Predmanželská náuka u Sv. Salvátora v Prahe

Ako to prebiehalo a čo je náplňou stretnutí?
Odpovědět
Bylo to formou přednášek, které byly zajímavé. Jednalo se o přednášky typu manželská neplodnost s Orkou Váchou, spiritualita v manželství, aj... Teď si další nevybavuji:-D Je tam cca 40 lidí. Chodí tam též nevěřící páry. Můžu jen doporučit. Je tam prostor na otázky. ale jak říkám, pokud si se snoubencem přejete intezivní a interaktivní přípravu, existují takto přípravy s manželskými páry nebo s knězem, tato je více "inkognito".-)
Odpovědět
Omlouvám se za asi hloupý dotaz, ale co to je "předmanželská nauka"? Samozřejmě jsem šla nejdřív cestou Googlu, ale moudrá z toho nejsem, jelikož cokoli jsem se o tom dočetla, předpokládá, že princip je Ti už jasný. Chápu to správně jako jakýsi "návod na manželství" pro věřící, který jim poskytuje jejich farář atp.? O co tam přesně jde? Já jsem těžce nevěřící a tohle je pro mě něco úplně neznámého a ráda bych se poučila. Děkuji za vysvětlení :-)
Odpovědět
Na predmanzelskej nauke sa maju pary oboznamit s temami, ktoreho ich mozu pocas manzelstva stretnut,. takze je to forma pripravy na manzelstvo. V kazdej farnosti to funguje inak, preto niekde su to rpednasky, ktore trvaju dva mesiace, inde je to vikendove intenzivne stretntie. Niekde iba s knazom, pocula som aj o farnosti, kde si pozyvali aj gynekologa, psychologa, atd...
Odpovědět
@remercier Díky :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?