Poradíte kněze z Brna?

Profilova fotka
Stále se nemohu rozhodnout, jakého kněze vybrat. Já jsem katolík, poslední 2 roky nepraktikující, přítel je pokřtěný, do kostela ale nikdy nechodil. Svatbu budeme mít venku na kapličce a chtěli bychom církevní (zkrácený) obřad. Na svatbě budeme mít spoustu nevěřících, proto chceme, aby byl obřad zážitkem i pro ně. Stručně řečeno hledáme někoho ne moc ortodoxního, citlivého, příjemného a zároveň zábavného. Doporučíte někoho?
Odpovědět
Dobrý den, my jsme dostali doporučeného faráře Martina Kopeckého, nakonec jsme zvolili matriku, nicméně známá ho prý měla a byl úžasný ;) ale je teda z Blanska, nicméně přijede kamkoliv, jen na ty cca 3 nebo kolik to je předsvatebních schůzek se za ním musí jet tam. My jsme s ním měli jen seznamovací schůzku a vypadal fakt sympaticky a ochotně...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme teď v sobotu měli Katku Rybárikovou z Evangelické církve (https://www.evangnet.cz/cce/kazatel/4...) a byla naprosto úžasná. Moje rodina je kompletně nevěřící a všem se obřad moc líbil. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky moc, o obou jsem slyšela a četla. Za mě by to byla skvělá volba, nevím ale jak to vezme máma, ta je praktikující katolička a asi by byla ráda, kdyby nás i oddával katolík. Uvidím :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Ahoj, znam VSECHNY kneze z Brna. Pracuju na biskupstvi, tak je potkavam a osobne znam. Z brnenskych muzu doporucit P. Koumala - sympatak a hezoun (koumal@dieceze.cz), P.Javoru - strasny sympatak, laskavej, milej (javora@dieceze.cz). Ale nemusis se omezovat jen na brnenske farare, oni muzou prejizdet. Me bude oddavat v Brne P. Pacner z Mikulova (pacner@dieceze.cz) - vtipny symapticky borec.
Odpovědět
Profilova fotka
@jancaallypokorna Moc a moc ti děkuji :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Jestli může být i nekatolický kněz, tak jednoznačně husitský biskup Juraj Jordán Dovala. Nesmírně hodný, laskavý, milý a duchovní člověk. K tomu vtipný. Má ohromné charisma a s Bohem žije. Každé setkání s ním bylo kouzelné. Těšili jsme se na obřad a byl to pro nás natolik silný duchovní zážitek, že vau, do konce života na něj nezapomeneme. Doporučuji všemi deseti!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
@alca90 Ali, prosim tě, o tomto knězi jsem slyšela, ale zatím neviděla žádné video se záznamem obřadu. Bylo by možné zhlédnout kousek vašeho obřadu, nebo nezahlédla jsi někde záznam s jeho obřadem? Zatím jsme domluveni s Martinem Kopeckým, ale Dovala je blíž našemu bydlišti, tak by to bylo jednodušší. Děkuju za odpověď.
Odpovědět
@vassago Ahoj, jestli mohu doporučit, určitě se obraťte na Juraje Dovalu. Více ve zprávě. Držím palečky, ať vám to dobře dopadne.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@alca90 dobrý den, náhodou nemáte nějaké video ze svatby s panem Dovalou?
Odpovědět
Ahoj, my meli uzasneho pana farare, vse, co jsi popisovala sedi na neho 🙂 je prijemny, mily, ochotny, vtipny a lidsky 🙂 taky jsme meli neverici na svatbe, meli jsme obrad v kaplicce a bylo to krasne a osobni 🙂 jmenuje se Frantisek Koutny a pusobi v Troubsku, ale oddaval nas v Ivancicich, znam ho nekolik let, kdyby jsi chtela cislo, tak dej vedet 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?