Svatba v Asii - jaké místo a kolik to vyjde?

Profilova fotka
Dobrý večer dámy, tak jsem si konečně dopočítala na kolik mě vyjde svatba v Čechách a říkám si, že za to bychom se už skoro mohli vzít někde v Asii. S přítelem jsme oba cestovatelé, takže by nám taková svatba sedla daleko víc, než rok a půl šetřit na jeden nekonečný den se širokou rodinou. Takže k věci... chtěla bych požádat ty z Vás, které jste takovou svatbu měly, budete mít, nebo jste zatím taky v režimu plánování :) poraďte prosím jakékoliv místo v Asii, které pro Vás bylo ideální. A popř. na kolik Vás to celé přišlo, kolik Vás tam bylo a na jak dlouho. Taky by mě zajímalo jak moc velký opruz je to po úřední stránce předtím a potom v ČR. Předem Vám všem děkuju holky, moc mi pomůžete. A třeba inspirujete i někoho dalšího :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ani nevíte, jak vám závidím (v dobrém slova smyslu). Mít tu možnost, vdávám se okamžitě na nějakém krásném místě v nějaké zemi, kterou miluju. :( Určitě do toho jděte, pokud vás to láká! :)
Odpovědět
Profilova fotka
Láká nás to samozřejmě moc, jen jsem zatím v celém plánovaní tak trochu ztracena a nemám přehled, na kolik to může vyjít komplet celé finančně. A holky cestovatelky nikde :)
Odpovědět
Ahoj, je rozdíl jestli chceš svatbu legální, nebo jen symbolickou.. Za legální svatbu v zahraniční počítej tak 60 tis (výzdoba, místo, koordinace + legalizace), za symbolický obřad si berou zhruba tak 30 tis.. S přítelem jsme se také rozhodli pro svatbu v zahraničí, tak už nějakou dobu hledám a sonduju :)
Odpovědět
Profilova fotka
@shar_ik nad symbolickou jsme taky už uvažovali. Říkali jsme si, že to rozsekneme podle toho, jak moc by bylo náročné papírování okolo legální svatby. Pokdu se mohu zeptat, v jakých místech plánujete svatbu vy? A už máte vyhlédnutou nějakou agenturu? :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj, my měli svatbu v Thajsku. Bylo to opravdu nádherné. Ale byla to pouze symbolická svatba, protože jsme nechtěli řešit papírování na ambasádě. Oddat v ČR jsme se nechali hned v den příletu domu. Vyšlo nás to na 45 tisíc. V ceně byla kompletní výzdoba, dárky mnichům, šaty, šperky, kameraman, fotograf, líčení, účes, schůzka s koordinátorem, večeře,.. Nevím zda jsem na něco nezapomněla. Byl to prostě full servis :)
Odpovědět
Profilova fotka
@littlesisi to zní hezky, přesně takový full servis bych si představovala. Jen si tedy neumím představit zkoušet šaty až na místě, píšeš, že byly v ceně :) Jinak se zeptám, měly jste to přes nějakou českou agenturu?
Odpovědět
Řešili jsme to přímo s Thajcem, který má svatební agenturu a specializuje se na svatby a ceremoniály pro cizince. Šaty jsem si vybrala podle obrázku. Měla jsem tradiční thajské, takže nebylo možné to zařídit v česku (navíc jsem ty šaty nechtěla složité převážet). Dost jsem se toho bála, protože Thajci občas udělají něco jak nemá být nebo to udělají nějak šíleně. Poprosili mě ať vyplním formulář, kde jsem uvedla své míry a bylo to. Den před svatbou jsme se ještě s tím Thajcem sešli, on požádal manžela ať mě znovu přeměří, aby vše sedělo a bylo to. V Thajsku jsem si nechávala šít i maturitní šaty takže jsem věděla že ze dne na den nemají problém ty šaty upravit přesně na mou velikost. V den svatby pak přijeli, ozkoušeli mi šaty a ty mi byli přes hrudník trošku větší tak na místě zabrali a vše vypadalo skvěle :) Fakt bych se toho nebála. Ta "agentura" přes kterou jsem to měla já byli fakt ochotní a zařídili vše podle mých představ, až jsem se divila. Máme z toho i nádherné video, kdyby jsi se chtěla podívat jak to zařídili. ( https://vimeo.com/album/4397516/video... ) Jinak českou agenturu nedoporučuju. Sama jsem původně chtěla najít českého koordinátora, ale vázla komunikace, bylo to jednou tak drahé ve finále a stejně to předávali místním Thajcům. Takhle jsem se aspoň na všem domluvila přímo se zdrojem. Navíc Thajci jsou velice ochotní a zařídí cokoli. To česká agentura ne. Ta naše agentura byla umístěna na Phuketu a svatbu jsme měli na Ko Lanta. https://www.krabi-wedding.com
Odpovědět
Profilova fotka
Kdybyste chtěla legální svatbu s uznáním u nás v ČR, děláme svatby na Mauriciu nebo Seychelách. Týden pobytu vč. obřadu i letenek se dá pořídit okolo 100 tis Kč, záleží samozřejmě na termínu, úrovni hotelu, typu stravy, atd. Vše pořádáme na klíč, stačí zavolat a domluvit se. Rádi zpracujeme nezávaznou kalkulaci ať máte představu. Délku pobytu si můžete nastavit dle libosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@jana_dovolenasnu děkuji za nabídku, ale jak jsem psala, mám zájem o Asii. Nejvíc mě zaujalo Bali, tam ale bohužel vaše prsty nesahají, že?
Odpovědět
Profilova fotka
@klear Ano, Bali děláme také. Kolega z Brna tam byl hned 2x a má celý ostrov dopodrobna procestovaný. Bali máme už i nahozené na webu, můžete mrknout. I když tedy zatím jen s pár hotely, postupně doplňujeme. Není podmínkou jen to co máme na webu, tím že destinaci známe tak na základě rozhovoru s vámi doporučíme vhodnou variantu, jdou jak luxusní záležitosti, tak ekonomické. Nicméně obřad tam bude pořád jen na oko...
Odpovědět
Profilova fotka
@klear Ještě jsem ověřila s kolegou co na Bali byl, je možnost udělat legální svatbu s pomocí superlegalizace (je to složitější a zdlouhavější proces než na Mauriciu a Seychelách, ale jde to).
Odpovědět
Profilova fotka
@jana_dovolenasnu děkuji za info, kolegu jsem právě kontaktovala, tak uvidíme jak to dopadne :-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?