Svatební obřad na Petrově pro nepokřtěné. Je to možné?

Ahoj holky, začala jsem přemýšlet o obřadu v katedrále Petrov, v Brně. Problém je ten, že ani jeden nejsme pokřtěný. Nevíte, jestli by nás oddali i bez pokřtění jednoho z nás? Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@pajika1989 svátost křtu je podmínkou k uzavření svátosti manželství, již z důvodu toho, že svátost je něco, co souvisí s vírou.... Otázka je, zda tam chcete uzavřít svátost manželství nebo máte přání mít civilní snatek v krásných církevních prostorách. Pokud je to o estetice, tak je určitě hodně hezkých míst kde se dá uzavřít civilní svatba. Pokud chcete "něco víc" než-li jen uřední snatek a tušíte za svatbou v kostele ještě něco hlubšího ( Božského), pak má smysl zajít za nějakým dobrým knězem, promluvit si s ním o tom ...pak po určité delší přípravě lze změnit i to, že nyní nejste pokřtění. Musí to mít ale hlubší motiv než-li jen to, že by se Vám líbilo mít svatbu za zvuku varhan pod gotickou klenbou. Přeji vše dobré!
Odpovědět
Profilova fotka
@pajika1989 Ja taky nejsem krtena, byla jsem se na Petrove ptat a bylo mi receno, ze aspon jeden z partneru MUSI byt krteny. Jinak Vas v kostele neoddaji.
Odpovědět
Profilova fotka
Křest alespoň jednoho je nutný,jinak vás neoddají.
Odpovědět
Co Vám brání, abyste se nechali pokřtít, pokud jste věřící. :-)
Odpovědět
Ano, alespoň jeden z vás musí být římský katolík a nekatolická polovina páru musí podepsat, že nebude katolické straně bránit ve výchově dětí ve víře.
Odpovědět
@jasulka Právě, že nejsme věřící.. :-)
Odpovědět
@pajika1989 Ahoj, jestli Ti teda jde jenom o to, abyste měli svatbu v krásným tzv. božským prostředí, tak si ji udělejte někde na zámku. Kolem Brna je hodně krásných možností. Třeba Slavkov nebo Rajec-Jestřebí. Zkus se podívat na webovky, v tom Rájci je to strašně krásný. Píšu Ti to proto, že mnoho zámků má takový sály, který jsou hodně podobný výzdobě kostela. =-) :-) Teda pokud Ti nejde o oltář, a to pokud jak píšeš nejsi věřící, asi ne. V kostele by to asi nebylo pro vás to pravé, když ani jeden nejste věřící. Obřad vlastně odráží víru svatebčanů, proto je nutné, aby byl alespoň jeden z vás věřící. Petrov je sice nádherný, ale pro vás bude určitě vhodnější civilní obřad. Musím Ti říct, že minulý týden jsem viděla svatební fotky ze zámku a kdybych si nepřečetla, že je to na zámku, myslela bych si, že to byl církevní obřad v kostele. Hodně štěstí ve výběru! :-) :-)
Odpovědět
@pajika1989 Pokud do té doby konání svatby jeden z Vás neuvěří, nebude pokřtěn, tak jistě Váš svatební obřad v katedrále (ani v jiném kostele ŘKC), nebude možný. Začni uvažovat o jiném místě. Je mnoho jiných pěkných míst.
Odpovědět
v brně i okolí existují místa - kaple např. na zámku, které se využívají i pro civilní obřady, možná je to přijatelný kompromis - církevní prostředí s civilním obřadem. Je to třeba kaple na zámku ve Slavkově u Brna, Židlochovicích nebo konvent v Brně. Napiš do IP jestli chceš vědět více.
Odpovědět
Že je v okolí Brna spousta krásných míst vím, jen jsme se s partnerem domluvili, že to chceme v Brně, abychom nemuseli zajištovat ubytko a rozvoz. Místo už asi vybrané máme, obřadní síň v Židenicích, Petrov mě spíš jen tak napadnul... :-) Nepotřebuji mít kulisu kostela, potažmo katedrály... ;-) Ale díky za rady...:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ahojky všem, chtěla jsem se zeptat nevíte některá jestli je možné aby farář z Petrova nás oddal v kostele, který spadá pod jinou farnost??? Bohužel farář z farnosti kam spadá kostel kde se chceme vzít na nás neudělal nejlepší dojem a myslím, že i on z nás byl v rozpacích, ale nějak se nemůžu vzdát toho místa kde se chceme vzít a teď hledám nějaké východisko co s tím....
Odpovědět
Je to možné, i když nevím jestli k tomu budou z Petrova ochotni, mají tam celkem dost svých svateb a povinností, lepší bude, když oslovíš nějakou jinou menší farnost.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?