Svatba v kostele Ostrava a okolí. Doporučíte kněze?

Ahoj holky, nevíte o nějakém pohodovém knězi, kterému by nevadilo házení rýže a lístků před kostelem, hudba v kostele např. hallelujah apod. a který by neřešil, že když jsem z Havířova, tak musím být oddána jen Havířovským knězem? Nejlépe v Ostravě. Díky za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
@rafulka Ahoj, ono to bohužel nezáleží všechno jen na knězi. My jsme měli úžasného. K hudbě přistupoval stylem - to co bude zahráno nikdo již zpět nevrátí, ale prosím, ne rock, rock´n´roll (hallelujah i what a wonderfull world jsme měli). Co se týče házení rýže tak ta byla zakázaná památkáři (velice špatně se to uklízí) a v tomhle nám ani sebepohodovější kněz nestačil. Ale zákaz jsme respektovali (ostatně dají se dělat bublinky či jiné blblosti :) ) Můžeš mít jiného kněze, ale budou zřejmě kontaktovat toho z tvé farnosti, jelikož potřebují jeho svolení, popř. se tě bude ptát na důvody pro jiného kněze (svatba s cizincem a znalost jazyka, dobrá znalost kněze obou z vás apod). Znám úžasné kněze z dcm.doo - mají velice otevřený přístup :)
Odpovědět
aha, to jsem nevěděla, no já totiž moc často do kostela nechodím, tak ani kněze z Havířova neznám, ten kněž co byl u mého prního příjmání už tam není a jsou noví. Myslela jsem, že když si vybereš kostel v nějakém městě, že tě tam ten místní farář oddá.
Odpovědět
Profilova fotka
@rafulka Pak je otázka, zda-li svatbu v kostele chcete z důvodu toho, že jste oba věřící či alespoň jeden (svatba smíšená). Pokud je to totiž jen z důvodu, že svatba v kostele vám příjde hezká, tak je to jednodušší udělat svatbu na úřadě, jelikož u svatby v kostele si musíte projít přípravou (někteří kněží vyžadují přípravu i půlroční) + formuláře, kdy by se měli vaše odpovědi shodovat co se týče výchovy vašich budoucí děti ve víře do budoucna, zda-li je plánujete apod.
Odpovědět
já jsem věřící, přítel taky není proti víře, až budeme mít děti tak je chceme pokřtít a chci je vychovávat ve víře, jen nemám čas chodit do kostela, zajdu tam jen o Vánocích, velikonocích apod., ale modlím se každý den a věřím, takže nemyslím, že je důležité do kostela chodit, vím o lidech, kteří do kostela chodí a pak kradou, a myslí si, že když do kostela zajdou bude jím odpuštěno!!moc chci svatbu v kostele je jen kvůli té atmosféře, ale také kvůli slibu a požehnání, u mě na úřadě svatba nepřipadá v úvahu, zdá se mi to jako fraška, jen nechci faráře, který je hrozný fanatik a řeší všechno, kněž, který mě křtil by skvělý, jenže už u nás není a je hodně daleko od nás aby nás oddával, proto jsem chtěla sehnat nějakého s kterým by svatba proběhla krásně podle mých představ, a né podle pravidel a bylo to vše nucené a zakázané!!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
HOlky dá se třeba když jsme z haviřova vdávat v šenově a pozvat svého faráře, až z opavy který nám byl celé rodině na od svatby až po pohřby, zbožnujeme jeho přístup k víře, je velice moderní a není fanatik je fakt užasný jde to tak nebo se musím smířit s farářem ze šenova, ještě že je taky příjemný x-)
Odpovědět
@miskadenis Myslím,že když se svého oblíbeného kněze zeptáš,tak snad on bude vědět co a jak :-) .
Odpovědět
Kolik vlastně stojí svatba v kostele, platí se nějaké poplatky faráři?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
poplatky jsou dobrovolné, normálně by po tobě neměli nic chtít
Odpovědět
@miskadenis Neplatí se nic ,ale je docela slušnost něco dát. Nevím,jestli si budete dělat výzdobu sami. Jestli ne, tak je dobré přispět třeba na květinovou výzdobu ,nebo tak. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Ahoj, vidím, že otázka už není aktuální, přesto odpovím :-) Já mohu vřele doporučit pana (přesný titul bohužel neznám:-/ ) Gobela, který káže v Ostravském kostele v michálkovicích, je to Československá církev Husitská...
Odpovědět
ahoj, my máme svatbu v katolickém kostele v Orlové, je tam prima mladý pan farář, který nemá s ničím moc problém (jako házení rýže fakt ne, to zakazují památkáři, ne farář... :D) - jsme oba z Havířova a nebyl problém. Protože nechodíme přímo k němu, řekl si o 2 tisíce pro paní, co bude hrát na varhany a na výzdobu kostela. Máme v plánu mu dát pamětní flašku slivovice a samozřejmě něco málo na kostel do kasičky...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?