Svatba v kostele se mší, k přijímání chci jít jen já

Nevěsty, které jste měly svatbu v kostele, myslíte, že je možné, abychom měli obřad se mší, ale k přijiímání šla jen já, protože ženich je pouze pokřtěný, ale nebyl u přijímání...? Moc děkuji za odpověď. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, pokud vím, tak se to tak normálně dělá...že přijímá vždycky jen ten, který může...pokud ženich ještě nepřijímal, tak dostaneš jen Ty a lidé, kteří normálně k přijímání chodí. My měli sice svatbu beze mše...i tak to bylo přes půl hodiny, ale na ostatních svatbách, co jsem tak viděla, se to normáně tak praktikuje....Samozřejmě asi ale bude taky záležet na domluvě s knězem... :-)
Odpovědět
Určitě ano, existují dva základní typy slavení svatebního obřadu. Je to ten, kdy se svaté přijímání neuděluje a ten, kdy se uděluje. Samozřejmé je, že k přijímání může přistoupit jenom pokřtěný katolík, který byl u prvního svatého přijímání a navíc je zde podmínka, že každý, kdo přijímá musí být vyzpovídaný jinak se dopouští svatokrádeže (919 CIC nebo 1Kor 11, 29), což pro vás asi není novinka.
Odpovědět
ahoj . my měli obřad beze mše ale s přijímáním - a k němu jsem šla jenom já protože přítel není křtěný - a bez problému:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?