Bereme se v USA, oslava poté v ČR. Nebude to fraška?

Profilova fotka
Se snoubencem hodně cestujeme. Momentálně jsme 9tý měsíc v usa, kde jsme se zasnoubili. V létě se chystáme projet západní Ameriku a napadlo nás, že bychom se před návratem do ČR vzali ve Vegas. Přišlo mi romantické být na svatbě pouze sami dva a užít si poté tu nádhernou svatební cestu po Americe, ale nechci ochudit rodinu úplně, a tak mě napadlo, že uděláme svatební hostinu a oslavu po našem návratu do ČR. Myslíte, že můžu mít na oslavě svatební šaty, když už budu vdaná a nebude to vlastně náš svatební den? Nebude to fraška? Má s tím někdo zkušenost?
Odpovědět
1
2
Ahoj :-) no, trošku zapeklitá otázka :-) hostina s oslavou je OK, to bych rozhodně udělala. Ale já osobně už bych si svatební šaty nevzala. Popravdě by mě to ani nenapadlo, když už to není svatební den. Možná jen symbolicky nějaké kratší jednoduché v bílé barvě.
Odpovědět
@gruntovat a platí ten sňatek z Vegas u nás?
Odpovědět
@majanax Pokud vím, musí se zaslat papíry na naše úřady, aby sňatek zlegalizovali, pokud se bereš v té jejich kapličce, kdy oddává reverend. Když oddává někdo z českého konzulátu, tak by to mělo být v pořádku a už se nic legalizovat nemusí. Ale jistá si tím nejsem..
Odpovědět
@gruntovat ahoj, taky to tak plánujeme teď v květnu, akorát destinace je jiná :-) v červenci pak máme oslavu pro rodinu, ne typickou svatební, ale podobnou (mimo všech těch blbin kolem) a já si budu dávat na sebe svoje svatební šaty, akorát budou švadlenkou upraveny, a budou spíše vypadat jako společenské;-) Jinak se nechám učesat i nalíčit jako ve svatební den (není to nic okázalého), ženich bude taky ve svatebním (velice ležérní beach outfit). Chceme to tak hlavně proto, abychom si mohli udělat hezké fotky s rodiči a rodinou a být na nich aspoň trošku "svatební" :)
Odpovědět
Profilova fotka
@gruntovat máme to také podobně, obřad sami dva v zahraničí během dovolené ted na konci května a pak asi za měsíc, uděláme doma hostinu pro příbuzné a kamarády. Jelikož budeme mít svatbu na pláži, tak i ty šaty budu mít méně formální, tak se asi i stejně oblečeme i na tu oslavu, aby to mělo aspoň trochu svatební atmosféru.
Odpovědět
Svatba ve Vegas, poslední dobou - když mě přípravy na svatbu štvou a hlavně drzost zatím nepozvaných nezná mezí, o ní dost uvažuji:-)
Odpovědět
Myslím , že pokud budeš mít klasické princeznovské svatební šaty, tak by to bylo divné je mít na oslavě po svatbě.
Odpovědět
@viki83 U nas to je to samy, ale to je na jinou diskuzi. :-)
Odpovědět
@roozenka tak včera došlo ke konfrontaci s přítelem a dopadlo to lépe než jsem očekávala. Mávl rukou ať si dělám co chci. :-) Problém je, že si myslím, že bude dělat, že na to zapomněl...no nic, čas ještě je:-)
Odpovědět
Ahoj, západní USA je nádherná, taky docela dost cestujeme a musím říct, že tohle bylo z našich dosavadních cest to TOP. Parky jsou bezkonkurenční, božská příroda. Zastávku jsme samozřejmě měli i ve Vegas, takže jsme narazili i na pár kapliček a svateb tam.. popravdě musím říct, že jestli se mi to do té doby zdál být jako docela dobrý nápad na zajímavou svatbu - taková svatba ve Vegas - po těchto zkušenostech vím, že je to asi poslední místo, kde bych tu svatbu chtěla mít --- neosobní, jak na běžícím páse... spíš mi to jako taková fraška přišlo tam -- těžká fraška. Jakože Vegas super na pořádnou pařbu se super přáteli, ale ne na svatbu... navíc po půlnoci všichni na ulicích ožralí, zhulení, kuplířství v plném proudu, bordel -- no nevím, nevím :) -- myslím, že na nějakou kapličku u nás to rozhodně nemá. Takže návštěva Vegas jako taková určitě ANO, obřad určitě NE. Ale třeba máš jiné zkušenosti a jiný názor... každý podle gusta svého :) --
Odpovědět
Profilova fotka
Holky díky za rady. Uvážili jsme to a myslím, že nakonec vybereme jiné místo. Přece jen pláž a palmy bude asi lepší romantika. Pořád akorát dumám, jestli mít na oslavě v čr svatebky nebo ne. Já jsem totiž ujetá na focení a neumim si představit přijít o svatební focení se svojí rodinou a přáteli :/
Odpovědět
Pokud si do vyhledávače zadáš Tereza Kerndlová svatba, tak zjistíš, že se brali loni také ve Vegas, po návratu do ČR měli tzv. veselku (oslavu s příbuznými a kamarády). Zpěvačka tam měla na sobě stejné šaty, ve kterých se vdávala v Americe. Takže já bych v tom problém neviděla, pokud chceš, klidně si je vezmi. Vyfotíš se v nich, a pak se můžeš převléknout.
Odpovědět
Článek se načítá
Teď se bude v květnu vdávat kamarádka a svatbu mají na Mauriciu, ale právě kvůli rodině dělají svatbu ještě u nás, obřad normálně v kostele, a bere si ale jiné šaty. na Mauricius má lehké, splývavé a k nám si bere normální bohaté šaty. Za mě je to úplně normální, vlastně jen vy dva to budete absolvovat dvakrát :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@gruntovat Presne v takove situaci jsme byli my. Zasnoubili jsme se ve Vegas v Mandalay Bay a muz mi rekl, ze kdyz uz jsme v tom, tak ze bysme se tam mohli i vzit. Priznam se, ze jsem o tom i uvazovala. Ale jen v radu minut. Prisla jsem na to, ze bych to svatbu ve Vegas nebrala vazne. Vdavat se v tricku to neprichazi v uvahu a shanet nekde ve Vegas svatebni saty v tom neskutecnem horku se mi teda nechtelo. Celkem dlouho jsem totiz "odolavala" asi trem zadostem o ruku predstavy o svatbe Vegas v mem pripade nesplnovalo. Svatbu vidim jako akci pro rodinu a hlavne pratele, se kteryma chci oslavit tenhle nas krok.. Pokud ale tohle mate srovnane v hlave jinak a pozdejsi oslava vam nevadi, klidne bych do toho sla. Muj muz by do toho tenkrat sel hned. Jen ja to mam proste v hlave poskladane jinak. Prislo mi to jako vyhazovani penez (shaneni satu, vyber pekne kaple) kdyz vlastne to same bysme museli absolbovat tady v CR.. Navic mluvis o fotkach, uz kvuli nim bys musela minimalne saty shanet znova a sehnat dobreho fotografa ve Vegas...
Odpovědět
Profilova fotka
Myslim,ze i kdybys ty saty chtela oblect po svatbe padesatkrat, tak to je ciste tvoje vec a neprijde mi na tom nic zvlastniho.Naopak. Take to tak planujéme, jen s tim rozdilem, ze chceme svatbu v Rime. Takze smele do toho. Je to preci tvuj den/nebo tedy dny:)
Odpovědět
Ja mela 2 svatby - v Italii a pak za 2 mesice v CR. 2 obrady, 2 hostiny, 2 party. Jedny svatebni saty, 2 krat jiny uces a 2 krat jiné šaty na party! Svatebni šaty jsem si kupovala a moc rada si je oblékla i po druhé, Strašně jsme si to užili a co se kvůli nervum zapomnělo na svatbe prvni, stihli jsme na svatbe druhé! Takže za me mas palec nahoru. :-) @gruntovat
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
Děkuji za diskusi. Plánujeme na příští rok cestu po západu USA a přítele napadlo, že bysme se mohli ve Vegas vzít. Jsem z celkem početného příbuzenstva, tak by nás klasika vyšla pěkně draho, ale svatba v cizině a pak oslava doma by se nám líbila. Je tedy pravda, že bych to brala i tady s jen velice úzkou rodinou a pak zahradní grilovačka, ale obřad tady zase nechce přítel, takže by to mohl být dobrý kompromis. Jde mi také o to, mít pěkné "svatební" fotky s rodinou.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. Ja budu delat neco podobneho. Ziju v Anglii takze legalne se vezmeme tady protoze je s tim mene papirovani, ale hostinu budu delat v CR. Co doporucuji udelat at z toho cela rodina neco ma, je udelat symbolicky svatebni obrad tady v CR. Vypada to jako svatba ale neni to uredne oficialni, takhle kamaradi a rodice o nic neprijdou. Mohu doporucit: http://www.pragueweddingofficiants.co... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, sice už to zakladatelka asi vyřešila, od položení dotazu uběhlo hodně času, ale pošlu dvě zkušenosti, které mám. První kamarádka se vdávala v Chorvatsku na jachtě, měli s sebou dva kamarády jako svědky. Pak dělala mejdan doma na zahradě, měla na sobě stejné šaty jako na jachtě - vpředu krátké, vzadu dlouhé (ačkoli se mi tyhle šaty nelíbí, povedlo se jí sehnat moc pěkné, působily dokonce i elegantně). Tím, že už na svatbě byly šaty trochu neformální, při mejdanu to šlo a aspoň všichni viděli, jak jí to slušelo :). Druhá kamarádka se vdala teď, v Kanadě, normálně v tričku a v kalhotách, jsou tam na motorkách. Nikdo to nevěděl, jednou ráno jsme se vzbudili a ve schránkách byl e-mail :). No a mejdan ještě nebyl, ale tam to moc formální taky nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja som na tom podobne...prva svadba bude v Dominikane len ja a snubenec, vzdy som chcela mat svadbu niekde v teple na plazi a fotku si pak dat na platno... po prichode domov bude pak taka obyc na urade (aby som nemusela cakat kym mi svadbu v DR uznaju) a nasledne obed pre najblizsiu rodinu aby nepovedali, ze sme ich z toho vynechali...saty budem mat aj na plaz aj na urad rovnake (ak ich tam moc neznicim, chcem sa fotit s nimi v mori) ak by vypadali spatne, tak mam v zalohe este jedny dlhe ale farebne. podla mna super kompromis :)
Odpovědět
jedině doma uspořádat takový vzpomínkový obřad pro rodinu a přátele..a vzít si k tomu šaty...ať je to teda se vším všudy :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Také se bereme v USA a já si pak na oslavu v ČR beru svatební šaty kvůli fotkám s rodinou 😉 když už je ochudím o obřad ať máme aspoň fotky a nemusím ty šaty mít přeci celou dobu že? 😊 takže já v tom problém nevidím 😉
Odpovědět
Profilova fotka
my riesime podobny problem... vzali sme sa pred 2 mesiacmi... ale malo to byt tajne ale len s rodicmi s tym ze pojde o formalitu a cely obrad a s celou slavnostou sme chceli v lete.... pozvanky dostali teda len nasi rodicia teda (2ks)... Nase drahe maminky to vobec nevydrzali a vyklabosili to celej rodine a nakoniec sa to dozvedelo aj par priatelov... takze z mini svadby sa na nase prekvapenie razom stala svadba o 30 ludoch s cim sme absolutne nepocitali a ostali sme na radnici teda nemilo prekvapeni... saty som sice mala co som chcela aj v lete... su splyvave a krajkove takze myslim ze 2x vhodne... ale cele nam to pokazili pretoze mi pride ujete robit znova celu zahradnu svadbu a sme z toho obaja dost nestastni pretoze nam proste cela familia pokazila nas najdolezitejsi den... to ani nevravim ze na nas v restike kde sme mali rezervovani stol cumeli ako bacil do lekarne ze malo tam byt 8 ludi a zrazu nas vsetkych 30 ani nemaju kde usadit :( sry ze si vylievam srdce ale dost ma to trapi :( co by ste spravili??? kazdopadne planujeme teda obrad aj v lete ale netusim koho tam pozvat kedze sa vsetci na nase rpekvapeni e bez pozvanok pozvali sami....
Odpovědět
@smea To teda koukám. Já spíš vůbec nechápu, jak je možné, že prostě někdo na svatbu přijde a prakticky se tam "vnutí". To tě chápu, že jsi zklamaná. Já bych byla spíš neskutečně vytočená na rodiče, kteří to tak "pěkně zařídili".
Odpovědět
Myslím,že když budete mít tu v ČR vyloženě ty princeznovské svatební šaty,bude to působit hloupě. Vemte si bílé šaty,ale ne takové ty vycpané šlehačkové,spíš volnější styl,taková třeba ta řecká antika...
Odpovědět
Profilova fotka
@cersei tak vedeli sme o tom ze sa tam chcu vsetci nanominovat... aj ked som kamoskam povedala ze nebude ani jedlo ani nic ze nech tam fakt nechodia tak som na to dostala reakciu ze je to nas den a chcu byt proste s nami... jedini manzelov stryko to respektoval a neprisiel a to maju k sebe velmi blizko... takze fakt cele zle.... nakoniec sa to vyvrbilo tak ze sme nakoniec sli o polnoci este do baru ale nez sme nasli nejaky nafajciarsky v brne tak som tristvrte mesta pobehala ako vila s vleckou ako idoit lebo samozrejme popolnocky som nemala :D ale nakoniec to asi aj tak spravime.. aspon si nas den mozme zopakovat :) ale vymysleli sme ze si povieme navzajom slub nejaky originalny takze z nejakeho filmu, co mi pride ako dobra moznost ako si znova povedat ano :)
Odpovědět
@smea Tak to by mi teda jeblo, fakt. No, ja uz bych asi zadnou jinou svatbu s hostinou nechtela a udelala si peknou svatebni cestu. A teda pokud se nekdo prisel podivat na obrad, ikdyz byl tajny, no taky by se mi to nelibilo, ale spis, co me zarazi, ze jste jim nerekli, ze obed v restauraci je pouze pro ty, co dostali pozvanku, cili pouze vy, svedci a rodice, klidne takhle bych jim to rekla a pak teda prislibila, ze hostina bude v lete a vse se dozvedi vcas a oidkracela bych pouze s temi pozvanymi na obed.
Odpovědět
Profilova fotka
@smea Ja bych se na ostatni uz vykaslala a odjela bych nekam na dovcu a tam udelela intimni obnovu slibu jen ve dvou.. jinak mi prijde naprosto nepochopitelne ze rodice nerespektovali prani a rozkecali to a ze tolik lidi si pak dovolilo se vnucovat nejen na obrad ale i si vynutili hostinu..?
Odpovědět
Profilova fotka
@roozenka @martaveg len nasi potom zase uradovali ked sa polka rodiny trmacala do brna z banskej bystrice a nedam im ani na jest, ze to je blbe... proste sme boli medzi mlynskymi kamenmi a cakali sme ako to teda dopadne... a zase nezobrali so sebou babicky a tie uz su chore na smrt ze to nebolo a nebude v kostole a ze to vlastne nevideli vobec... :D to je tak zufale az je mi to uz smiesne... ako bonus ked sme s ocinom isli teda k "oltaru" tak na zaciatku stal bracho a hodil na mna strasnu grimasu a ja ako som bola trochu nervozna som vylozene spustila strasny rehot takze cele som to prebehla so zatvorenymi ocami a vlastne si to nepamatam lebo som to prakticky nevidela... neprajem nikomu toto zazit... ale tiez nas uz napadlo ze kasleme na vysetkych a posleme vsetkym iritujucu foto ako sa valame niekde na bahamach...
Odpovědět
@smea Myslím, že vám rodina pěkně předvedla, jak moc si vás váží a jak moc vás respektuji, hlavně tedy rodiče, ale i zbytek rodiny. Pro ně plánovat ještě nějakou další oslavu? Já bych to tedy nedělala, naopak v létě odjela ve dvou na dovolenou a tam si udělala nějaký soukromý neoficiální obřad :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?