Je možné aby oddal jiný kněz v v jiné farnosti?

Profilova fotka
Máte někdo zkušenosti s oddáváním v jiné farnosti? Chceme mít obřad v zámecké kapli ve Valticích, ale nevím, zda můžeme mít vlastního kněze a co je k tomu zapotřebí?
Odpovědět
Profilova fotka
@levnikousek opíšem našu situáciu, ja som z farnosti A, priateľ z farnosti B, svadbu máme vo farnosti C a sobáši nás kňaz z farnosti D a náuku sme mali vo farnosti E, farárov A a B bolo treba žiadať o licencie pre kňaza do farnosti C, kňaz vo farnosti C musel súhlasiť s tým, aby nás sobášil farár z farnosti D (C-čko bolo happy, lebo bude mať voľný deň) a od kňaza vo farnosti E sme dostali potvrdenie o náuke pre farára C......C a D medzi sebou vyriešia ďalšie detaily, lebo svadbu máme v kostole, ktorý je v múzeu a spadá do farnosti C, pričom sa v ňom neslúžia bežné omše, kedže sobáš je v majetku, kt patrí múzeu, museli sme žiadať o povolenie aj riaditeľku múzea a samozrejme platíme poplatok
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, je to možné, máme to přesně tak :-). Jako výše: Já jsem z jedné farnosti A, přítel z druhé B a bude nás oddávat kněz z naší farnosti A, ale v úplně jiné farnosti než jsem já i přítel, takže C :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Perfeltní, děkuji. Zařizování jste však dělali sami, nebo chtěl kněz se domluvit sám?
Odpovědět
Profilova fotka
Došla jsem se do farnosti C zeptat, zda je to vůbec takto možné a bez problémů. Ve farnosti C s náma vyplnily formulář, náš kněz A s náma dělá katechismus, akorát je potřeba, aby kněz A došel a nebo poslal nějaký list neb formulář o tom, že Vás propouští do farnosti C.
Odpovědět
Profilova fotka
Super, děkuji moc za pomoc!
Odpovědět
Ahojky, nás oddával pan farář z úplně jiné farnosti a v kostele,kde byl obřad, byl poprvé ;-) Zde jde jen o tzv. "zapůjčení" kostela, tedy to šlo celkem mimo nás ;-) Držím pěsti 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také máme kněze z jiné farnosti, nebyl v tom problém. V místě, kde se chceme vzít ho napsali do papíru, jen jsme jim dělali trošku prostředníka v organizačních věcech (kdo bude hrát, kdo ministrovat atd.). Ještě uvidím, jak to dopadne, ale pokud s tím nemají problém v té farnosti, kde se berete a knež odjinud vám dojede, tak by to vše mělo být v pořádku. :-)
Odpovědět
Ano. Musíte se domluvit s místním farářem. Předat mu kontakt na oddávajícího faráře a oni se už domluví mezi sebou. Jen místní farář musí být přítomen svatbě neb je zodpovědný za místní matriku.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
U nás místní farář nebude - ani není zvaný...
Odpovědět
Profilova fotka
my také budeme svatbu v jiné farnosti než faráře a žádný problém, nic jsme ani domlouvat nemuseli, jen jsme se zeptali a oni si to už zařídili sami :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Ahoj, zkusím obnovit diskuzi :-). Máte zkušenosti s oddávajícím z jiné farnosti? Jak velký problém je přesvědčit kněze, který "spravuje" váš kostel, aby mu v něm oddával někdo cizí? :D My chceme svého známého kněze, ale nevím, jak to ve vybraném kostele oznámit - nebo spíše se zeptat, jestli to tomu domácímu nebude vadit... Známí takhle chtěli jedno místo, ale kněz tam byl nepříjemný a vůbec o něčem takovém nechtěl slyšet, že by mu někdo "lezl do zelí".
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jen zavolali do vybraneho kostela, jestli je kostel volny ten a ten den a jestli si ho muzeme zarezervovat na svatbu s tim, ze oddavajiciho uz mame. Nebyl problem, vysli nam vstric.
Odpovědět
Článek se načítá
Je to čistě věc domluvy. Oslovte kněze z kostela, kde chcete mít svatbu a domluvte se s ním. Je to jen a jen jeho volba, jestli bude souhlasit či ne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?