Pořadí vycházení z kostela

Ahoj, prosím můžete mi pomoct? Mám dilema :D Včera jsme se s maminkou bavili o tom kdo s kým pojede v autě (v tom jsme se celkem shodli) a když jsme se dostali k otázce v jakém pořadí se vychází z kostela jsem se zarazila. Brala jsem automaticky že všichni pogratulujou a jdou ven kde sypou rýži (v našem případě foukají bubliny), ale mamka zase automaticky, že první z kostela vycházejí přece novomanželé, za nima rodiče, svědci a ostatní. Ale kde by pak foukali ty bublifuky?.... Tak teď v tom mám guláš :) Prosím poraďte jak tu budete mít ,nebo jste měli, vy? Děkuju :)
Odpovědět
@lluucc U nás svatebčané udělali špalír v kostele a my vyšli ven jako první. Tam už bylo pár čumilů a neteře a synovec pouštěli bubliny, tak ostatní se pak můžou přidat. Pak byly gratulace venku, bylo hezky. ;-) Udělej to tak, jak se líbí Tobě (vám s mužem). Nejsou žádné pravidla, je to vaše svatba! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, tady je hezké video od Špačka - https://www.youtube.com/watch?v=B2is9... případně pokud jde o velkou svatbu, video se nabízí na boku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
můžete udělat špalír, vy půjdete první, za vámi rodiče a svědci. A zbylí svatebčané budou dělat špalír :o). Takové to hromadné odcházení je vždycky hrozně chaotické. Poslední 2 svatby, co jsem fotila byly v tomto úplně odlišné. U té první to udělali tak, jak píšu výše (akorát rodiče a svědci byli v tom špalíru) a u té druhé si dali pusu, zatleskali a novomanželé odcházeli a za nimi všichni ostatní bez jakýchkoli pravidel. Bylo to hodně zmatečné a chaotické a díky babičkám s berlemi měli kameramani a fotografové problém vůbec ten odchod vyfotit a natočit :o). Takže chcete-li romantiku a pořádek, tak špalír :o).
Odpovědět
Profilova fotka
Jde asi o to, jak moc tradiční. U kamarádů (evangelická svatba) šli ven první novomanželé, za nimi církevní svědci, za nimi civilní svědci, poté rodiče a zbytek rodiny. Gratulovalo se venku a špalír neměli. Ten bych asi udělala po gratulacích - aneb lidi se začnou stavět proti sobě hned po pogratulování.
Odpovědět
Děkuju za rady, na fotkách vídávám že venku stojí svatebnčané a házejí, nebo foukají a pak vycházejí novomanželé a líbí se mi to tak, ale když by měli jít první novomanželé... Ještě mě napadlo, že bychom třeba vyšli ven, počkali u dveří až vyjdou ostatní, postaví se a udělají uličku a pak by jsme šli a oni foukali... Bylo by to moc blbé?
Odpovědět
Profilova fotka
@lluucc Nebo můžeš koordinátorce říct, aby tam před obřadem řekla lidem nějaké instrukce, jakože během gratulací, když už mají odgratulováno, tak se mají řadit ven do toho špalíru. Než se dav nějak srovná a seřadí, tak to trvá. Jinak, jestli budete mít šaty z půčovny, tak s bublifukem pozor. Některé šaty se po kontaktu s bublinama zničí, v salonu, kde jsem si půjčovala šaty mě na to upozorňovali, že bublifuk ne, že bych jinak hradila celé šaty.
Odpovědět
@huwik Asi tak to uděláme, děkuji :) Šaty budu mít vlastní a bublifuky mi včera přišly a opravdu nedělají žádné skvrny, takže super :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?