Změna organizace svatby kvuli koronaviru

Profilova fotka
Ahoj,je tu někdo kdo uz ted preorganizovava svatbu kvuli současné situaci?Jako třeba z větší na menší nebo tak?My máme svatbu 19.9,plno lodi rika,že tu uz korona nebude ale nikdo nevidí ze to,co je teď taky hodně ovlivňuje pribeh všeho.Pritel pracuje v elektru a já v baru.Bar je zavřený,elektro taky,příjmy sla dolů.Bojim se,že ačkoliv uz neco na svatbu mame,našetřeno taky něco máme i přesto naší cílovou částku nenasetrime a budem muset svatbu udelat komornější.Ma to někdo podobné?
Odpovědět
Profilova fotka
@nikol2602 Ahoj, to je mrzuté a držím palce, aby bylo brzy lépe. Jen mě napadlo, že jestli máte práce zavřený, tím pádem více času a jste jen trochu manuálně zručný, můžete si zatím spoustu věcí vyrobit, vymyslet jinak a levněji. Nevím, jaká je Vaše cílová částka a počet lidí, my měli svatbu pro 100 lidí za 100tis, z toho více než půlka padla na jídlo a pití a strašně moc věcí jsme si udělali sami či vymysleli levnější varianty - ale zabralo nám to strašně moc času. Kdyžtak ve fotoblogu mám nějaký typy.
Odpovědět
Ahoj, vzhledem k současné situaci jsme si domluvili přesun svatby z května na říjen 2020. Také bychom se rádi vzali letos a nepřesouvali na příští rok. Studovali jsme scénáře uvolňování režimu v nouzovém stavu i v zahraničních médiích a statistikách. Navýšení počtu osob nad 30 osob vychází statisticky na září 2020. Pokud budou pozitivnější čísla, tak i dříve.. my počítáme s tou horší variantou. Od října 2020 by mohli být už povolené hromadné akce do 100 osob. (my plánujeme 60-70). Takže z jarní svatby bude podzimní a snad to už vyjde a většina svatebčanů bude zdravá a doufejme i bez roušek. Cena se samozřejmě odvíjí od počtu osob, místa konání, jídlo a možnosti přespání. Nejvíce se dá ušetřit na dekoracích (co jde vyrábíme svépomocí), oznámení, foto knihách a můžete vyjednávat o složení jídelníčku na Váš den. My třeba vynecháváme tradiční svíčkovou a plánujeme společně jen polévku a pak bude raut. Dále grilovačka a opět raut ve večerních hodinách. Vše nám zajišťuje restaurace a jednání s nimi je bez problémů. Takže pokud budete mít méně našetřeno.. můžete snížit počet hostů, upravit jídelníček a vyrobit si dekorace.. a je hotovo :) ať jste hlavně zdraví a užijte si to! :)
Odpovědět
Profilova fotka
@niky555 ahoj,děkuji za tip.Bohuzel my měli platit dost za hostinu a pozdější raut.Ted je jen ve hvězdách jak to bude dál i s místem :-o
Odpovědět
Profilova fotka
@nikol2602 Jasan, budu držet palce, aby to vyšlo co nejlépe. Jinak by se dalo ještě domluvit upravení hostiny pouze na raut bez oběda a posunutí začátku svatby na 14-15 hod. z vlastní zkušenosti to ničemu nevadí, ale to už je na smlouvě, ochotě restaurace a hlavně Vaší ochotě jít do kompromisu.
Odpovědět
Profilova fotka
Milé nevěsty, aktuální info k pořádání svateb (vydáno 14.4.2020): Od 20.4. se mohou pořádat svatby do 10 lidí, od 8.6. se již neuvádí omezení počtem, více viz oficiální info: https://www.vlada.cz/cz/epidemie-koro... Doufejme že je to jedna z mnoha dalších budoucích pozitivních zpráv :)
Odpovědět
Víte někdo co znamená u svateb od 20.4 "za specifických hygienických podmínek"? Roušky? Rozestupy? Nebo tím myslí jen ten omezený počet osob? Nikde to nemůžu najít :-/.
Odpovědět
Taky to nechápu jestli to ještě budou specifikovat. Přeci není možné chtít roušky. To bych radši svatbu zrušila 😣 Když ani žáci ve škole nebudou muset mít při hodině roušky.
Odpovědět
Z webu MZ: Svatební obřady s maximálním počtem do 10 osob Dodržovat odstupy s výjimkou osob sdílejících společnou domácnost a novomanželů. Dodržování základních preventivních pravidel (hygiena rukou, povinná ochrana horních cest dýchacích s výjimkou snoubenců/novomanželů, bez osobních gratulací s výjimkou nerizikových osob sdílejících společnou domácnost, po skončení svatebního obřadu bude prováděna pravidelná dezinfekce všech použitých pomůcek).
Odpovědět
@ellux Díky, už jsem to taky našla, zřejmě to dodali na web trochu později. Nicméně ty "specifické hygienické podmínky" jsou uvedeny i u svateb od 8.6, takže zatím to vypadá že hosté budou muset mít roušky i v červnu :P. Ale stejně to vláda do té doby ještě minimálně desetkrát změní...
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
SVATEBNÍ FOTO A VIDEO ZCELA ZDARMA CELÁ ČR V ROCE 2021 - vzhledem ke koronavirové situaci jsme se rozhodli, že jednomu svatebnímu páru poskytneme celodenní foto a video kdekoliv v ČR zcela zdarma. Pokud plánujete svatbu v roce 2021, pošlete na náš email : místo obřadu a hostiny, datum svatby, vaši fotografii a váš příběh (cokoliv o Vás dvou) Email a webové stránky s naší prací najdete zde na mém profilu, stejně jako odkaz na FB stránku , kde je svatební video výzva a vše podstatné. Přejeme nevěstám hodně štěstí <3
Odpovědět
@red_sonja Objevila jsem i podrobnosti zveřejněné dnes: https://www.mvcr.cz/clanek/doporuceni...
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?