Budeme mít svatbu v kostele - musíme před tím na zpověď?

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli se musí jít před svatbou na zpověď? Já i přítel jsme věřící (ne fanatici), ale docela se stydím někomu svěřovat :-S a stejně jsem nic zlého neudělala. Jinak nám o tom náš kněz ani neřekl, slyšela jsem to od známé... Co byste udělali vy? :-)
Odpovědět
Ahoj, :) nevím, jak je to u vás, ale u nás ( ČCE) se chodí pouze na předmanželskou přípravu. Je to pár sezení s farářem kostela, kde se probírá téma manželství atd. Ale je možné, že jiné církve . třeba katolická, to mají formou zpovědi. No nevím, my to budem mít takto, formou sezení s farářem :) Přeji mnoho zdaru v přípravách a ve všem :)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud budete mít obřad se Mší sv., předpokládám, že budete přijímat svaté přijímání, takže to je samozřejmě nutnost. A nemyslím si, že by Vám to měl říkat, protože asi považuje za samozřejmost, že to víte, jste-li věřící ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme chodili na přípravu a teď před svatbou mi kněz doporučil jít ke zpověďi. Měli by jste jít oba, aby jste nepřijímali svátost manželství s hříchy :-D
Odpovědět
jj, je to presne tak, pokud mas svatbu v kostele se mší tak musis ke zpovedi, pokud nemas jako my, jen obrad, ktery trva cca 20 minut tak to se zpovedi byt nemusi a priprava s fararem je kazdem z nich, nekdo chodi tri mesice do predu jednou tydne tak na hodinu, nekdo to zvladne za jedno odpoledne a nekdo za pul hodinky :-))mluvim ted o cirkvi říms.katolicke
Odpovědět
Profilova fotka
zpověď je obecně doporučená před přijetím svátosti, určitě není povinná a nikdo k ní nemůže být nucen ani nemůže být nijak prověřováno, zda ji absolvoval u oddávajícího nebo u jiného kněze. Ale raději si o tom promluvte s oddávajícím, určitě bude mít pochopení :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?