ZKUŠENOSTI S FRÁŘEM BASLEREM Z OLOMOUCE?

Profilova fotka
MÁTE NĚKDO ZKUŠENOST S FARÁŘEM MGR. ANTONÍNEM BASLEREM OD SVATÉHO MICHALA V OLOMOUCI?
Odpovědět
Také sháníme kněze v Olomouci či okolí, který by byl vstřícný, milý, vtipný a obřad s ním by byl zábavou i pro naše nevěřící hosty....
Odpovědět
Profilova fotka
@k_klarca my dostali doporučení na Mariánka z farnosti Hejčin, ale nakonec jsem si řekla, že to nebudu komplikovat a zkusím přímo domácího faráře od sv. Michala, kde by měl být obřad :-)
Odpovědět
@zuzulek děkuji! snad si správně zvolíme:)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, chci se zeptat, jaké máte s panem farářem zkušenosti. Je mi jasné, že svatby ještě neproběhly, ale předpokládám, že nějakou osobní schůzku už jste měly. Díky!
Odpovědět
Profilova fotka
@marou Ahoj, já už měla s ním 4 schůzky. Je velmi milý, úplně v pohodě. Chtěl po nás jen ať se naučíme Otče náš a Zdrávas Maria a čteme si po večerech aspoň něco z Nového zákona. Ale vůbec neřeší, že nechodíme do kostela a prakticky nic neznáme. Jednou týdně s ním máme schůzku- celkem jich bude asi 6 a pak pokud si od Olomouce bude třeba, abys absolvovala ještě schůzky 4 s křesťanskými rodinami v centru rodinného života- nařízení ADO. Vůbec se toho neboj :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzulek Díky :-) Určitě pak napiš info ohledně schůzek s rodinami. Žijeme přímo v Olomouci. Já se toho tak nebojím popravdě. Ale můj nastávající ano, protože má v rodině pana faráře v důchodu,který je stará škola a hodně to prožívá. Chceme mít svatbu v listopadu - vzhledem k okolnostem,které nemůžeme ovlivnit. A tento pan farář nám řekl,že v listopadu nás nikdo neoddá, protože je to měsíc dušiček. My jsme listpad primárně nechtěli,ale bude to má den přesně datum svatby mých rodičů, takže nám to přijde symbolické...
Odpovědět
@marou No svatba v adventu není v katolické církvi možná, ale před adventem i v listopadu být může.
Odpovědět
Profilova fotka
O adventu vím. Ale on nám teda i říkal,že listopad patří vzpomínání na zesnulé a že svatba by být neměla....
Odpovědět
@marou tak dušičkový týden je 1-8. listopadu, tak to by asi bylo blbé dělat svatbu, ale po tomto týdnu už nic svatbě v církevních předpisech nebrání. :-)
Odpovědět
@marou @radkaja V katolických kruzích se docela dost pohybuji a o nevhodné svatbě v listopadu slyším poprvé. My se brali 1.11- na slavnost všech svatých. To datum jsme si vybrali schválně, vždyť je to jeden z nejradostnějších svátků. Až do začátku adventu nevidím důvod pro nekonání svatby.
Odpovědět
Profilova fotka
@jcb Ok, díky :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?