim že nám taky nepojedou .. :-D všichni kámoši totiž za dva týdny letí na 13 dní na Kubu, bez nás - my se finančně vyčerpali na novym bytě - takže nebudou mít penízky na naši svatbu a platit jim to asi nechceme :-D
Profilova fotka
@phuskova Mít kamarády co jedou na Kubu, tak se k nim nekompromisně nacpu do kufru :-D Tam bych strašně chtěla... i ty svatby se tam dělají, ale to je finančně nemožný - teda pro nás :-) No jsem zvědavá... Vy máte nějaký rozpočet, kdyby jste se jeli vzít do ciziny do kterého se chcete vejít?
Profilova fotka
@limda My sme chtěli, ale ty kufry prej pujdou přes rentgen :-D My tam taky chtěli,ale kámoši nehctěli rok čekat, až se finančně vzpamatujeme .. :/ No tam je skoro finančně nemožná pro nás i cesta no, 28 na jednoho sme neměli:( No rozpočet ještě nemáme zkompletovaný...jenom vím, že od našich rodičů můžeme čekat s podporou do celkem vysoký částky a od rodičů ženicha taky...takže i když to nebude v cizině, tak to bude aspoň luxusnější než jsme mysleli .. :)
Profilova fotka
@phuskova Tak to máte fajn, to my s tímhle vůbec nepočítáme, takže nás maximálně někdo mile překvapí, i když jestli se vezmem beze všech, tak se okolí asi spíš urazí než, že by nám něco dali :-D To je hrozné, občas tu holky o cizině diskutují v jednom kuse a zrovna teď tu není snad nikdo kdo se v cizině vdával :-(
Profilova fotka
@limda No po pravde já doufám ze to pritele tohle prejde a ze to udelame nekde v nejakem penzionku tady ... protoze nevim jak bych to udelala s satama treba ...
1
2
5

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?