Nový trend svatba na Mauriciu

Tak jsem teď shlédla v albech hned několik svateb, které se konaly na Mauriciu. Já vám teda nevím, ale docela mi taková svatba příjde jako dost smutná - slavit svatební den jen ve dvou bez rodiny a kamarádů ?! Taky Vám po příjde jako hloupý současný trend nebo jsem už opravdu jen já tak staromódní :-) ?
Odpovědět
Možná záleží na úhlu pohledu. Pokud si nevěsta vysní a zorganizuje svatbu na Mauriciu či v jiné exotické destinaci jen proto, že je to teď in a že chce mít pěkné fotky v albíčku, tak ano, je to hloupý trend. Některé volí tuto variantu, aby se "vyhly stresu při plánování" (osobně nerozumím jakému, když to má být radost, ale budiž). Minimálně by mi bylo líto rodičů, kteří se na svatbu dětí těší stejně jako samotná nevěsta s ženichem, že se tohoto dne nemohou zúčastnit a uvidí pak jen fotografie. Svatba v cizině ale může být dobrou volbou pro ty, jejichž rodiny jsou rozhádané nebo třeba už bohužel blízké členy rodiny nemají... Potom říkám, proč ne? Za sebe můžu říct, že jsem šťastná za rodinu a přátelé, jaké mám. Bez nich bych si svatební den nedokázala představit. To pak raději neformální grilovačku na zahradě než celé Seychely s Havají dohromady ;-)
Odpovědět
Ahoj, tak my sice neplánujeme svatbu na Mauriciu, ale v Řecku. A důvody jsou následující: já jsem Češka (jižní Čechy), přítel Slovák (až z Košic) - kdybychom se brali u mě nebo u něj, pokaždé bychom stěhovali rodinu a přátele prakticky 750 km, z čehož by každý nemusel mít radost. Navíc já už nemám maminku a bylo by mi to líto, že na velké svatbě být nemůže. Nastávající tchyně na tom taky není zdravotně dobře a je otázka, jestli by vůbec zvládla i svatbu prakticky pod nosem. Dále je můj partner starší, jeho přátelé už mají malé děti, takže by na svatbu takhle daleko nepřišli tak jako tak. Tudíž jsme se rozhodli, že nejlepší kompromis je udělat svatbu na "neutrální" půdě v rámci dovolené a kdo se bude chtít připojit, tak budeme jenom rádi - záměrně jsme vybrali termín i destinaci tak, aby bylo co nejvíce levných last minute zájezdů. Taky tam hrálo roli to, že nejsem zastáncem velkých formálních svateb a to plánování mě děsilo - moje sestra takovou svatbu plánuje v červnu, takže příbuzenstvo si vlastně pořádnou svatbu užije a já se jen svezu na té vlně ;-). Po návratu samozřejmě uděláme nějakou hostinu a posezení pro přátele a rodiny, jestli jednu v Čechách a druhou na Slovensku, nebo to zkusíme spojit, se ještě uvidí podle budoucí tchyně, jak na tom bude zdravotně. Takže možná to na někoho může působit jako hrozně módní, ale nám to tak docela vyhovuje.
Odpovědět
Profilova fotka
No...mě to třeba hlavně vůbec nepřijde jako trend. Lidi se v cizině u moře berou už x let a nejen teď. A hloupé mi to nepřijde vůbec... nedivím důvod proč by mělo :-) Ono je to hodně o rodině, povaze přátel a tak. Pokud někoho rodina a ostatní ve svatbě vůbec nepodporují, tak vlastně nevidím důvod, proč s nimi tenhle velký den sdílet. I svatba u moře je romantická a pěkná vzpomínka a nemusí u toho nutně dozorovat tetičky z pátého kolene :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si myslím, že tuhle formu svatby řeší nevěsty, které se nevdávají poprvé. Upřímně řečeno, taky bych si takovou svatbu dokázala představit (ale samozřejmě doufám, že žádná další už neproběhne:-))
Odpovědět
Profilova fotka
Nejlepší varianta by byla svatba s rodinou a pak svatební cesta na Mauriciu, který nabízí až 100% slevu pro nevěstu
Odpovědět
Mně přijde zase hloupé odsuzovat cizí rozhodnutí, tedy ne úplně tradiční svatbu. Vždyť je to rozhodnutí těch dvou, jde o to, jaké mají přání a jaké vztahy v rodině (a tím nemyslím jen ty špatné, spíš naopak). Taková svatba podle mě může být nádherná, jen o nich dvou a i mně by se taková líbila. Nepřipadáš mi staromódní, spíš ti jen chybí tolerance a to je dnes bohužel běžné. Nelíbí se ti svatba na Mauriciu? Budiž, tvá věc, nevdávej se tam :)
Odpovědět
Mně spíš přijde hloupá diskuze. Ať si každý udělá svatbu podle svého a jestli je to pro někoho ta nejlepší varianta? Proč ne, ať si to užijí podle svého, z takových zbytečných soudů už jsem vyrostla:)
Odpovědět
Profilova fotka
pro mne je svatba na mauriciu jiz 10 let snem, ktery se mi doufam za dva mesice vyplni. miluji cestovani a svatba na plazi mi prijde naprosta parada. je to ale jen vec nazoru ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?