Zimní svatba - únor 2013

Profilova fotka
Je tu někdo kdo plánuje svatbu na Únor příštího roku? Co říkáte na zimní svatbu a co vše už máte zařízené?
Odpovědět
Profilova fotka
@fosinka ahoj, my chystame 16.02.2013...mame v zime hlavne preto, lebo sme doma prave len 2 mesiace a to len v zime, tak nejak to prislo automaticky ako jedina moznost. a ze to bude v zime nejak extra neriesime, jasne, je to narocnejsie na oblecenie, treba kozusok, mozno rukavicky, cizmicky atd. ale myslim, ze to bude aj tak pekne, ved nemusi mat kazdy svadbu v lete a parit sa v satach :-) no, a kedze najblizsie budeme doma az zaciatkom roka 2013, tak my uz toho mame vybavene dost, zacali sme uz zaciatkom tohto roka, mame salu, fotografa, kameramana, dj+starejsieho, dokonca aj saty som si minuly mesiac kupila, vela veci riesim podla nalady cez net. hlavne mi ide o to, ked dojdem v januari domov, nech mam pokojnych 6 tyzdnov do svadby a nie velky zhon :-) co uz mas hotove ty?
Odpovědět
Profilova fotka
@fosinka jeeej, ozaj, prave pozeram, tak to mame rovnaky termin :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem ráda, že jsem narazila na někoho kdo je stejný "blázen" jako my. Chtěli jsme svatbu v zimě a jelikož budou zrovna jarní prázdniny, tak přijde i rodina z druhého konce republiky a hezky nám to vyjde! Já mám na svatbu pouze snubní prstýnek :-D Takže jsi mě moc neuklidnila a oficiálně začínám šílet! :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Minimalne kaza z Vas bude mat nestandardne fotky, kedze svadieb pocas zimy az tolko nieje. V zime sa daju vytvorit carovne fotky.
Odpovědět
Profilova fotka
@fosinka Jeeezisku, nestresuj :-) to sa vsetko stiha strasne v pohode, nie je to tak, ze stale nieco so svadbou riesim. fakt, obcas mam taku "svadobnu naladu" tak nieco obzeram, objednam, kupim nejaku drobnost, ale inak zeby som na tom bola nejak "zavisla" tak to urcite nie :-) myslim, ze najdolezitejsie riesit takto skoro je, ak mas fakt vyhliadnutu miestnost, a inu nechces, alebo napr. fotografa, ktory je dost vytazeny, aby si si bola ista, ze tie veci budu len "tvoje" na ten termin :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím. Zimní fotky nemá jen tak někdo. Bude to originální:))
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj holky, jak jste pokročily v přípravách? My plánujeme svatbu na leden nebo únor. Ještě toho moc nemáme. Ale hrozně moc mě uklidňuje, že v zimě není nikde nával. Kostely a salónky volné. Fotografové mají čas (mně teda bude fotit brácha, který se živí svatebním focením). Já se na zimní svatbu vyloženě těším. Kolem mě se to teď všechno vdává, takže je jaro a léto úplně narvané svatbami. Když jich máte absolvovat 6 do léta, jako se to sešlo loni, začne to ztrácet na výjimečnosti. Proto jsme se s přítelem dohodli, že pokud svatba, tak v zimě. Jsme oba trochu alternativní a rádi boříme tradice. Navíc po těch všech svatbách jsem si řekla, že nechci žádné pestré barvy. Bude to hezky v tlumených tónech béžové, šedo-modré a hlavně bílé. A taková kombinace by asi byla na letní svatbu trochu divná. Ale s tím sněhem za okny to bude nádherné! A s šaty je to to samé. Přijde mi, že nevěsty jsou všechny stejné. Šaty končící nad prsama bez ramínek. Chci si je ušít sama a vymyslet takové, které budou krásné, sexy a zároveň v nich nebude zima. To je pro mě výzva. Žádný kožíšek nechci. To je už taky ohrané. :-) Takže chci povzbudit všechny nevěsty, které se chystají na zimní svatbu. Bude to nádherné. Už jen ty zasněžené fotky! Pokud nám to ovšem zrovna nevyjde na bláto. :-D Kostel už máme sice vybraný, ale koketuju s myšlenkou to udělat venku. Že lidi umrznou? Vemte si ty narvané kostely při půlnoční. Když o něco jde, lidem zima nevadí a přioblečou se. :-) A pokud bude mráz, máme jen dvě varianty počasí - sluníčko nebo sněžení. A obojí je moc romantické! :-) Viděly jste svatbu Phoebe ze seriálu Přátelé (10. série, 12. díl)? Tak takovou chci. Jen bude ještě za světla. ;-) A ještě jeden odkaz na skutečnou českou svatbu (všimněte si na videu toho pána, co uklouzne při nástupu svatebčanů, no není to originální tématické doplnění obřadu?). http://blog.originalnisvatba.cz/2011/...
Odpovědět
@hanajdesign Ahoj. Myslím, že jsme naladěné na stejnou notu :-). U nás nic ještě pořádně není zařízeno, ale jsme v klidu. Je přece všecko volné. Taky uvažujeme o obřadu venku ... a nakonec to tak asi i bude. Zřícenina na sněhu, no snad ten sníh bude (pokud ne tak se přece nezblázním). Sice mamku trefí, až ji to řeknu, ale nedá se nic dělat :-). Lidi neumrznou a těch pár minut to přeci vydrží ... pro citlivky připravíme čaj a svařáka 8-) . Šaty zimní mít nebudu ... ryze z praktických důvodů. Jelikož je budu mít ušité ... tak bych je pak s menší úpravou využila na plesy (na které nechodím :-) ). Takže kožíšek a rukavice jsou pro mě nutnost. Vidím to v bílo-červené výzdobě, ale s červenou budu velmi šetřit. U mě je spíš snaha o originalitu, jednoduchost s ohledem na finance. Korzetové šaty bez ramínek a velkou sukní, umělé nehty, natužené drdoly .. to také není nic pro mě. Nelíbí se mi to a nebyla bych to já :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Muj manzel chtel svatbu v lednu. Ze pry kdyzby byla kalamita, tak bysme nikam nedojeli a svatba by se nekonala. Kazdopadne premyslela jsem o tom, kouzlo to mit muze...nakonec jsme se ale vzali v zari :-)
Odpovědět
@marketajuppova My jsme předběžně domluveni s hospodou, že pokud bude kalamita tak nám prorazí cestu rolbou, nebo něčím podobným, ale snad k tomu nedojde :-) :-). Moje nervy!
Odpovědět
@hanajdesign Koukala jsem na to video (odkaz co jsi poslala). To je nádhera :-). Přemýšlím, že zruším tu červenou a půjdu jen do bílé :-).
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@cital V klidu, uvidis ze nakonec bude vse v pohode. Pamatuj, ze jde hlavne o Vas a jak Vy to chcete :-) To teseni se a zarizovani Vam ted zpetne trochu zavidim holky :-)
Odpovědět
@marketajuppova Závidíš? Já trošku začínám vyšilovat (malinko), svatba za humny a my nevíme pořádně ani termín, ale jsem si jistá, že to zvládnem nějak. My se vlastně bereme v zimě z důvodu svatební cesty na běžkách :-). Zimní dovolená je pro mě nejkrásnější dovolená.
Odpovědět
Profilova fotka
Vždyt jo, člověk si to má zařídít a udělat tak, jak to má rád. Počkej..až budeš mít po tak na to taky budeš hezky vzpomínat :)
Odpovědět
Profilova fotka
my sme mali civilnu svadbu 21.02.2012 a bola uzasna. no a co ze vonku bola nula a mna vyzliekli z kabata a fotili sme sa na zamrznutej rieke :) bol to skvely zazitok a fotky su dokonale a originalne :)
Odpovědět
Holky já vůbec nevím co na ty šaty, jestli kabát, nebo kožíšek, či kožich....Kabát by se apoň využil, kožíšky jsou děsné, leda nechat ušít - dle ceny, kožich s půjčovny? No to bude zase složité.... :-(
Odpovědět
Pokud si půjčují šaty v půjčovně, tak k nim automaticky nabízí i kožíšek. Máme svatbu sice až koncem března, ale to ještě klidně může být pořádná zima, takže mám kožíšek pro jistotu zamluvený, zkoušela jsem ho přímo k šatům :-)
Odpovědět
@hacih To je sice fajn, ale já si nechávám šaty šít :-). Takže tento ořech musím rozlousknout sama.
Odpovědět
Aha, promiň, nevšimla jsem si. Třeba nebude problém si ho půjčit i bez šatů...
Odpovědět
Já si myslím, že jednoduché šaty s dlouhými rukávy určitě taky užiju. Zimními je budou dělat spodní vrstvy, který budou zvlášť. Mám to všechno vymyšlené. ;-) Hlavně jsem přemýšlela, co s nimi potom. Za žádnou cenu bych je neprodala. Maximálně, až si otevřu půjčovnu šatů, ;-) budu je půjčovat. Ale došla jsem k tomu, že si je rozhodně chci nechat. Ano, budou sice viset ve skříni, ale těším se, až je pak při nějakym hrabání objeví moje dcera. A pak si je bude zkoušet a hrát si na nevěstu. Pamatuju si, jak jsem strašně ráda chodila na půdu mezi starý hadry. Byly tam i ty mamčiny šaty. Žel je pak v záchvatu solidarity poslala na Ukrajinu. V tý době ji ten čin těšil, ale dneska už je jí trochu líto, že už je nemá na památku. Mám aspoň ještě svatební šaty po babičce. A ty miluju ze všech nejvíc! :-) Takže je to jasné. I kdybych je už v životě nevzala mezi lidi, určitě se do nich občas obleču a zavzpomínám na náš svatební den, nebo je bude oblékat moje dcera. Bude to hezká připomínka. :-)
Odpovědět
@cital Vidím, že máme docela podobné představy o svatbě. :-) Čaj a svařák taky budeme mít! Dostane každý z příchozích hostů. :-) Opravdu červenobílá? Takový Santa v sukni? :-D Ne, třeba to bude vypadat hezky. A hlasuju rozhodně pro kabát. Jestli jsi podobná nátura jako já, kožíšek se k tobě ani k šatům hodit nebude. Kabátek využiješ a navíc se to k tý obyčejný svatbě hodí víc. Taky mám v záloze kabát, kdyby bylo nejhůř. Ale žádnej speciální si nepořizuju. A taky ještě nemáte datum? Nám to docela proškrtaly volby prezidenta. Ne, že bychom to nějak víc prožívali, ale nechci, aby hosti při hostině sledovali volební výsledky. Navíc někteří členové rodiny budou muset být v komisi. Takže 19.1. nebo 2.2.? :-) Jo a s těmi volnými místy. Taky jsem to moc nehrotila, ale když jsem se teď po měsíci ujišťovala, jestli je ještě volný jeden salónek v Jihlavě, řekli nám, že už mají všechny termíny obsazené, protože tam budou plesy. Máme smůlu, že budeme mít na hostině přes 100 lidí, takže to je salónek kapacitou vhodný i pro pořádání plesů. Takže nic. Naštěstí to byla dražší svatební varianta. A ta levnější je právě s tím obřadem pod širým nebem. Moc se těším. :-)
Odpovědět
@hanajdesign Santa, cože? To snad ne! Já která tuto smyšlenou postavičku bytostně nesnáším. Hele teď ses mě trošku dotkla :-)...Každý den pracuji s designem, myslím, že to s tou červenou dám :-)...vkusně. Červené budou jen kytky, moje boty pod sukní (možná, nebo bílé-stejně nepůjdou vidět) a květina ve vlasech a na kabátě od snoubence. A uvažujem i o červeném šálu-takový vtípek. Ta červená je z důvodu jakéhosi oživení na fotkách .Svatba bude jinak velmi minimalistická, fakt strohá. Dneska jsem byla u švadleny, mám z ní trochu strach, ale asi to půjde. Rozhodla jsem se - bílý kabát koupím v běžné konfekci. Datum - dneska rozhodnuto - 02.02.2013 - obřad venku. Mamka tuto informaci zvládla, její pokus o přesun svatby na duben sice nevyšel, ale ani nevyšilovala. Strašně se těším....to bude fakt krása...a jsem totálně překvapená, že přítel do toho šílénství jde se mnou a je nadšen. Úžasné!
Odpovědět
@cital Dobře, dobře. Taky pracuju s designem každý den. ;-) To víš - když se řekne kombinace červená bílá, sníh, možná nějaká kožešina.... No co asi každýho napadne? Ale věřím, že slečna designerka to dokáže udržet ve správných mezích. :-) Jakýmu designu konkrétně se věnuješ, parťáku?
Odpovědět
@hanajdesign Fakt? Tak to je super. A co tedy děláš? Já jsem architekt a teď převážně dělám na interiérech.
Odpovědět
@cital No já jsem interiérka a teď pracuju u architektů. ;-) Teda, dělám jim interiéry do jejich staveb. Koukám, svět je hodně malej. :-) Tyjo, tak to mě teď hodně zajímá, jakou máš vymyšlenou svatební dekoraci. Mluvila jsi zatím jen o barevnosti - červenobílá. My budem mít cappuccino / šedo-modrou / bílou - moje oblíbené severské barvy. A ústředním motivem budou holé větvičky použité skoro všude. Kdo ví, jestli z toho nevymyslím ještě nějaký skvělý design jako aplikaci do vlasů (mikáda). Pokud nebudu mít kulicha. :-D Co tvůj účes?
Odpovědět
@cital Hele a co kytka? Už jsem psala do jiné diskuse, kde se řešilo, která kytka ti vydrží v mrazu, ale ještě nikdo nereagoval. Měla jsem vybrané kaly, protože jsou jednoduché a tvarově se hodí i k mým šatům. Jenže jsem se dočetla, že na mrazu zhnědnou (předastavuju si to asi jako banán, což je hnus). Mluvila jsi o červené barvě, ale máš už něco konkrétního, co to přežije, i kdyby bylo -15 a sněžilo?
Odpovědět
No my budeme mit svatbu sice v lednu 2013 ale je to tez zimni svatba :) No se modlim aby byla snehova pokryvka svatba na blate by byla asi nic moc :(
Odpovědět
@verunka11221 Zdravím další odvážnou nevěstu. Tak povídej. Kde budete mít obřad? Do jaké barvy to bude laděné? Kožich / kabát / svetr? Šaty s dlouhými rukávy / letní střih? A jakou kytici, aby ti nezmrzla?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?