Papírování okolo církevních sňatků

Profilova fotka
Je tu, prosím, někdo, kdo by mi poradil, co s tema vsema papirama? Komu ktery odevzdat? Dispens na biskupstvi a spolu s tim i osvedceni od matriky a zadost o cirkevni snatek? Nebo ta patri do farnosti, kde budeme mit svatbu? Jsem z toho nejaka zmaten 😀
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji kontaktovat oddávajícího kněze, ten by Vám měl poradit. :-) Jinak žádost o dispenc se dává na biskupství myslím, papíry z matrky se dávají oddávajícímu knězi. Pokud máte svatbu v jiné farnosti a u jiného kněze, než odkud pochází nevěsta, musíte si zároven ve farnosti, kde jste křtěná, vyžádat potrzení o křtu a ideálně i "povolení" k uzavření sňatku v jiné farnosti. To vše pak dáte oddávajícímu ve farnosti, kde bude svatba.
Odpovědět
Dispens na biskupství, za nas vyridil oddavajici farar. Zadost o cirkevni snatek matrika. Žádost o vypis z krestni knihy ve farnosti, kde vas krtili, pokud se budete brat v jine farnosti. Žádost o "propusteni z farnosti" kdyz se budete brát jinde než v te, do ktere patříte. Na matrice pak dostanete osvědčení o zpusobilosti k manželství, kterou zanesete oddavajicimu farari.
Odpovědět
Ještě všechny ty dokumenty nesmí být starší jak 3 mesice.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?