Církevní obřad mimo kostel Velké Karlovice

Profilova fotka
Ahoj. Od včerejšího večera mi nedá spát myšlenka... :-D A ta je: Může být círekvní sňatek mimo kostel?? Konkrétně...Ve Velkých Karlovicích na Soláni u Zvoničky? :) Třeba se tu dočkám odpovědi a nebude mi to ležet v hlavě :-D :-D
Odpovědět
Myslím, že katolický církevní obřad musí být na posvěceném místě, tedy jen tak venku ne. U nějakých jiných církví to jde.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslela jsem si to... Ale doufám, že na Soláni někde je nějaké poutní místo nebo něco... :-)
Odpovědět
Církevní obřad lze udělat i mimo kostel, ale vždy záleží na knězi, tekže je potřeba za ním zajít a domluvit se, ale v církevních předpisech to zakázané není :-)
Odpovědět
Ahoj, chtěli jsme se snoubencem brát tak jako vy - venku před posvěcenou kapličkou v lese. A zjistili jsme toto: vždy záleží na faráři DO JEHOŽ FARNOSTI DANÉ MÍSTO SPADÁ. I kdyby Vás oddával úplně jiný farář, který s venkovní svatbou souhlasí, vždy musí dát povolení ten farář, který má na starost danou lokalitu. Bude nás oddávat farář, který je moc fajn a se svatbou venku u kapličky souhlasí, ale narazili jsme na nesouhlas faráře do jehož farnosti to místo spadá. I když se jedná o posvěcenou kapličku v lese, tak souhlas nedá a tudíž nás ten náš farář na tom místě oddat nesmí. Takže potřebujete najít posvěcené místo + ochotného faráře v té lokalitě. A ještě doporučuju to řešit s předstihem, na takovou svatbu venku je potřeba biskupský dispenz, který si právě ten farář musí sepsat a vyžádat . Přeju hodně štěstí, ať se Vám to podaří!
Odpovědět
Kromě toho všeho, co bylo výše napsáno, je potřeba souhlas biskupa. A např. v brněnské diecézi biskup svatbu mimo kostel nepovoluje, jen v opravdu hodně výjimečných případech.
Odpovědět
Profilova fotka
@micina321 A kdepak jste měli vybrané místečko? :) No , tak já doufám, že se nám to nějak podaří vymyslet.. Ale netušila jsem, že je kolem toho takových zádrhelů :/ Pravdou je, že není farář jako farář...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?