Nevíte o odsvěceném kostele na svatbu v Brně?

ahoj nevesty, chtela bych se vdat v kostele, ale s pritelem jsme oba neverici, nevite o nejakem odsvecenem kostele v okolí brna.
Odpovědět
Profilova fotka
musí být aspon jeden z vás krtený!!!!!
Odpovědět
v odsveceném kostele nemusi, protoze je odsveceny :-) jde to napr v kostele sv.vaclava v opave, ale to je moc daleko
Odpovědět
k.armina: a proč se tedy chceš vdávat v kostele? ;-)
Odpovědět
protoze mam vystudovanoui architekturu a k temto stavbam mam ponekud vrelejsi vztah nez k zamku a radnici, je to tedy ciste z estetickych duvodu
Odpovědět
Profilova fotka
neni to teda primo kostel ale v Zidlochovicich v zamecke kapli to jde..i ja tam asi budu mit svatbu
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsem se vdávala v kapli, byla svěcená (a oba jsme nevěřící), nicméně je v majetku obce (nikoliv církve), takže nás tam oddal skoromístní starosta. Bohužel pro tebe je to okr. Domažlice, to je blíž ta Opava...
Odpovědět
my to máme taky v odsvěceném kostele - v Lounech, takže do Brna taky pěknej lán cesty... :-( ale určitě něco seženeš ;-) PS. a s tou architekturou a atmosférou ti rozumím :-)
Odpovědět
k.armina: tak to ano:-) ale myslím, že bude problém takové místo najít, odsvěcených kostelů asi moc není:-(
Odpovědět
holky diky moc za napady, mate pravdu, problem to docela je a zatim jsem nic moc nenasla, takze spoleham na vase rady, takze piste piste zatim diky moc :-)
Odpovědět
http://www.archaiabrno.org/home_cs/?a...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
nějaký tip na kostel či kapli, odsvěcenou, či v majetku obce či města na Náchodsku, Hronovsku, Policuku a Broumovsku? Děkuji a přeji si aby se nějaká našla :-)
Odpovědět
Ahoj, já bych se chtěla vdávat v západních Čechách nejlépe v nějaké odsvěcené poloruině, mám vyhlídnuty asi 4 kostely (ale odsvěcené asi nejsou). Chtěla bych místo svatebních darů udělat sbírku na vybraný kostel - to je snad argument proč by majitel kostela obec/církev mohla povolit civilní svatbu v neodsvěceném kostele:)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 9 měsících
@martinakrej já našla zatím jen kapličku v Opočně, ale pro vás už to není aktuální koukám :-D hledám něco blíž náchoda, kdyby jste někdo věděl, tak moc prosím o informaci.
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji SMiřice, je to tam vážně nádherné. Cesta trvala s celou kolonou aut z Hronova 35 minut, takže paráda.
Odpovědět
Profilova fotka
@dpetulinka Doporučuji SMiřice, je to tam vážně nádherné. Cesta trvala s celou kolonou aut z Hronova 35 minut, takže paráda.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Ahoj, co třeba Rosa Celli? http://www.dolnikounice.cz/klaster.html ;-) původně jsem tam chtěla mít svatbu, pak jsme se ale rozhodli pro bližší Rudickou kapličku :) je tam nádherně a bude nás oddávat husitský kněz - Martin Kopecký - je to sympaťák a s nějakou vírou si hlavu neláme, do ničeho nenutí - sám má manželku a děti, takže to není jak klasický farář co káže o něčem o čem ví prd :D kaple v rudicích je fakt překrásná a já jsem sice pokřtěná, nicméně nepraktikující a přítel pokřtěný není a farář z toho problémy nedělal - budeme mít jen 30 min obřad beze mše, asi občas něco zbožného řekne, ale tvrdí nám, že vše přizpůsobí tak, aby se dobře cítili i nevěřící - a hlavně vyžaduje setkání a osobní přístup- tedy pokud bude kázat, tak né o bohu, ale o nás dvou :) zkus mu napsat a zeptat se ho, třeba by vám to povolil ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?