Je možný sňatek v kostele nebo s duchovním bez křtu?

Profilova fotka
Zdravím Vás všechny :-) Nevíte některá, zda je možné mít svatbu na místě, kde obvykle probíhá církevní sňatek nebo ho mít s duchovním ( místo starosty/stky) i přesto, že já nejsem pokřtěná a přítel je rozvedený? Víme o krásném místě, ale díky tomu, jaké máme "startovní podmínky", bychom se tam mohli vzít leda venku před kostelem :) Děkuji za jakoukoliv připomínku |-|
Odpovědět
@helovesme Ahoj, pokud je to vaše místo katolický kostel, tak máte bohužel smůlu. Katolíci oddávají pouze pokud je alespoň jeden z páru pokřtěný. Jiné menší církve už tak přísné nejsou a oddávají po domluvě i bez nutnosti křtu. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Přítel pokřtěný je, u něj tomu ale zase brání to, že už jedno manželství absolvoval ;-) A za tu druhou informaci děkuju, poptám se tedy na jiné možnosti, my máme rádi Svatou horu, která, myslím, katolická určitě je, tam to jde právě leda venku. :-)
Odpovědět
@helovesme na Svatý budeme mít teď svatbu. Určitě by stačil jeden pokřtěný, ale s tím rozvodem tak bude asi potíž - můžete se tam zkusit zajít zeptat, za to nic nedáte ;-)
Odpovědět
@helovesme řešením jsou například Unitáři, kteří tě oddají téměř kdekoliv. Je to církev, ale předsudky moc nemají :-) diskuze a rady: http://www.beremese.cz/diskuse/tema/s...
Odpovědět
@helovesme Měl přítel první svatbu taky v kostele? Pak by to byl problém, protože v kostele můžeš mít svatbu jen jednou (mluvím o katolickém kostele). Jestli ale měl jen civilní obřad, v kostele vás oddají bez problému. (Zkušenost mojí spolužačky)
Odpovědět
Profilova fotka
@helovesme ono je to ještě trochu složitější - důležité je, zda přítel měl svatbu v kostele nebo na úřadě, a případně zda jeho předchozí žena byla pokřtěná v době sňatku či nikoliv. Ale ano, je možnost, že i s takovými "startovními podmínkami" by se dalo uzavřít manželství v kostele, jen bych k tomu musela znát více podrobností, a taky to, kdy plánujete mít svatbu (protože papírování takových věcí chvíli trvá...) :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@helovesme Ahoj, sama se vdavam v katolickem kostele a prosla si celou jejich prupravou a probirali jsme i tohle. Je vcelku jedno, kde partner byl sezdan poprve. Omylem je delit manzelstvi na "uzavrene v kostele" a "uzavrene na urade". Nejde o misto, ale o umysl, s jakym se manzelstvi uzavira (pritel jiz dal slib jine zene). Jedina moznost pro vas dva je podat zadost k cirkevnimu soudu, ktery prezkoumava za jakych podminek bylo prvni manzelstvi uzavrene (jestli tam byla nejaka prekazka uz od zacatku) a za jakych podminek rozvedeno (co bylo pricinou). Cirkevni soud pak muze tento prvni snatek zneplatnit, cimz by jste dostali moznost brat se v katolickem kostele, ale vzdy to zavisi na jejich posouzeni, zda problemy byly opravdu natolik zavazne, aby se pristoupilo ke zneplatneni. Vetsinou je jedna o pripady, kdy se roky tahly problemy ohledne zavislosti na alkoholu/drogach, nevery atd. Pokud to u pritele bylo z techto duvodu, pak at se obrati na diecezi ve vasem bydlisti a tam mu uz poradi jak tuto zadost podat.
Odpovědět
Profilova fotka
@mejzy85 Už jsme několik měsíců manželé, obřad jsme měli venku s farářem, děkuji :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?