Svatba na Mauriciu v roce 2019

Ahojte, letos plánujeme svatbu, říjen 2019 na Mauriciu. Máme to na 11 dní a potřebovala by jsem poradit stran výletu, orientačně cen a dopravy na ostrově. Máte něko dobrý typ? Děkuji.
Odpovědět
Ahoj @83kacenka83, plánujeme také na konec října... Ještě ale nemáme vůbec nic zařízené, teprve začnene. Budete to mít přes nějakou agenturu?
Odpovědět
Ahoj kristyna03, nechali sme si to nacenit od vic agentur ale nakonec sme se rozhodli pro dovolenasnu.cz Jestli chcete svatbu v řijnu ,doporucuji to řešit uz ted.....Nektere hotely su uz ted na svatbu plne obsazene. Uz se tesime moc :-) :-) :-) . P:S moznaa se potkame v letadle ;-)
Odpovědět
Ahoj kristyna03, nechali sme si to nacenit od vic agentur ale nakonec sme se rozhodli pro dovolenasnu.cz Jestli chcete svatbu v řijnu ,doporucuji to řešit uz ted.....Nektere hotely su uz ted na svatbu plne obsazene. Uz se tesime moc :-) :-) :-) . P:S moznaa se potkame v letadle ;-)
Odpovědět
Na Mauriciu vc. svatby jsme byli přes dovolenou snu v zari 2018 a bylo to skvělé. Co se týče výletů, vyhradili jsme si na ně 3 dny a půjčili si vlastní auto (doporučuju jen, jestli je aspon jeden z vas dobry ridic a umi zachovat klidnou hlavu). Po ostrově funguje MHD, treba do hlavniho mesta bychom ji urcite vyuzili, pokud bychom nemeli auto. Stoji par korun. Jinak ceny (supermarket, benzin) mi prisly podobne (mozna trochu nizsi) nez u nas. V pripade zajmu muzu poslat pro inspiraci nas 3denni itinerar. Ale zdaleka tam neni vsechno, co Mauricius nabizi, kdybychom meli vic casu, určitě bychom vyrazili na nejaky trek. Naopak jsme umyslne vynechali takove ty turisticke aktivity jako Casela park, plavani s delfiny atd. Jo a jestli pojedete do narodniho parku, doporucuji repelent. Pri sestupu k jednomu vodopadu nas celkem dost postipali komari ( ale stalo to za to :) )
Odpovědět
@lemorne Chtěli by jsme výlety podnikat samostatně, ale pokud jde o dopravu budeme volit asi auto nebo možná taxi, nakolik budeme na východním pobřeží. Vzhledem k tomu co vše na Mauriciu je....stíhat to určitě nebudeme......tak uvidíme. Můžu poprosit k nahlídnutí Váš itinerar pokud to nevadí? A orientačně ceny vstupů? A moc děkuji za typ s repelentem, mně by to ani nenapadlo:-)
Odpovědět
První den - La Vanille Nature Park (+ krokodýlí restaurace) cca 500 rupií - Pont Naturel - Gris Gris - Le Morne Public Beach Druhý den - Chamarel - Sedmibarevná země (vstup asi 250 rupií za celý park) - Národní park Black River (zejména vyhlídky) - Grand Bassin - The Tamarind Falls - Trou aux Cerfs Třetí den - Maison Eureka (vstup si nepamatuji, ale platí se zvlášť vstup do domu a vstup na vodopády) - Port Louis - Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanická zahrada (asi 200 rupií) Jinak domů jsme si přivezli tuto kávu a mrzí nás, že jsme si jí nekoupili plný kufr, protože nám moc chutnala :-) http://www.lsdmshop.com/coffee-maurit... .
Odpovědět
@lemorne To je supr, moc dekuji. Podivam se jeste na internetu a naplanuji neco podobneho ;-) . Uz ted se moc tesim.
Odpovědět
Chystáte se někdo přelom březen/duben na Mauricius? :-)
Odpovědět
@83kacena83 my chystáme svatbu na začátek dubna a plánujeme teprve teď :-) Teoreticky stačí 8 týdnů dopředu ;-)
Odpovědět
Ještě mám dotaz - za jak dlouho jste měly veškeré doklady vyřízené po návratu domů a mohly jste si změnit jméno? Děkuji :)
Odpovědět
To by mně taky zajímalo:-). Akorát že já to budu mít o něco náročnější. Sice budu mít manželovo příjmení ale původem jsem za Slovenska. Trvalý pobyt mám v ČR ale občanství slovenské - budu muset tedy vše řešit na Slovensku a už teď se na to těším:-)))))))
Odpovědět
@83kacena83 No o něco komplikovanější to máte, na matriku pro rodný list budete asi muset na to Slovensko, ale svatba na Mauriciu určitě bude stát za to a máte na to ještě dost času :-) V jakém hotelu budete už máte vybráno?
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, my sme si vybrali mensi hotel a malou plazickou, bez deti. Paul et Virginia. -:)
Odpovědět
@denessa My jsme měli svatbu na Mauriciu na konci září, mauricijský oddací list s apostilou nám dorazil domů přes DHL cca týden po návratu. Na konci října jsme podávali žádost a úředně přeložené dokumenty v Praze na matrice, do Brna to dorazilo 5.11.2018 a 7.12.2018 nám už z Brna posílali český oddaci list, tj. oficiálně jsme mohla užívat nové příjmení 2,5 měsíce po obřadu. Brněnská matrika avizuje vyřízení ve lhůtě 4 až 5 měsíců, ale takový postup je v rozporu se zákonem, takže je nutné trvat na dodržení zákonných lhůt.
Odpovědět
@lemorne Moc děkuji za odpověď :) A kdy tedy uvádíte, jaké příjmení budete používat? Už při obřadu na Mauruciu nebo vyplňujete nějaký formulář až po návratu a ten pak dáváte na matriku?
Odpovědět
@denessa Mauricijci nijak společné příjmení neřeší, pouze zvolený majetkový režim. Společné příjmení vyplníte až po návratu do speciálního formuláře tady na české matrice. Jakmile Vám v Brně vystaví český oddací list, můžete začít vyřizovat nové doklady :)
Odpovědět
Ahojte....potrebuji poradit se saty. Nechci klasicke svatebni, spis neco na plaz. Zatim jsem ale nic nenasla.....nemate neco pro inspiraci?
Odpovědět
@83kacena83 Já mám objednané tyhle v bílém, tak jsem zvědavá, co dorazí :-D https://www.fashionfashion.cz/spolece... Chtěla jsem nějaké jednoduché, rozevláté, s výstřihem na zádech ... Ale taky se ještě ráda nechám inspirovat :-) Za měsíc odlétáme a já ještě nemám definitivně vybráno...
Odpovědět
Holky jaké máte vymyšlené boty? V kamenných obchodech ještě nic moc letního/jarního nemají. Máte tip na nějaké boty na pláž? Nějaké páskové bez podpatku? Nebo plánujete někdo být bosky? :-) Příští týden odlétáme, tak už by to nějaké chtělo vybrat :-D
Odpovědět
Ahoj, boty bych chtela jenom jednoduce bile nizke sandale...ale zatim jsem to jeste neresila, mam cas-:). A co saty, dorazili v poradku? Drzim palce aby vse dopadlo na jednicku, uzijte si to. A jestli budou fotecky k inspiraci budu moc rada. ;-)
Odpovědět
Děkuji moc :-) Šaty ještě nedorazily a dost se s nimi dohaduji, aby mi vrátili peníze :-( takže tenhle eshop určitě nedoporučuju ... Nakonec jsem si objednala jiné přes svatební salon. Pak sem nějaké foto určitě hodím :-)
Odpovědět
Ahoj, tak co, jak dopadl ten nekrasnejsi den? Nenajde se nejake foto?
Odpovědět
Byla to paráda :-) Žádný stres, dopoledne strávené na pláži s mojitem v ruce :-D Účes teda nebyl úplně podle představ, ale řekla jsem si že to řešit nebudu, nic hrozného to nebylo .... jinak vše super. Každému kdo se nechce stresovat a řešit spoustu věcí okolo moc doporučuju :-) Fotku pošlu večer do zprávy :-)
Odpovědět
Tak to je super, to jsem rada s Vami. Uz se moc tesim. A hlavne se taky nechcu stresovat ale uzit si to.....a vlasy jsem si rekla ze si asi udelam sama. Snad to zvladnu-:) a za fotecku budu moc vdecna.
Odpovědět
Dekuji za fotecky, moc Vam to sluselo. Vypadate tam spokojene. Graruluji a uzivejte spolecne chvile jen s lakou a radosti-:). Hodne stesti.
Odpovědět
Dobrý den, mám turistickou mapu Mauricia. Tak jestli chcete kvůli naplánování výletů, mohu prodat. Je tam u plánek hlavního města Port Louis, které určitě stojí za shlédnutí. Doprava buď bus nebo privát taxi. Bus 30 rupií, což je okolo 20 Kč. Záleží zedy, odkud pojedete. Byli jsme teď v únoru, tak mám celkem čerstvé informace 😊. Když budete mít zajem, možno se o tom pobavit.
Odpovědět
@83kacena83 Moc děkuji :-) A jak se těšíte Vy? Máte vše už naplánované? Ale ještě máte dost času na přípravy :-)
Odpovědět
Jedine co jsem zacala resit jsou moje saty. Chlap ten neresi nic, vse nakonec-:). Nejak se nechci stresovat, spis si to uzit. Co budu planovat nejvic budou vilety po Mauriciu.....aby jsme toho zazili co se bude dat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Ahoj holky, změnili jsme teď názor na pojetí svatby a rádi bychom si ji užili v klidu jen ve dvou na Mauriciu. Zařizovala jste si ji některá sama? Nevíte co vše je k tomu potřeba a kam se u nich obrátit? Díky za jakýkoli typ :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?