Máte zkušenost se svatbou v kostele bez mše? Brno

Milé nevěsty, hledala jsem ve starších diskusích, pročítala názory a zkušenosti, ale jednak jsou tyto diskuse už kolem 8 let staré, jednak jsem nenašla nic z brněnska. Takže můžete mi někdo prosím poradit kostel, kde by byl možný sňatek bez mše? (Na vysvětlenou: Je to takový paradox, že přítelovi rodiče o sobě tvrdí, že jsou ortodoxně věřící a přitom ve skutečnosti do kostela nechodí a přítele k víře nevedli. On je jen pokřtěný, jinak nic. Zároveň ale rodiče trvají na svatbě v kostele, přitom ho ani jako dítě nedali na první svaté přijímaní, ani prostě kostel nenavštěvují. Přítel sám sebe považuje za nevěřícího a svatbu v kostele nechtěl. Já jsem z věřící rodiny, ale přesně naopak, než přítel. Můj otec je velice zlý člověk, který ubližuje lidem, ale pak jde každou neděli do kostela a tváří se jak svatoušek, mojí mamku opustil kvůli jiné ženě, se kterou měl druhou svatbu a stejně jí podvádí, kde může. Mě mamka k víře spíš nevedla, do kostela jsme nechodily, ale chodila jsem celé dětství do náboženství, byla jsem u prvního svatého přijímání a do kostela jsem chodila s babičkou příležitostně. Situace je teď taková, že část rodiny trvá na svatbě v kostele, hlavně přítelova maminka kvůli tomu dělá pořád scény, část rodiny má k náboženství chladný vztah, a naši přátelé jsou nevěřící a při mši by ani nevěděli, co dělat a jak se chovat. Takže mi připadala rozumným kompromisem svatba v kostele, ale bez mše. Jen nemám vůbec ponětí, kde v Brně by nás takto byli ochotní oddat a vlastně ani neznám brněnské kostely, protože odtud nepocházím.)
Odpovědět
Profilova fotka
To záleží všechno na faráři :-) Stačí se domluvit - v Červeném Kostele na České dělají obojí. Je potřeba si najít kostel, který se vám líbí a domluvit se s farností - komunikují i e-mailově tak zkus projet internet a určitě se zadaří :-) My to máme ve Znojmě, ale právě v Brně jsem byla na svatbě beze mše a budeme ji mít taky.
Odpovědět
My jsme měli svatbu v kostele sv. Petra a Pavla.Bez mše a v ničem nebyl problém. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky budeme mít svatbu v kostele bez mši a problém nebyl.Svatbu budeme mít v Polné u Jihlavy.
Odpovědět
Nám to navrhl pan farář ;)
Odpovědět
Profilova fotka
pokud se nepletu, tak svatbu beze mše nebo se mší mužeš mít v jakémkoliv kostele v celé ČR (co teda vím u římskokatolíků, u ostatních církví nevím), jen to jen volba, pan farář by neměl mít vůbec nic proti. U nás jsme taky měli obřad beze mše vzhledem k tomu, že věřících bylo mezi hosty opravdu minimum
Odpovědět
Profilova fotka
Máme svatbu na Petrově v Brně a otec se nás sám ptal, jestli to budeme chtít se mší nebo beze mše. Moje část rodiny je věřící, ale přítelova část ne, takže nechceme, aby kdokoliv z naší svatby byl znechucen, takže volíme variantu bez mše.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
A muze byt prijimani, kdyz neni mse??
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?