Dotazník k uzavření manželství

Ahoj nevěsty, budeme mít s drahým svatbu v kostele a příští týden se chystáme k vyřízení potřebných dokladů na matrice. Nevíme si ale rady s otázkou "Prohlášení o uzavření manželství bychom chtěli učinit před" a taky by nás zajímalo, zda se za vyřízení něco platí.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, na matrice už jsme byli s dotazníkem a hlavně těmito otázkami nám pomáhala přímo paní matrikářka. Ale psali jsme tam obec, kde matrika je. Poplatek jsme platili 1.000,-Kč a to máme obřad jinde než na matrice.
Odpovědět
@doriin Ahoj, a myslíš, že když nemáme úřední svatbu, že se taky něco platí za to, že nám vystaví potvrzení pro faráře?
Odpovědět
Profilova fotka
Ne, toto papírování nic nestojí, platí se jen obřad na jiném místě, než je matrika. Obřad v kostele je také zdarma, nebo měl by být, bere se to jako mše, ale farnost by měla dostat nějaký dar. Třeba Petrov si přímo řekl o konkrétní částku, byly to tuším dva tisíce, zahrnovalo to květinovou výzdobu, varhaníka a příspěvek farnosti. Některým otázkám jsme také nerozuměli, vyplňovali jsme je s matrikářkou. Farář s Vámi pak bude vyplňovat obsáhlejší dotazníky:-)
Odpovědět
@nike007 U nás si farář právě sám řekl o 2000, tak kdyby po nás chtěli ještě něco na matrice, tak to by byl už trochu hardcore :D Ale v ČR bych se tomu nedivila, tady je na úřadě zpoplatněna kde jaká kravina.
Odpovědět
Profilova fotka
@mikhael sice nemáme církevní :-) ale platili sme 3.000 matrice a 3.500 zeleni města brna :-D
Odpovědět
@tessie187 :-o
Odpovědět
Profilova fotka
@mikhael :-) 1.000 že nemám trvalé bydliště v brně :-) 2.000 za to že je přítel cizinec :-) tudíž taky nemá trvalé bydliště v brně, vlastně vůbec v čr :-)
Odpovědět
@mikhael my budeme platit 3000 - pokud to nezměnili. 1000 matrice a 2000, že to není na radnici, ale na statku.
Odpovědět
@nike007 My budeme platit 1000,- za nájem kostela, něco přímo faráři za obřad. Výzdobu si musíme zajistit sami a varhaníka taky (chceme jiného, než tu normálně bývá), takže to budeme taky platit. Asi je to všude jinak.
Odpovědět
Holky, vyplňuje se vlastně při církevní svatbě dotazník k uzavření manželství, nebo je k tomu jiný dokument? Teď jsem našla na netu i jiný dotazník určený přímo pro vydání osvědčení k církevní svatbě, tak jsem teď trochu zmatená :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@mikhael Aha, omlouvám se. My nemáme církevní obřad. Špatně jsem si přečetla tu svatbu v kostele. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@mikhael Zeptej se rovnou kněze,který bude oddávat,ten vám zároveň pomůže vyplnit veškeré formuláře.Je to tak nejsnazší a hlavně ono se to občas farnost od farnosti liší.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?