Svatba v září 2012. Jak pokračují vaše přípravy atd.?

Profilova fotka
Ahoj nevěsty.. po inspiraci v této diskuzi otvírám i já téma pro nás co chystáme svatbu na září 2012.. Napište co už máte a jak pokračují Vaše přípravy. My jsme se s přítelem konečně po 6 letech vztahu domluvili na našem svatebním dni, který se bude konat 1. 9. 2012:-) Prozatím jsem ve fázi zjišťování, rozhodujeme se kde uspořádáme hostinu:-) Jediná věc, kterou mám je fotografka:-) Těším se na naše společné sdílení dojmů z příprav..:-)
Odpovědět
1
2
75
Ahoj, tak my jsme se po osmiletém vztahu taky domluvili na 1.9.2012 :D Víme místo obřadu - Vítochovský kostelík (13. století), ale budeme mít civilní svatbu, takže jsme si jen s panem farářem domluvili, že si to můžeme udělat před kostelíkem. A v naší oblíbené restauraci jsme si nechali ukázat prostory, kde by se mohla konat hostina a "afterparty", plus přespání (bude hodně přespolních). Ještě chci zamluvit fotografa, protože nám na fotkách hodně záleží a v tuto dobu už mi stejně dvě fotografky nevyšly. Máme o všech důležitých věcech dost jasnou představu, ale další zařizování necháme až na nový rok :) Máme ještě speciální přání - chceme, aby nám řeč pronášela nám blízká osoba s tím, že oficiální oddávající by obřad zahájil, byl přítomen a dohlížel na průběh, aby byl sňatek právoplatný :D Paní matrikářka říkala, že za 20 let nic podobného nezažila, ale protiprávní to není a bude spíš záležet na domluvě a dobré vůli oddávajícího. Tak jsem na to zvědavá. Vůbec ta svatba bude taková lehce netradiční, ale o to víc "naše". Teda doufám...
Odpovědět
Profilova fotka
@adlett Ahojky, tak jsou opravdu jasné představy:-) je to Vaše svatba a měla by být hlavně podle Vás:-) My jsme vážně teprve v začátcích.. zatím rozmýšlíme co by bylo hezké, co by se nám líbilo a na příští týden plánujeme obrazit vytipovaná místa na hostinu.. máme asi tři:-) Jak velkou svatbu děláte a jaký jste si stanovili rozpočet..? Naše svatba bude asi poměrně velká.. cca 80 lidí (máme velké rodiny), tak se bojím aby jsme se pak nad těma účtenkama moc nedivili..:-) Říkám si, že si musíme stanovit zhruba nějaký rozpočet a toho se držet.. jinak to nevidím:-)
Odpovědět
@maruska116 My chceme spíš menší svatbu - cca 30 lidí. Původně jsme s přítelem od sebe bydleli 140 km a chceme všem účastníkům dopřát dobré jídlo a ubytování... ale hlavně chceme mít příjemnou, spíš komorní atmosféru a mít tam pouze ty lidi, se kterými se cítíme dobře. Rozpočet zatím nemáme. Původně jsme chtěli svatbu na zámku, kde se platí za obřad 7 tis. a tím, že jsme místo změnili a jsme tyto peníze jakoby ušetřili. Na druhou stranu nám padly do oka prstýnky za 20 tis. Svatbu si chceme platit sami, ale rodiče počítají s "tradicí", že hostinu platí oni. Tak ještě težko říct. Ale kdyby to bylo nad 80 tis., zdálo by se mi to už moc. Větší položkou bude nejspíš fotograf - jak už jsem psala, na fotkách nám opravdu záleží. Jsme oba detailisti, tak proto to máme asi tolik promyšlené ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Jejda, to já bych taky chtěla menší, bohužel to ale nejde kvůli rozvětvené rodině a nepozvat je prostě nepřipadá v úvahu..:-( Taky se v rozpočtu snažíme dělat kompromisy.. já chci hodně drahou kapelu (berou asi 8 tis.), a tak jsme se domluvili, že na ni ušetříme skrz to, že nezavoláme kameramana a budeme mít pouze fotečky a nějaké domácí amatérské video.. doufám, že toho nebudeme litovat, ale zatím to tak cítíme, že video není úplně potřeba... Kdy začneš vybírat šaty? :-) já nemám vůbec ani přibližnou představu jak by měly vypadat..:-D
Odpovědět
Profilova fotka
@adlett Jejda, to já bych taky chtěla menší, bohužel to ale nejde kvůli rozvětvené rodině a nepozvat je prostě nepřipadá v úvahu.. Taky se v rozpočtu snažíme dělat kompromisy.. já chci hodně drahou kapelu (berou asi 8 tis.), a tak jsme se domluvili, že na ni ušetříme skrz to, že nezavoláme kameramana a budeme mít pouze fotečky a nějaké domácí amatérské video.. doufám, že toho nebudeme litovat, ale zatím to tak cítíme, že video není úplně potřeba... Kdy začneš vybírat šaty? já nemám vůbec ani přibližnou představu jak by měly vypadat..
Odpovědět
@maruska116 My jsme nejdřív počítali tak 25 lidí, ale nakonec jsme si řekli, že tam chceme ještě pár kamarádů, které sice nevídáme často, ale jsou pro nás důležiití. Nás ani nenapadlo mít profi video. Určitě chceme profi fotky a předpokládám, že někoho z rodiny poprosíme, aby natočil alespoň obřad. Ale já kameru přímo nesnáším, stejně jako se pak na sebe dívat a poslouchat se. Rozhodně nechceme kapelu - tu, co bychom případně chtěli by byla za dost peněz a líbilo by se to asi jen nám a pár kamarádům :D A naše noční můra je nějaká klasická kapela, co bude hrát takový ty český hitovky. Na to fakt nejsme. Nejspíš si připravíme hudbu sami a poprosíme kamaráda, aby se o to trochu staral, zvlášť v těch klíčových okamžicích. Taky nechceme kila cukroví, ale zase pěkné menu - budeme mít dvě varianty, aby si hosté mohli předem vybrat - budeme mít určitě hovězí (biftek) a nevidím důvod, proč to někomu nutit, když to nemá rád. Výzdobu neplánuju takovou tu klasickou (s odpuštěním přeplácanou) a chtěla bych si ji z velké části udělat sama - tam budou asi nejdražší nějaké ty květiny, kterých ale nechci přehnaně moc. A šaty... no, ty jsou pro mě samozřejmě důležité, ale jejich shánění je pro mě ta nejméně příjemná část. Mám celkem jasnou představu (chtěla bych empírový střih), ale co jsem tak četla, není v nich zas takový výběr. Pokud bych si nevybrala za slušnou cenu (nechce se mi dávat víc jak 5 tis. za půjčení), jsem s mojí budoucí tchýní domluvená, že mi je ušije. Mám tip na jeden salon, kde je prý paní, která tě má hned v oku a dobře poradí a navíc má velmi lidové ceny. Tak uvidíme. Ale rozhodně to nezačnu řešit dřív než příští rok. Zase nemůžu moc pozdě, abychom ty šaty případně stihly ušít ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@adlett Vy máte opravdu jasnou představu.. my jsme prozatím opravdu na začátku.. určitě budu ještě zvažovat kolik těch lidí tam nakonec pozveme.. taky bych raději malou svatbu, ale..:-) Mě se právě taková kapela moc líbí, lidi se u toho baví a užijí si atmosféru, navíc se kapela postará i o zábavu, hry a na tom mi hodně záleží.. nechci takovou tu svatbu, kde se všichni jen opijí a nic se tam neděje.. byla jsem v poslední době na několika svatbách a moc se mi tam líbil ten doprovodný program.. tam kde to nebylo, to bylo takové o ničem a lidi se moc nebavili.. Já si právě vůbec nedovedu představit kdy mám co začít zařizovat.. ještě je ale spousta času.. budeš si něco připravovat sama? Výzdobu stolu, vývazky, aj.?? Já nad tím docela uvažuju, hledám tady inspiraci:-)
Odpovědět
A na kolik lidí to teď u vás vypadá? :-) Já se, myslím, můžu spolehnout na svědkyni a jejího přítele, že se o zábavu postarají. Já v podstatě nepiju a opilí lidi mi nahání strach nebo mi jsou při nejmenším nepříjemní. Sama si chci udělat výzdobu, jmenovky na stůl, upéct svatební koláčky a ve hře je i dort (chceme cheesecake), což bude téměř jediné sladké - dost nás děsí představa stolů prohýbajících se pod tunami cukroví či dortíků, které pak nikdo nejí. Jsem celkem zručná, tak uvidím časem, co všechno budeme chtít a co z toho bych byla schopná udělat sama tak, aby se nám to líbilo. Asi nebudeme mít klasické vývazky - kamarád dělá placky, tak připadá v úvahu tahle varianta, nebo něco vyrobím. Zas tak do detailu to promyšlené nemáme ;-)
Odpovědět
Tak aby toho nebylo málo, tak my jsme se po šestiletém vztahu taky dohodli na 1.9.2012, ještě, že jsme každý z jiného koutu republiky :-D jinak jsem se teď učila na státnici, takže mám naplánovanou celou svatbu :-D Ale ještě se musí udělat "průnik" mých a přítelových představ :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@adlett U nás to vypadá tak na 60 lidí, ale možná ještě něco vyškrtáme.. je to taková hrubá představa především kvůli zamlouvání sálu na hostinu a plánu rozpočtu:-) @alusak jéééj to bude nevěst 1. 9. 2012.. já mám taky v plánu představy a přítel je vstřícný nechat většinu věcí po mém, samozřejmě se spolu ovšem radíme a děláme společné rozhodnutí, ale návrhy dávám především já:-).. dohodli jsme se, že bude mít pouze 3x právo veta, kdyby se mu něco moooc nelíbilo.. ale já mám docela střídmé představy takže to snad ani nebude třeba:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alusak jinak státnici budu mít příští rok v květnu když vše půjde dle mých představ.. doufám, že pak si ten předsvatební shon ještě náležitě užiju:-D
Odpovědět
Tak já dělám státnice příští rok v červnu, takže pak budu mít ještě dva měsíce na nějaké dolaďování. Já jsem toho hodně vymyslela během zkouškového :-D Znáte to. A jinak je to u nás asi podobně - většinu návrhů dávám já, ale nemáme problém se shodnout. Taky to chceme mít střídmé a hlavně co nejvíce podle sebe, takže různé "tradiční" věci chceme vypustit, pokud nám to nic neříká.
Odpovědět
Článek se načítá
@maruska116 @adlett tak to jste holky dobrý, my jsme to právě hodili na ten příští rok, abysme na všechno měli dost času, letos snad dokončíme školu oba, tak si snad najdeme nějakou práci, trochu se zapracujeme, vyděláme ještě nějaké korunky na svatbu a tak vznikl ten příští rok... Ale jako dost se těším, jenže ono to uteče jako voda a už bude po svatbě :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@alusak to máš teda pravdu, myslím, že se ani nenadějeme u bude to pryč.. nastávajícímu se zdá, že je na všechno spousta času.. zamluvení místa už je ale na spadnutí.. se divím kolik termínů už je obsazených..:-( Myslím, že když po těch státnicích budeme mít ještě tři měsíce tak se dá všechno krásně stihnout a snad si to i užít:-) Jaké máte představy o svatbě vy? Už i něco konkrétního?:-)
Odpovědět
Dobré ránko dámy, mohu se připojit? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petit_grisu Ahojky, samozřejmě, vítám Tě tady:-) Na kdy plánujete ten velký den?:-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak kde jsou ty záříjové nevěsty? jak pokračujete se zařizováním?? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, taky plánujem svatbu. Ještě, ale nevíme přesně kdy 8-) , příští rok státnicuju a nevím, zda je rozumné to dělat ve stejný rok, ale zase pak čekat další rok do 2013 se mi nechce :-D . Jak jste na tom vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak se k Vám taky přidávám. My se budeme brát po pěti letech 22.9.2012. Zatím máme rezervovaný hotel a čekáme na vyjádření fotografa, bohužel bude vědět až po prázdninách,tak doufám,že kdyby náhodou nemohl,tak ti ostatní námi vybraní budou mít ještě fleka:)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky holky, tak Vás tady vítám:-) @misulka88 Ahoj Miško, měla jsem stejný problém, ale pak jsem si řekla, že už nechci čekat další rok:-) myslím, že když to naplánujeme naž na září budu mít ještě tři měsíce na plánování a zařizovaní.. státnice mám totiž v květnu:-) @carpatia No my taky máme zařízené zatím jen základní věci.. na ostatní času dost po novém roce:-) jakou budete mít svatbu?
Odpovědět
Profilova fotka
@maruska116 No,ja radsi zarizuju uz ted, protoze pristi rok budu delat bakalarku,tak nebude casu nazbyt. Svatbu budem mit spise mensi, cca 40 lidi a bude tak trochu ve stylu vintage-hippie. Vyzdobu si budu delat asi temer celou sama, tak prave zacinam uz ted,abych to vsechno stihla...
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj,my taky plánujeme svatbu na 1.9.2012 :-D . Nějaká představa o svatbě už je jinak zatím zamluvené místo hostiny , fotograf a kameramanka.Muzikanta zrovna řešíme jeden nám vybouchl,tak hurá znova do toho 8-) . Na zamluvení termínu obřadu si musíme počkat až do konce roku . Zbytek budeme řešit až po novém roce ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luhanka85 No koukam,ze 1.9. je hodne oblibeny termin..:)
Odpovědět
Profilova fotka
@carpatia taky jsem si říkala :-) ale není se čemu divit je to krásný datum ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme plánovali svatbu letos, ale koupili jsme byt, takže jsme svatbu odložili na příští rok. Stíle nevím nestli srpen či září 2012. Zatím se opravdu je poohlížíme a zjišťujeme informace..Svatbu plánujem menší--tak pro 30 lidí..
Odpovědět
Profilova fotka
@lala230 Hehe,to jsme na tom podobne,taky jsme ted kupovali byt,ale ja budu navic i delat pristi rok bakalarku,takze jsme to schvalne takhle odlozili. A co se terminu tyce, nemeli jsme na vyber,protoze muj bratr jezdi pracovne pres prazdniny do nemecka a vraci se zacatkem zari,tudiz i kdyz se nam moc libilo 4.8.2012,nakonec jsme museli termin nechat az na 22.9.
Odpovědět
Profilova fotka
@carpatia Já školu dodělávala letos, sice mi chybí ještě jedna zkouška, ale to je už v pohodě. Mám z toho září malinko strach, aby nebyla už zima. No, stále nevím..
Odpovědět
Profilova fotka
@lala230 No,ja mam uplne stejne obavy a jelikoz to mame na konci zari a jeste bychom chteli obrad venku,tak mam z toho jeste vetsi strach,ale jak rikam,v tomhle jsme bohuzel nedostali na vybranou:(
Odpovědět
Profilova fotka
Snad se zadaří..září bývá hezký. Já pořád nevím, ale spíš se kloním k tomu srpnu. Ještě to budu muset pořádně promyslet... A už víte kde? Mám pár vyhlídnutých míst, ale ještě to musím obvolat...
Odpovědět
Profilova fotka
@lala230 JJ,my uz mame i zaplacenou zalohu, protoze na tom nasem vybranem miste je fakt natresk..
Odpovědět
1
2
75
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?